Miért nem érti meg anya, hogy nem akarok diákmunkára menni?
pihenni akarok, egész évben keményen tanultam, hogy jó legyen a bizonyítványom, mert ez már ugye számít továbbtanuláshoz. 4,3 lett az átlagom. jövőre érettségizek, tételeket szeretnék kidolgozni, a nyelvvizsgára is készülök, mert az is a nyakamon van. nincs kedvem ott ülni 6 órában, hogy semmit ne csináljak. tavaly is voltam, akkor velem mosatták fel az egész padlót, csak mert nem vagyok xy-nak a lánya, hanem egy közönséges hétköznapi emberé. az xy lánya/barátnői persze hamarabb hazamehettek és facebookoztak egész idő alatt.
hát köszönöm én ebből nem kérek.
tudom milyen az, amikor nincs és meg kell dolgozni valamiért, mert nem gazdag családban nőttem fel, úgyhogy lehurrogó válaszokat nem kérek.
jogosan vagyok kiakadva?
Szerintem arról van szó, hogy anyukád nem tud annyi zsebpénzt adni Neked, amiből 3 hónapig tartalmas szabadidős programokra tellene.
Strandon még szolid költekezés mellett is simán kerül egy nap 2000 Ft-ba, Pesten ebbe csak egy fagyi v. üdítő fér bele strandbérlet napra elő díja mellett.
Azt meg nem akarja hogy csak ténferegj a városban, vagy pláne otthon 4 fal között dekkolj, mert attól meg ellustul az ember.
Mondjuk ha egy hónap alatt megkeresel 80 ezret (500 forintos órabérrel simán), és anyudtól még havonta kapsz 10-20 ezret, akkor 2 hónapon át szolidan, de kicsit élhetsz, nem csak tunyulhatsz.
*jogosan vagyok kiakadva?
Nem, mert egy 4,3 átlag az amit ki tud az ember rázni magából simán, azért nem igen kell melóznod. A színötös átlag az, ami már nem kevés melót igényel.
A középfokodat már rég letehetted volna, egy évvel korábban is.
Meg szerintem egy kis munka nem árt.
A gyerekem csak egy osztállyal lejjebb jár nálad, de: egy évvel korábban-nem mi brusztoltuk- mivel nem tudtunk magántanárt fizetni, az egész nyarát az angolra tette fel. Napi 8 órát, hozzáteszem: magától tanult, egyikünk sem kérte erre. A gimis tanárját naponta értesítette, miket csinált meg, úgy nyomta ahogy csak belefért, olvasott angol könyveket stb. Tehát az egész nyara ráment. Mindehhez idén versenyistállós suliba színkitűnő lett ismét, de egész évben mint a gép tanult. Meglett a középfokúja, és ha bátrabb lett volna akkor a felsőfokún átcsuszik. Ez 100%. olyan eredményt ért el középfokon.
Hozzáteszem: mi szülők már semmit nem tudtunk neki segíteni, ez kizárólag az ő munkája volt, egyedül.
Én örültem volna ha egy kis plusz pénzt keresett volna a nyárra magának, de rá bíztam. Ő meg pihenni akar. Ám legyen, tényleg 200%-ot teljesített, és kihajtotta magából a maximumot.
18 Irigység ne beszéljen belőled, mert a tények tények,és mert egy vidéki suli 4,3-as átlaga egy Bp-i erős egyetemen max. a bukdácsoláshoz elég.
Én tudom, hogy mig a többi gyerek bulizott, és ivott, addig az én gyerekem tanult egész évben. Hazajött 5-kor, és éjjel 1-ig nyomta. Minden külön tanár nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!