Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi idős baba jelenlétében...

Mennyi idős baba jelenlétében nem illik már szeretkezni?

Figyelt kérdés

14 hónapos kisfiúnk van, még csak 1 szobás lakásban lakunk, a kiságya a szobánkban van. Nem tudom, hogyan látja ő azt, amit csinálunk. Nem tudom, mire emlékezne később.

Egy barátnőm mondta, hogy az ő 2 éves kislánya azt hitte mikor látta, hogy az apja bántja az ő anyját és sírt.

Mi mindenesetre megvárjuk, hogy ő elaludjon és igyekszünk takaró alatt maradni. De azért nem tudom, mi az a kor, mikor már nem szabadna egy babának a szobában tartózkodnia.

(Hamarosan költözünk és saját szobát kap.)

2015. jún. 17. 22:22
1 2 3 4 5 6 7
 11/66 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem sosem kellene...
2015. jún. 17. 22:45
 12/66 anonim ***** válasza:
86%

Nyilván egy egyszobás lakásban - nem tudom, ilyenben lakik-e a kérdező - majd kiteszik a konyhába kisággyal együtt... Reális.

Nem hiszem, hogy eddig felfogott belőle a gyerek bármit is, de lassan szerintem sem előtte kellene.

2015. jún. 17. 22:52
 13/66 anonim ***** válasza:
72%
Kérdező, amikor költöztök és lehet neki is külön szobája, na onnantól nem illik:)
2015. jún. 17. 22:52
 14/66 anonim ***** válasza:
80%
Nem tudom, hogy száz meg kétszáz éve megkerdezte-e ezt valaki (a gyakorin nem, az biztos). Nem tudom, eszébe jutott-e egyáltalán valakinek, és vajon hány gyerek lett emiatt lelki sérült mondjuk száz év alatt. Természetes dolog, az élet rendje, ők is így lettek. Hihetetlen.
2015. jún. 17. 22:55
 15/66 anonim ***** válasza:
35%
igen, csak a legtöbb szülő mondjuk kimegy fürdőbe, konyhába lerendezni ezeket s dolgokat.
2015. jún. 17. 22:57
 16/66 anonim ***** válasza:
15%
másfél éves koromra már vissza tudok emlékezni, és emlékszem, hogy eléggé képben voltam akkor már, hogy mi a helyzet a világban. tehát valszeg már jóval előtte is érzékeltem dolgokat elég jól, csak arra nem emlékszem vissza. szóval szerintem a te gyereked már simán érzékeli.gondolom, egy pár napos gyereknek még fogalma sincs róla, mi történik, de egy hónapos már érzi, hogy valami más, stb.
2015. jún. 17. 22:59
 17/66 anonim ***** válasza:
28%
kimaradt a 14- tehát az utsó mondatban egy 14 hónapos
2015. jún. 17. 23:00
 18/66 anonim ***** válasza:
83%
Jó, hát persze, mondjuk ne legyen ébren a gyerek, és ne nézze végig. Aludjon. Hall két nyogest, és? Mondjuk nem kell meztelenül sikoltozva kergetozni az alvó gyerek mellett. De ettől a sok nyomorék rajzfilmtol, tévéműsortol, vagy attól, hogy a szülei pl gyilkolaszos filmeket néznek a jelenlétében, több kara származik (tudat alatt is), mint abból, hogy apa és anya szeretik egymást. Nem hinném, hogy a kétéves gyereknek csak úgy magától az jutott eszébe, hogy apa bántja anyát. Neadjisten látott, hallott már olyan jeleneteket tvben, stb, ami durva volt, és arra az emlekre asszocialt. Nesze neked, modern kor!
2015. jún. 17. 23:09
 19/66 anonim ***** válasza:
37%

Sztem sokfelekeppen lehet szeretkezni, es a helyzettöl függöen kinezhet bantalmazasnak is egy 2 eves gyereknek, ahogy sima hangtalan ringatozasnak is. ("Mit csinaltok? - Hintazunk." :D)

Sztem biztos, h a tudatalattijaban benne maradt a születesetöl fogva, ha neki erdekes vagy jelentösegteljes esemenyt jelentett, csak nem tudni, hogy jött le neki. Felmerült bennem, h az anyatol levalas korszaka elött, tehat amig az anyaval azonositja magat, az anya altal aterzett erzeseket veszi at, es miutan kezdi eszrevenni, h ö egy külön szemely, akkortol kellene ovatosabbnak lenni, hiszen akkortol alakitja ki a sajat "velemenyet", "gondolatait". Ugy emlekszem, ez 8-12 honapos korban törtenik. (?) A hangok viszont erzekenyek erintik, mint tudjuk, az anyamehben visszafogott, lagy hanghatasok miatt, igy sztem minden korban nagyjabol hang nelkül kene.

Igen, kerdes, hany lelki serült lett a korabbi evszazadokban a közelmultig pl. ebböl adododan (is!), hiszen hol volt akkor a pszichologia es a következmenyeket többek közt ezen a forumon is lathatjuk, amikor "trollkodnak" meg hasonlok. En is a szüleim között feküdtem kb 10 eves koromig, es en nem emlekszem szexre, sztem csendben oldottak meg. Megemlitenem, h korabban a vallasi elöirasok miatt nem annyira a hangos elvezetröl szolt a szex, a nöknek mintegy hazastarsi kötelesseg a ferfi meg gyorsan elintezte, ott milyen hanghatas volt?!

2015. jún. 17. 23:51
 20/66 anonim ***** válasza:
83%
... ja, #15, és tegyük hozzá azt is, hogy ma a gyerekek többségének már nincsenek együtt a szülei, mire 6 éves lesz, és iskolába megy...
2015. jún. 17. 23:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!