Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem érti meg anya, hogy...

Miért nem érti meg anya, hogy nem akarok diákmunkára menni?

Figyelt kérdés

pihenni akarok, egész évben keményen tanultam, hogy jó legyen a bizonyítványom, mert ez már ugye számít továbbtanuláshoz. 4,3 lett az átlagom. jövőre érettségizek, tételeket szeretnék kidolgozni, a nyelvvizsgára is készülök, mert az is a nyakamon van. nincs kedvem ott ülni 6 órában, hogy semmit ne csináljak. tavaly is voltam, akkor velem mosatták fel az egész padlót, csak mert nem vagyok xy-nak a lánya, hanem egy közönséges hétköznapi emberé. az xy lánya/barátnői persze hamarabb hazamehettek és facebookoztak egész idő alatt.

hát köszönöm én ebből nem kérek.

tudom milyen az, amikor nincs és meg kell dolgozni valamiért, mert nem gazdag családban nőttem fel, úgyhogy lehurrogó válaszokat nem kérek.

jogosan vagyok kiakadva?

2015. jún. 18. 13:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/79 anonim ***** válasza:
78%
49%-os ha te felnőtt vagy akkor én megeszem a kalapomat...
2015. jún. 18. 15:26
 42/79 anonim ***** válasza:
0%
Örök gyerek maradok:D Ha mond ez valamit számodra:D
2015. jún. 18. 15:32
 43/79 A kérdező kommentje:
látszik is. köszönjük Emese
 44/79 anonim ***** válasza:
8%
40 sosem éreztem menőnek magam, ezt ti mondjátok mindig:D meg néha mások is:xD
 45/79 anonim ***** válasza:
78%

Nem egyforma az emberek képessége, és van akinek többet kell hajtani a 4,3 átlaghoz. Ha úgy érzi a kérdező, hogy neki szüksége van behoznia magát, akkor szerintem a szülőtől önzőség, hogy elakarja venni tőle a szükséges időt. Ráadásul azt is írta a kérdező, hogy nem jár el szórakozni, szóval azt hiszem hosszú távon sokat spórol a szüleinek, ha most inkább emel az átlagán. Szerintem ezt az egy nyarat már igazán kibírhatnák ők is, ha ennyit kibírtak, nehogy már most fogyott el a készlet az utolsó évre. Szerintem egy seggel csak egy lovat érdemes megülni, és igen is önzőség többet elvárni a másiktól. Tiszta ideg lesz a gyerek amíg a padlót súrolja, hogy mennyit kell majd még tanulnia, és utána a könyvekbe is majd ideggel veti bele magát, mert többet gondol arra ,hogy mennye maradt le, mint arra, hogy mit is kell még megtanulnia. Aztán meg mindenki csodálkozik, hogy mennyire frusztráltak a mai fiatalok.

Én anno a dolgozók szakközépiskolájában érettségiztem le, mert elküldtek a szüleim dolgozni, mert hogy kell a pénz. Mondanom sem kell ,hogy mennyire nem volt egyszerű, úgy jártam be dolgozni, hogy a zsebem tele volt a tételekkel, és a klotyón is azt olvastam, meg ebédidőben. Egyszerűen nem bírtam volna ki a műszakot úgy hogy közben ne a tanuláson járjon az eszem, ezért folyton feszült voltam. Abban az időben diagnosztizáltak szívritmuszavarral, amikor az egyik dolgozatírás előtt rosszul lettem a szünetben.

2015. jún. 18. 15:33
 46/79 anonim ***** válasza:
68%
Azért azt ne állítsuk már , hogy heti egy két munkanap nem fér bele egy diak életébe... Nem hiszem el, hogy egész nyáron minden nap, reggeltől estig csak ül a füzet felett... hagyjuk már..mindenki volt diák szerintem.
2015. jún. 18. 15:39
 47/79 A kérdező kommentje:
hát pedig nekem a napjaim a füzet feletti görnyedéssel telnek el, bármennyire is hihetetlen
2015. jún. 18. 15:41
 48/79 anonim ***** válasza:
65%

Az én nyaraim azzal teltek, hogy szétvetett kézzel-lábbal feküdtem az ágyon. Minden nyaram. Nem mentem soha se szórakozni, se dolgozni, tanulni se tanultam.

