Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem érti meg anya, hogy...

Miért nem érti meg anya, hogy nem akarok diákmunkára menni?

Figyelt kérdés

pihenni akarok, egész évben keményen tanultam, hogy jó legyen a bizonyítványom, mert ez már ugye számít továbbtanuláshoz. 4,3 lett az átlagom. jövőre érettségizek, tételeket szeretnék kidolgozni, a nyelvvizsgára is készülök, mert az is a nyakamon van. nincs kedvem ott ülni 6 órában, hogy semmit ne csináljak. tavaly is voltam, akkor velem mosatták fel az egész padlót, csak mert nem vagyok xy-nak a lánya, hanem egy közönséges hétköznapi emberé. az xy lánya/barátnői persze hamarabb hazamehettek és facebookoztak egész idő alatt.

hát köszönöm én ebből nem kérek.

tudom milyen az, amikor nincs és meg kell dolgozni valamiért, mert nem gazdag családban nőttem fel, úgyhogy lehurrogó válaszokat nem kérek.

jogosan vagyok kiakadva?

2015. jún. 18. 13:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/79 anonim ***** válasza:
51%

Az nem lehet, hogy azért akarják, hogy diákmunkázz, mert írtad, hogy nem igazán jársz sehová? Ha az én gyerekem akarna egész nyáron otthon ülni, akkor valószínűleg én is megpróbálnám valahogy kirobbantani, a nyári táborból meg már kinőttél.

Ha nem így van és normális szociális életed van, nem szorultok rá, akkor én nem erőltetném anyukád helyében. De én diákként szerettem dolgozni, különben halálra is untam volna magam, azért heti 2-3 nap barátnőzés, pasizás mellett túl sok szabadidő marad még ha tanul is az ember. Érettségi tételekkel szerintem is ráérsz még, az kismiska, pláne a szóbeli.

2015. jún. 18. 16:55
 52/79 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat :)
2015. jún. 18. 16:57
 53/79 anonim ***** válasza:
44%
Ha egész nap tanulnál, akkor 4,3-asnál sokkal jobb átlagod lenne, úgyhogy ez csak kifogás, hogy az egész nyarat tanulásra akarod szánni. A napi pár óra tanulás mellett meg simán belefér egy 6 órás meló. Az tény, hogy sz*r a meló, ha nem vagy xy-nak a lánya, de ez pont ugyanígy lesz azután is, miután befejezted a sulit és rendes munkát keresel. Akkor sem leszel xy lánya, és akkor is téged fognak a legtöbbet szívatni. Épp azért akarja anyád, hogy dolgozz, hogy szokj hozzá ehhez, mert utána 40-50 évig ezt fogod csinálni úgyis.
2015. jún. 18. 16:59
 54/79 anonim ***** válasza:
76%
Ezt az érvet én nem tudom megérteni, hogy később úgyis szívás lesz, jobb ha hozzászoksz. Hogyha fog még szívni eleget, akkor miért kellene minél hamarabb elkezdeni? Sokkal jobb érv, hogy most meglátod, hogy milyen szívás, és jó szakmát kell választani, szívvel lélekkel csinálni, hogy később ne legyen az.
2015. jún. 18. 17:07
 55/79 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem is ostobaság ideje korán megtanítani valakit, hogy milyen szívni. Akkor a kisgyerek se játsszon fakockával, hanem rögtön menjen a konyhába mosogatni. Mindennek megvan a maga ideje, és a tanulónak tanulnia kell.
2015. jún. 18. 17:16
 56/79 anonim ***** válasza:
73%
Sosem értettem ezt a diákmunkás hülyeséget... Ha nem az étel hiányzik a család szája elől, minek menjen nyáron dolgozni? Ha elvégzi az iskolát még így is 40 évet fog sz.pni mint a torkosborz hajnali öttől délután ötig, nyugdíjig, onnan meg a sírig. Azért vannak a fiatal évek, hogy megalapozzuk az életünk tanulással és nem utolsó sorban a szórakozás is. Mikor szórakozzon, soha ne? Gyerek mellet, vagy 60 évesen?
2015. jún. 18. 17:27
 57/79 anonim ***** válasza:
73%

17 évesen még én sem mentem el dolgozni egyébként.. mondjuk akkor úgy is voltunk anyagilag. Én is nyelveket tanultam. Felsőfokra készültem. Utána egyszer elmentem 8 órásra álldigálni, de elhánytam magam, kikészültem az álldogálástól. Utána elkezdtem edzeni, aztán egy évre rá újra megpróbáltam, és azóta megy is, meg most nem állunk már olyan fényesen, és egyetemre járok, heti egyszer ráérek elmenni év közben is. De most nyáron még többet megyek, mert így sok dolgot tudok magamnak fedezni, ami kell.

