Miért nem érti meg anya, hogy nem akarok diákmunkára menni?
pihenni akarok, egész évben keményen tanultam, hogy jó legyen a bizonyítványom, mert ez már ugye számít továbbtanuláshoz. 4,3 lett az átlagom. jövőre érettségizek, tételeket szeretnék kidolgozni, a nyelvvizsgára is készülök, mert az is a nyakamon van. nincs kedvem ott ülni 6 órában, hogy semmit ne csináljak. tavaly is voltam, akkor velem mosatták fel az egész padlót, csak mert nem vagyok xy-nak a lánya, hanem egy közönséges hétköznapi emberé. az xy lánya/barátnői persze hamarabb hazamehettek és facebookoztak egész idő alatt.
hát köszönöm én ebből nem kérek.
tudom milyen az, amikor nincs és meg kell dolgozni valamiért, mert nem gazdag családban nőttem fel, úgyhogy lehurrogó válaszokat nem kérek.
jogosan vagyok kiakadva?
"egy vidéki suli 4,3-as átlaga egy Bp-i erős egyetemen max. a bukdácsoláshoz elég".
Mi van? Vidéken vannak erősebb gimik mint Budapesten. Nem beszélve arról, hogy még erősebb egyetemek is vannak vidéken, mint Budapesten. Azért, mert főváros, még nem ott vannak a hű, de nehéz iskola, de csak mert főváros. Az ELTE az egyetlen ami erős suli, bár ugyanolyan erős a Pázmány Péter v. a szegedi, debreceni, pécsi egyetemek is. Most nem tudom, te hol élsz?
Ja és megjegyzem, én abban a vidéki városkában élek, ahol Orbán Viktor is érettségizett, megjegyzem ő is vidéken tanult és lám, mire vitte? Hihetetlen. Ja, megjegyzem, azért egy igen erős vidéki kis gimiről van szó, ahova te bekerültél volna, a gatyád is leizzadnád a pesti kis sulid után, kedves 49%-os:)
Én a 90-es években voltam középsulis, igaz volt 4 hét kötelező szakmai gyakorlatom, de nekem úgy rémlik, hogy ebben az időben még nem volt olyan nagyon menő a diákmunka. Voltak diákszövetkezetek, de a tinédzserek inkább pihentek, szórakoztak. Igaz nem voltak az igények olyan nagyok, mint most, de ekkora cécót nem csináltak, ha egy 17 éves középsulis nem ment el nyáron dolgozni.
A Kérdezőnek nincsenek nagy igényei, tanulni szeretne, gondolom jó egyetemre akar bekerülni. Ennyi, én mint szülő, ezt támogatnám. Nem akar fesztiválozni, minden nap strandolni, diszkózni. Vannak ilyen emberek, bármilyen hihetetlen is, én is ilyen voltam. Bármennyire is hihetetlen, én is egy szaros kis vidéki szakközépből!(még csak nem is gimi) kerültem be az ELTE Természettudományi Karára, kb. 4,5-ös átlaggal. Akkor sem volt nehezebb a tananyag, mint most.
Magyarorszag csak Pestig létezik
aki nem ott lakik az egy senki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!