Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehetne egy kamasz...

Hogyan lehetne egy kamasz gyereket az olvasásra ösztönözni? . Hogy megszeresse a könyveket, ne csak az internetet bújja.

Figyelt kérdés
Jön a vakáció. Olyan sok értékes, érdekes könyv van, a mai gyerekeknek nagy részének ez már kimarad az érdeklődéséből, sajnos.

2015. jún. 10. 06:15
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
28%

véletlen kapcsold ki a netet egy két hétre

a wifit is

:-D

nekem bevált - most inkább olvasnak mint a net

vagy korlátozd le neki pl napi max 1-2 óra

2015. jún. 10. 15:58
 32/40 anonim ***** válasza:
Olyan könyveket kéne a kezébe adni, amiről tudod, hogy érdekelné. Mondjuk, ha van kedvenc tévésorozata, azokból is szoktak könyvek lenni, akkor abból egyet. Sőt vannak tévésorozatok meg filmek (elég sok) amik eredetileg könyvek voltak, utána csináltak belőle filmet. Olyat kéne keresni, amiről tudod, hogy szereti, és talán azt elolvasná. Ha meg szereti a számítógépes játékokat, akkor olyan könyvet adni neki, amelyekben ez szerepel, mint központi téma. Például Ernest Cline Ready Player One című regénye.
2015. jún. 10. 16:55
 33/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok könyvcímet, utánanézek és ajánlani fogom a fiamnak és a barátainak is.
2015. jún. 10. 21:52
 34/40 anonim ***** válasza:
Én Brent Weeks Éjangyal trilógiáját javasolnám, valamint szintén a George R. R. Martin könyveket. + ha esetleg érdekelné a sötétebb disztópia: Justin Cronin: Szabadulás; A tizenkettek. :)
2015. jún. 11. 11:28
 35/40 A kérdező kommentje:
KÖSZI. Mit jelent a "sötétebb disztópia"?
2015. jún. 12. 07:28
 36/40 Platypus ***** válasza:

Az utópia ellentéte.

Néhány író, akinek a könyveit hasonló életkorban nagyon élveztem, és felnőttként is jónak tarom: Neil Gaiman, Terry Pratchett és Douglas Adams. Stephen King egyes könyvei is beleesnek, de azért neki vannak olyan írásai, amik az emberi természet mocskos oldalát túl alaposan mutatják be, és az olvasó egy hétig depressziós lesz utána. George R. R. Martint is szeretem, de azért ő masszív telefonkönyveket írt. Akármennyire is színesszagos a sorozat, a könyvek nem jelentenek nagy élményt olyan valakinek, aki nem szeret olvasni. Az éhezők viadala Suzanne Collinstól sem egy rossz választás, már amennyiben a film nem szerepelt le nálatok. A könyv messze túlmutat rajta, meg úgy általában az ifjúsági irodalomnak csúfolt jelenségen.

2015. jún. 12. 09:35
 37/40 anonim ***** válasza:
Azt, hogy elképzelt jövőképről szól, ami ráadásul nem igazán pozitív... pl világvége hangulat, meg ilyenek. Justin könyvében például egy "vírus" által az emberiség nagy része elpusztul, és csak maroknyi túlélő marad, akik próbálnak boldogulni ebben a világban. Nagyon izgalmas kötet mindkettő, és októberben megjelenik angolul a 3. része is. :)
2015. jún. 18. 17:51
 38/40 anonim válasza:
Én 16 éves vagyok,van egy egész könyvtáram (ezalatt kb 60 könyvet érts) adj neki egy vörös pöttyös könyvet,én is azokkal kezdtem. :D
2015. jún. 21. 22:44
 39/40 A kérdező kommentje:
Az én fiam már majdnem 18 éves, a Pöttyös Panni könyvekre gondoltál?...-szerintem azt már kinőtte.
2015. jún. 22. 08:56
 40/40 anonim ***** válasza:
A 38as nem a pöttyös könyvekre gondolt; a Könyvmolyképző kiadónál vannak ilyen fajták: Vöröspöttyös; Aranypöttyös; Rubinpöttyös; Hard selection. Én a vöröspöttyösöket nem javasolnám egy 18 éves fiúnak - leginkább a kiskamaszokat kötik le, többnyire egy kaptafára épülő történetek rengeteg sablon karakterrel és cselekménnyel - bár van köztük egy-két jó is, de a többségük nem egy nagy élmény - legalábbis számomra -, de azok is inkább lányoknak valók. A fiúknak inkább a Hard selection-ös könyvek valók (amit fentebb említettem Brent Weeks Éjangyal trilógia + az író egy újabb trilógiájának első része, A fekete prizma is Hard selection-ös. Ezek inkább neki valók.)
2015. jún. 22. 12:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!