Amint leérettségiztem, elkezdtem dolgozni, és azóta dolgozom. Nem kell felkészülni az életre. Meg kell csinálni azt, aminek eljön az ideje.

2015. jún. 18. 15:50
 49/79 anonim ***** válasza:
53%

Én sosem diákmunkáztam, alulfizetett borzalmak voltak csak. Persze nem is tanultam nyáron, jó, ha vizsga/doga előtt lenyomtam pár órát, ami eléggé felkészített a programozói létre, a programozó alapvető erénye a lustaság :)

Teljesen más normálisan dolgozni és mondjuk futószalag mellett, ebben akkor is biztos vagyok, ha soha életemben nem volt részem az utóbbiban.

Nyaranta kirándultam és a ház körül dolgoztam annak idején (mindig volt tennivaló), szerintem ez így teljesen jó volt. Nem voltunk szegények, bár gazdagok sem, nem szorultunk rá, hogy dolgozzak és utáljam.

2015. jún. 18. 15:58
 50/79 anonim ***** válasza:
15%
Szerintem jogos, amit mondasz. Anyukádnak meg kellene érteniük, hogy te máshogyan tervezted a nyaradat, főleg, hogy nem is szorultok rá, hogy dolgozz. Nem igazán értek egyet anyukáddal. Szerintem ezeknek a munkáknak a többsége nem igazán hasznos a diákra nézve és nem is fizetnek olyan sokat, hogy megérje. Én eddig sem voltam és nem is tervezem, hogy menni fogok, maximum csak az élmény miatt mert a barátaim közül sokan mennek. Esetleg, ha van rá lehetőséged, hogy egy ismerősöddel, barátoddal menj egy helyre akkor próbáld ki egy ideg mert jó móka lehet együtt dolgozni. Szerintem próbáld minél jobban hangsúlyozni, hogy te nem szeretnél menni és nem látod értelmét. Szerintem ilyenkor, a suli után jár egy kis pihenés. Szerintem a 4,3 teljesen jó, még ha nem is egy Fazekasról beszélünk, nyilván akár kerek 5 egész is lehetne....Még jó, hogy emberek vagyunk és különbözünk. Ezt nem másokhoz mérve, hanem az embernek saját magához viszonyítva kell néznie. Lehet, hogy valaki egy 3,67 körüli átlagnak is örül mert sokat dolgozott érte. Van, aki könnyen tanul, hamar megérti a dolgokat, összefüggéseket és sokszor már az iskolában megért mindent, de van, aki lassabban, nehezebben tanul és többszöri ismétlésre, áttanulmányozásra, magyarázatra van szüksége. Ez teljesen változó. Én tudnék példát mondani a környezetemből, amin látszik, hogy előfordul mikor egy négyes tanuló többet foglalkozott a tanulással és sokkal több munkája van benne mint egy szín ötös tanulónak. Persze, ez nem igaz minden esetben, de szerintem nem lehet egy kalap alá venni a kamaszokat sem. Iskolaidőben rengeteg dolog van, amire nem jut idő vagy esetleg nem olyan mennyiségben, minőségben mint amire szükség lenne. Szerintem anyukád legalább annak örülhetne, hogy értelmesen akarod eltölteni az idődet és nem egyik buliból mész a másik buliba, onnan meg a fesztiválra. A tételek kidolgozása meg lehet, hogy korai és nem foglalja le az egész nyarat, de szerintem most sokkal jobb, könnyebb mert most van rá időd, pihent vagy és nem stresszelsz azon, hogy valamivel kifutsz az időből. A nyelvvizsgára való készüléssel sem értem, hogy mi a baj...Nem tudom, hogy ezt hogyan tervezed (vagy hogy már írtad-e), de ha esetleg van rá lehetőséged akkor elmehetnél valamilyen tanfolyamra, tanulócsoportba vagy magántanárhoz így anyukád is jobban látná, hogy foglalkozol vele meg lehet, hogy neked is könnyebb lenne. Jobb tanácsot nem tudok adni csak, hogy próbálj beszélni anyukáddal, hátha meg tudod győzni vagy legalább tudnál valamilyen kompromisszumot kötni vele.
2015. jún. 18. 16:51
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!