De egyébként nem kényszerítettek rá, de nekem is jól jött a plusz pénz.

Meg azóta megismertek ott is, meg a melót is kiismertem, és szeretik a megszokott arcokat, akikkel gyorsan megy. :D

Én is söpörtem, meg mostam fel, sok hülyeséget meg kell csinálni, igaz, itt nincs is kivételezés. Egyformán lenéznek mindenkit xd

Szerintem még azért ráérnél, főleg, ha nincsenek nagy pénzigényeid.

Meg ha nem kell okvetlenül besegíteni otthon.

2015. jún. 18. 18:27
 58/79 anonim ***** válasza:
32%
Mondjuk ebben a témakörben csak a menyek meg az anyósok rúgnak labdába, ők legalább kapnak annyi meleget, mint hideget, férfiak tuskók, gyerek meg kussoljon vagy húzzon el a jegesmedve csápját melegíteni 18 évesen:)
2015. jún. 18. 18:54
 59/79 anonim ***** válasza:
58%

hat ne haragudj, de k...a nem tudlak sajnalni😊

orulhetnel, hogy kapsz diakmunkat, es hogy a padlot kell felmosni, es csak napi 6 ora, en dolgoztam olyan konyhan ahol 15,5 orara 4000 forintot fizettek, es heti hatszor kellett menni. emellett 4,6 lett az atlagom erettsegi evben is, es erettsegivel egy idoben csinaltam meg a felsofoku nyelvvizsgat, ugyhogy ne hisztizz, a tetelek kb 3

nap alatt vannak kidolgozva, a nyelvvizsgara meg napi 1-2 ora gyakorlas is boven sok, szoval nem fog leesni a karikagyuru az ujjadrol hat ora munkatol meg egy kis felmosastol... rengeteg diak orulne ha munkat kapna, foleg a felmosasnak a cimerezes helyett...

2015. jún. 18. 21:09
 60/79 anonim ***** válasza:
40%

Naa én most 21 éves vagyok és azelőtt egy napot nem dolgoztam sehol. Leszámítva az otthoni munkát vagy szakmai gyakorlatomat. Ebben az évben kezdtem egyetem mellett dolgozni és én egy nagyon elit helyre kerültem be,egy nagy céghez. úgyhogy nekem a munkával kapcsolatban csak pozitív tapasztalatom van. Viszont nekem nagyon a tanulás rovására ment. Heti 3 nap,ami csak hétköznap lehetett 8-9 órában. amikor hazaérsz semmi erőd már tanulni. úgyhogy jövőre nem is fogok dolgozni. mi nem szorultunk rá soha és most sem. sőt kifejezetten a szüleim kérték a mai napig,hogy ne dolgozzak,csak tauljak. igaz,hogy nem kapok meg mindnet tőlük és sokszor vágyok fesztiválra,vagy egy jobb telefonra,de ezenkívül mindenben támgoatnak. albérlet,utazás,evés,ruhák,egy hétre elegendő zsebpénz. én is azt mondom,hogy ne dolgozz! semmi értelme,majd ha végeztél sulival fogsz még eleget robotolni.

aki pedig magántanár ellenes...hülyeség ez az önerőből felksézült a gyerek szöveg. egyetemen is sokan maguktól készülnek a matekos tárgyakra aztán meg megbuknak. meg nicns idejük másra. én elmegyek kétszer tanárhoz mindent elmagyaráz ,megértem,otthon pár órát foglalkozok vele és kész. azért van a tanár,hogy elmagyarázza ne neked kelljen feltte ülni heteket,hogy aztán vagy rájöjj vagy hibásan értelmezd...

2015. jún. 18. 21:19
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!