Miért nem érti meg anya, hogy nem akarok diákmunkára menni?
pihenni akarok, egész évben keményen tanultam, hogy jó legyen a bizonyítványom, mert ez már ugye számít továbbtanuláshoz. 4,3 lett az átlagom. jövőre érettségizek, tételeket szeretnék kidolgozni, a nyelvvizsgára is készülök, mert az is a nyakamon van. nincs kedvem ott ülni 6 órában, hogy semmit ne csináljak. tavaly is voltam, akkor velem mosatták fel az egész padlót, csak mert nem vagyok xy-nak a lánya, hanem egy közönséges hétköznapi emberé. az xy lánya/barátnői persze hamarabb hazamehettek és facebookoztak egész idő alatt.
hát köszönöm én ebből nem kérek.
tudom milyen az, amikor nincs és meg kell dolgozni valamiért, mert nem gazdag családban nőttem fel, úgyhogy lehurrogó válaszokat nem kérek.
jogosan vagyok kiakadva?
72 azt mondd már meg nekem,hogy mi köze van egymásnak ahhoz,hogy szalagnál kezdtél most meg banknál dolgozol?? :D
Én képzeld rögtön banknál kezdtem ,nem kell ide gyári tapasztalat :dd Mindenki arra a munkára jelentkezik amire csak akar. de én spec ott hagytam most a bankot,mert kevésnek tartom a brutto 750 órabért. És képzeld helyette nyáron gyárba megyek brutto 1000 órabérért! De semmi köze a kettőnek egymáshoz.
Régi a kérdés, de leírom a véleményem és a tapasztalataim.
Angol- és történelemszakos tanár vagyok és nem olyan régóta vagyok a pályán, de az első dolog, amire rájön egy tanár miközben az ifjúságot neveli, oktatja, hogy nem minden diák egyforma képességű és valakinek többet kell tanulnia a 4-esért, mint az 5-ösért. Ezt el kell fogadni és nem szabad lenézni. Nagyon sok hozzászólót nem értem miért hurrogják le a kérdező 4,3-as átlagát, mikor láttam már diákot "gyengébb" átlaggal egyetemre jelentkezni, akit fel is vettek, sőt mai napig ott tanul és nem bukdácsol. Amúgy, ha így vesszük, akkor lehet nekem is szakmunkásnak kellett volna mennem, ugyanis nekem sem 5,0 átlagom volt, mivel a matekhoz, fizikához és kémiához mindig hülye voltam és az mindig lerontotta az átlagom, viszont egyetemen már azt tanulhattam, amihez értek és szeretem csinálni, így a tanulás is könnyebb volt. Ha a kérdezőnek szüksége van ennyi tanulásra, akkor tanuljon és a sok lehurrogás helyett inkább el kéne gondolkodni, hogy ő szeretne elérni valamit, amihez neki szüksége van erre az időre. A diákmunkáról az a véleményem, hogy az lehet jó és rossz dolog is. Én nem feltétlen erőltetném a gyerekemre, ha nem muszáj. Én anno a középiskolás nyarakat tanulással és pihenéssel töltöttem, egyetemi éveim alatt pedig nem diákmunkában olyan területen dolgozhattam, amit szeretek csinálni és még értek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!