Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apához akarok költözni?!

Apához akarok költözni?!

Figyelt kérdés
Szóval anya és apa már 8éve elváltak. Én 15 éves lány vagyok. Anya már talált magának új párt. Azzal 7éve házasok. Anyával sokszor veszekszünk. Általában 1-2 nap alatt kibékülünk,de mikor összeveszünk az nagyon durva. Van hogy bánt is. Olyankor van hogy megfogja a hajam és elkezdi tépni. Nagyon meg szokott pofozni. Multkor úgy megpofozott hogy feldagadt az egész szám. Mindig kutakodik a szobámba. Ez kb havonta jön rá,és akkor mindent dönt,borít. Mit tegyek? Szoljak apának hogy nem bírok anyámmal vagy inkább hagyjam?

2014. júl. 1. 21:14
 1/10 anonim ***** válasza:
50%
Én a helyedben költöznék, de azért ez nem ilyen egyszerű...
2014. júl. 1. 21:24
 2/10 anonim ***** válasza:
83%
Szólj apudnak, a családon belüli erőszak nem játék. Apukád tudni fogja mi a teendő.
2014. júl. 1. 21:43
 3/10 anonim ***** válasza:
83%
Ha tudsz csinálj magadról mindenképp fényképet a telefonoddal, ha látszik a sérülés.
2014. júl. 1. 21:47
 4/10 anonim ***** válasza:
36%
Írd meg azt is, hogy te soha nem csinálsz semmit, mindenből jó jegyet hozol, és otthon is mintagyerek vagy. És anyád csak úgy megüt, minden ok nélkül, hisz te nem adsz rá okot, nem szemtelenkedsz, nem flegmáskodsz.
2014. júl. 1. 22:00
 5/10 anonim válasza:
20%

Utols! Nincs a világon olyan dolog amiért egy anya megütheti a saját lányát....

Beszėlj apáddal, hogy te mår nem bìrsz tovább az anyáddal élni ha ő nem fogad be akkor próbáld meg mamádéknál

2014. júl. 1. 22:17
 6/10 anonim ***** válasza:
32%
Ez beteg! Ne hagyd magad! Ha kell, üss vissza! Tudom, hogy tiszteletlen, de ez nem normális. Ember vagy, és van saját életed. Szerintem mindenképp költözz hozzá.
2014. júl. 1. 22:18
 7/10 anonim ***** válasza:

Ez így tényleg durva.

DE: mielőtt arra buzdítjátok a kislányt, hogy költözzön az apjához- belegondolt valaki is abba, hogy ott vajon milyen helyzet van? Az apja egyáltalán akarja-e hogy vele éljen (elvégre nem neveli, nem nála lett elhelyezve).

Kislány: beszélj mindenképpen apukáddal, remélem, hogy van közöttetek élő kapcsolat és szokott látogatni. Ne támadj rá azzal, hogy holnap odaköltöznél, de mondd el, hogy bánt édesanyád, megver (ez NEM mentség semmire, nincs ok, amiért egy szülő pofozhatja a gyerekét- én is anya vagyok, nem ez a dolgok elintézési módja! akkor sem, ha egy visszaszájaló kamaszról lenne szó).

Kérd meg édesapádat, hogy tegyen valamit érted.

Rákérdezhetsz arra is, hogy ha elviselhetetenné fajul a helyzet, akkor számíthatsz-e rá, verekedéskor felhívhatpd-e, oda tudna-e jönni, amikor széttúrják a holmidat vagy megvernek? Ki tudna-e állni érted? Hajlandó-e egyáltalán ezzel foglalkozni?

...esetleg ilyen alkalmakkor lenne-e helyed nála, akarná-e hogy vele élj? tudná-e biztosítani neked azokat az alapvető feltételeket, amik ehhez szükségesek (rendezett lakhatás, tudnál-e ugyanabba az iskolába járni stb.)

Mi váltja ki édesanyádnál ezeket a dolgokat?

Hacsak nem mentálisan sérült (feltételezzük, hogy nem), akkor oka csak van- írd le, hátha tudunk kívülállóként okosat mondani rá.

2014. júl. 2. 10:20
 8/10 anonim ***** válasza:

mielőtt még pálcát törünk az anya fölött,azért jó lenne az ő részéről is megismerni a történetet.

Gondolom teljesen megbízható 15 éves lányról beszélünk,aki nem hazudozik,ha el akar menni valahova elkérezkedik,az előre megbeszélt időre hazamegy,nem iszik,nem dohányzik,nem drogozik.

Jó tanuló,otthon segít,szépen beszél az anyjával és nevelőapjával stb,stb

az anya meg csak úgy se szó se beszéd üti-veri,kutakodik

ha a felsoroltak adottak,akkor valóban az anyával van gond,beszélni kell az apával.bár nem hiszem ,hogy nála is kolbászból lenne a kerítés,szabályok mindenhol vannak.

2014. júl. 2. 12:05
 9/10 anonim ***** válasza:
# 4/8 és ennek ahhoz mi köze van? ha nem hoz mindig ötöst és nem mindig jó akkor már lehet tépni a haját, meg verni????!!!
2014. júl. 2. 22:47
 10/10 anonim ***** válasza:

utolsó

ezt senki nem mondta

csak tudni kellene az előzményeket is,ismerni kellene a másik fél oldalát is.Nem véletlenül veszekednek sokat,tuti van valami a háttérben.Ok nélkül nem veszekszik,kutakodik,üt senki.kivéve,ha elmebeteg,de ilyenről nem volt szó

2014. júl. 4. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!