Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjak le a születendő...

Hogyan mondjak le a születendő gyermekemről?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, lefeküdtem egy 16 éves lánnyal és most tudtam meg,hogy terhes lett a 2. hónapba van. Nem akarom magamra vállalni a gyereket. Ő neki van valamilyen joga, hogy rám bizonyítsa, hogy a gyerek valóban az enyém? És ha sikerül rám bizonyítani, hogy a gyerek az enyém akkor arra van jogom,hogy lemondjak róla és hogy semmit ne keljen fizetnem?
2015. júl. 9. 05:27
1 2 3 4 5 6
 11/53 A kérdező kommentje:
És mennyi gyerektartásra kötelezhetnek ha meg tanulok és nem bejelentett munkából élek?
2015. júl. 9. 06:05
 12/53 anonim ***** válasza:
78%

A mindenkori minimálbér 20%a

Ha nem tudsz fizetni, állambácsi fizet helyetted maximum 2×3 évig, majd behajtja rajtad, amint lesz jövedelmed.

(Apám egy idióta ivócimborája egész életében elsunnyogta a gyt-t. Örökölt, és ahogy a nevére került, kopogtatott a behajtó. Közben nyugdíjas lett, és abból is vonnak)

2015. júl. 9. 06:15
 13/53 anonim ***** válasza:
33%

Micsoda egy ember vagy te.

Az érdekel, hogy mennyit KELL fizetni, és nem az, hogy a GYERMEKED megkapjon mindent amire szüksége van.

Ne legyél már önző, annak a csöppségnek is vannak igényei.

A te feladatod, hogy biztosítsd.

Szüleid mit szólnak, hogy nagyszülők lesznek?

Amúgy ti cigányok vagytok, ott dúl ez a nagyfokú felelősség tudat?

2015. júl. 9. 06:25
 14/53 anonim ***** válasza:
6%

Amikor idős és magatehetetlen leszel, ez a gyermek fog rólad gondoskodni!

Ő lesz a családod!!!

2015. júl. 9. 06:26
 15/53 anonim ***** válasza:
33%

Ember, nyugi... mivel a lány 16 éves, ahogy írod, a terhesség 18. hetéig van joga a terhesség megszakításához, és végső soron ő dönt, és nem a szülei...

Szerintem, ha nem vagytok párkapcsolatban - márpedig a kérdésed "most tudtam meg"-je ezt valószínűsíti - elég kicsi az esély, hogy meg akarná tartani. Bár mondjuk tény, úgy, hogy nem vagytok párkapcsolatban, elég nehéz a te álláspontodról meggyőzni is... és akár a szüleivel szemben is támogatni...

2015. júl. 9. 06:33
 16/53 anonim ***** válasza:
72%
hát ezt megszívtad.. szokj hozzá hogy a bulipénzedből gyerektartást kell majd fizetned, míg nincs jövedelmed, addig a szüleidnek. Nem mondhatsz le a gyerekedről. Ha felelőtlenkedni tudtál, akkor majd perkálni is fogsz. Ez a tanulópénzed, szó szerint....
2015. júl. 9. 06:38
 17/53 A kérdező kommentje:
Valami jó duma amivel rátudnám venni az abortuszra? ötletek?
2015. júl. 9. 06:47
 18/53 anonim ***** válasza:
84%

Ha meg akarja tartani akkor ne ötletelgess neki az abortuszról.

Vállald a felelőssèget.

Amúgy meg bármit mondhatsz neki, ha segítik őt ès akarja a babát.

2015. júl. 9. 06:55
 19/53 anonim ***** válasza:
23%
Inkabb a szulei oldalarol probalkozz,hatha ok ra tudjak beszelni. Igaz h vedekezhettel volna, de utalom az ilyen noket/lanyokat, akik feszt azert is megtartjak,mert apuka nem akarja. Legszivesebben hajanal fogva vinnem mutetre, pedig en is no vagyok. Mindenki papol h a kerdezo tartsa a gyerek erdekeit szem elott? Es az a kis ostoba lany mit tesz??! Nagyon jol a gyerek erdekeinek, ha 16eves anyja megszuli,ugye???
2015. júl. 9. 07:02
 20/53 anonim ***** válasza:
32%

Kérdező, a "legjobb duma", ha felvilágosítod a valós tényekről, akár úgy, hogy elmentek kettesben egy ügyvédi tanácsadásra...

Szóval a GYT minimum-összege nem a a minimálbér, hanem a legalacsonyabb saját jogú nyugdíjminimum 25%-a, olyan 6500 Ft. Állam általi megelőlegezésre 2015-ben csak az jogosult, ahol az egy főre jutó összeg nem haladja meg az előbb említett minimum dupláját, azaz kb 57 000-t.

A szülei csak a lányt kötelesek eltartani az általános szabályok szerint, az unokát nem. Na, ilyenek...

De fontos az, hogy csakis az igazat...

2015. júl. 9. 07:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!