Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Keresztelokor mit illik...

Keresztelokor mit illik mondani a baba szuleinek? Ajandek?

Figyelt kérdés
Ha a parommal es a parom szuleivel megyek eleg ha "csak" egy csokor viragot viszeka fiucska szuleinek? (parom rokonai)... vagy vegyek valami kulon ajandekot es adjam oda? (a parom a szuleivel egyutt ajandekoz...)
2009. szept. 9. 21:55
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:

téged kihagytak az ajándékozásból, vagyis szerintük még nem tartozol szorosan a családhoz, nem kezelnek a szülők a leendő menyükként.

vagyis elég a virág.

2009. szept. 9. 21:57
 2/24 A kérdező kommentje:
* a parom sem vesz ajandekot, mert nem keres. a szulei veszik az ajandekot...talan igy pontosabb
2009. szept. 9. 21:59
 3/24 anonim ***** válasza:
78%

mondhatsz például ilyesmit: sok szép, örömteli, egészségben gazdag (keresztényhez méltó) évet kívánok nektek a pici babával.

a zárójeles részt csak akkor mondd, ha tényleg vallásosak, nem "csak úgy" kereszteltették meg a gyereküket. :D

2009. szept. 9. 22:01
 4/24 anonim ***** válasza:
akkor pláne elég a virág. :)
2009. szept. 9. 22:01
 5/24 anonim ***** válasza:

Mikor az egy éves unokaöcsém keresztelője volt, mindenki játékot adott neki. Szerintem annak több értelme van, mint a virágnak, hiszen végső soron a gyerek az ünnepelt, nem a szülei.

Én annakidején egyáltalán semmit nem kaptam, még a keresztszüleimtől se, igaz, tíz éves voltam már.Mondanám is, hogy ne vigyél semmit, szerintem nem kell, de ha mindenki más visz ajándékot, akkor kínos helyzetbe kerülhetsz.

2009. szept. 9. 22:02
 6/24 A kérdező kommentje:

koszi, szepen :) igy jo lesz:)

* szerintem inkabb azert maradtunk ki az ajandekozasbol mert meg egyetemistak vagyunk...csak gondoltam azert megis...

7/24 anonim ***** válasza:
Keresztelőre csak a babának szokás ajándékot venni,még akkor is,ha utána nagy lakoma van.Nem kell vinnetek a szülőknek semmit.
 8/24 A kérdező kommentje:
latom ket tabor van:P
2009. szept. 9. 22:03
 9/24 A kérdező kommentje:
* az nem jon ki hulyen, ha "kulon" ajandekozok?
2009. szept. 9. 22:04
 10/24 anonim ***** válasza:

Szerintem valami apróságot vihetsz a szülöknek te is! Esetleg egy üveg bor,virág... Ez kb 2ezerből kijön és az talán egy egyetemistának se annyira megterhelő! (én is egyetemista vagyok csak passziv féléven)

24/L

2009. szept. 9. 22:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!