Mennyi idős baba jelenlétében nem illik már szeretkezni?
14 hónapos kisfiúnk van, még csak 1 szobás lakásban lakunk, a kiságya a szobánkban van. Nem tudom, hogyan látja ő azt, amit csinálunk. Nem tudom, mire emlékezne később.
Egy barátnőm mondta, hogy az ő 2 éves kislánya azt hitte mikor látta, hogy az apja bántja az ő anyját és sírt.
Mi mindenesetre megvárjuk, hogy ő elaludjon és igyekszünk takaró alatt maradni. De azért nem tudom, mi az a kor, mikor már nem szabadna egy babának a szobában tartózkodnia.
(Hamarosan költözünk és saját szobát kap.)
Nyilván egy egyszobás lakásban - nem tudom, ilyenben lakik-e a kérdező - majd kiteszik a konyhába kisággyal együtt... Reális.
Nem hiszem, hogy eddig felfogott belőle a gyerek bármit is, de lassan szerintem sem előtte kellene.
Sztem sokfelekeppen lehet szeretkezni, es a helyzettöl függöen kinezhet bantalmazasnak is egy 2 eves gyereknek, ahogy sima hangtalan ringatozasnak is. ("Mit csinaltok? - Hintazunk." :D)
Sztem biztos, h a tudatalattijaban benne maradt a születesetöl fogva, ha neki erdekes vagy jelentösegteljes esemenyt jelentett, csak nem tudni, hogy jött le neki. Felmerült bennem, h az anyatol levalas korszaka elött, tehat amig az anyaval azonositja magat, az anya altal aterzett erzeseket veszi at, es miutan kezdi eszrevenni, h ö egy külön szemely, akkortol kellene ovatosabbnak lenni, hiszen akkortol alakitja ki a sajat "velemenyet", "gondolatait". Ugy emlekszem, ez 8-12 honapos korban törtenik. (?) A hangok viszont erzekenyek erintik, mint tudjuk, az anyamehben visszafogott, lagy hanghatasok miatt, igy sztem minden korban nagyjabol hang nelkül kene.
Igen, kerdes, hany lelki serült lett a korabbi evszazadokban a közelmultig pl. ebböl adododan (is!), hiszen hol volt akkor a pszichologia es a következmenyeket többek közt ezen a forumon is lathatjuk, amikor "trollkodnak" meg hasonlok. En is a szüleim között feküdtem kb 10 eves koromig, es en nem emlekszem szexre, sztem csendben oldottak meg. Megemlitenem, h korabban a vallasi elöirasok miatt nem annyira a hangos elvezetröl szolt a szex, a nöknek mintegy hazastarsi kötelesseg a ferfi meg gyorsan elintezte, ott milyen hanghatas volt?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!