Hogyan lehetne egy kamasz gyereket az olvasásra ösztönözni? . Hogy megszeresse a könyveket, ne csak az internetet bújja.
,,A fiam 17 múlt''
Akkor ő már tulajdonképp nem kamasz hanem felnőttnek mondható.
Kamasz inkább a 14-16 éves korra értetendő.
Ha nem szeret olvasni akkor nem szeret. Ne erőltesd.
Én se szeretek olvasni. Ennek lehet hogy az az oka hogy minket kötelezően olvastattak vagy nem tudom.
Nem köt le egy könyv. Lassú és nehezen halad.
Egy film számomra pörgősebb és nagyobb kikapcsolódást nyújt mint egy könyv.
Kérdezd meg tőle hogy mi érdekli és hogy szeretne kapni ezzel kapcsolatban egy könyvet.
Ha érdekli de könyv nem kell akkor feleslegesen veszel neki.
Lehet hogy ez sem hatott jól hogy elhalmoztad könyvekkel pedig őt nem érdekelte mégis egy kényszeres ajándék volt.
Hát a neten is lehet sok jó történetet olvasni.
Sok értékes és érdekes könyv van, de lehet őt nem köti le, meg nem is érdekelné...
Én pl kötelező olvasmányokból 3-at ha olvastam, de szakmai könyvekből + netes leírásokból nagyon sokat + oktató videók...szóval ha más az érdeklődése akkor nem fogja érdekelni...
Sokaknak az olvasás a kikapcsolódás, de van aki nem szeret olvasni regényeket. Lehet a fiad szívesen olvasna olyan témában ami érdekli akár több száz oldalas könyveket, közben egy 100 oldalas regény csak untatná...
Már válaszoltam egyszer, de valamiért azt hittem fiatalabb a gyereked. Így már nehezebb ügyed van, pont a lázadó csakazértsem korszakában van, szóval akarattal nem fogod tudni rávenni.
Én is azt javaslom, hogyha van kedvenc filmje és annak könyv verziója, akkor kérdezd meg, hogy elolvasná -e, kíváncsi -e rá. Ha igen, akkor vedd meg neki vagy kölcsönözd ki.
Sokan nézik pl a Trónok harca című sorozatot.Olyan embereknél látom a könyv verzióját, akiket tényleg soha nem kötött le egy könyv sem. Szóval lehet csak meg kéne találni, hogy mi az ami érdekelheti.
De igazából már ezt régebben el kellett volna kezdened, ilyenkor már nehezebb rávenni.Még ha gép nincs a közelben úgyis ott lesz a telefonja amit nyomkodhat, nem fog ráfanyalodni a könyvre csak úgy.
A barátom se olvasott ebben a korban, aztán amikor 19 volt, megnéztünk együtt egy filmet, ami nagyon tetszett mindkettőnknek.Megtudtam, hogy egy könyv alapján filmesítették meg, ezért megvettem a könyvet.Elolvastam és elkérte magától.Szégyen nem szégyen, ez volt az első könyve .Lehet, hogy az anyukája nem tudott volna már rá hatni, de rám, a barátnőjére hallgatott és tetszett is neki.
De elég kevés fiúról tudom, hogy szokott olvasni.Sőt, a korosztályomban lányok közül is alig ismerek ilyet.:/ elég szomorú.. persze itt a TV meg a net, de egyik se pótolhatja a könyv olvasás érzését.
17 éves fiú?
Stephen King - Cujo
Michael Grant - Köddé váltak
James Dashner - Az útvesztő
Takami Kósun - Battle Royale (ezt különösen!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!