Apukának rettenetes a hozzáállása a két éves gyerekünkhöz mit csináljak?
A férjem nagyon türelmetlen volt eddig is a lányunkkal...
De most már ott tartunk, hogy nagyon csúnyán és agresszívan beszél vele... :(
Ha mesét néz akkor: Kapcsold már ki azt a sz*art
Ha sír: Mi a f*aszért bőgsz. Fogd be a pofád meg ilyesmik.
Nem bírom elviselni ezt már mondtam neki is...
Igyekszem mindent megtenni, hogy a lehető legkevesebbet sírjon és ne legyen útba a férjemnek, de úgy gondolom, hogy természetes, hogy egy 2 éves gyerek sír ha valami baja van. Ráadásul jön a hátsó rágófoga alig tud aludni és erre még a meleg is rátesz. :(
Mit tehetnék hogy ez változzon?
Próbáltam már beszélni vele szépen... volt hogy össze is vesztünk ez miatt... Nem tudom mit tehetnék...
Volt már valaki így?
Én így nőttem fel, ilyen apával. Lelki nyomorékká tett, nem kötődöm hozzá, nem szívesen töltöm vele az időmet, nincs közös témánk. A családot is rombolta a nemtörődömsége, a gyerekeivel, azaz velünk sem törődött, úgy viselkedett, ahogy a férjed. Most, felnőttként már rendesen beszél velem, mert visszaszólok. De gyerekként nem tudtam megvédeni magam, nagyon kiszolgáltatott helyzet volt:(
Nem volt egy leányálom így felnőni.. A helyedben azonnal lépnék, kit érdekel itt a család összetartása, látszik, hogy a férjed nagy ívben tesz az egészre. A látszat kedvéért meg nem éri meg, a gyerek fogja megbánni, és te is. De ha nagyon ragaszkodsz a helyzet javításához, én a helyedben minden egyes agresszív megnyilvánulás után jól pofánb@asznám, hátha abból megtanulja, hogy vegyen vissza magából.
"A ket masik gyerek amugy miert nem segit?"
Mi közük hozzá?! Nem a testvér feladata a gyereknevelés.
Kedves Feri! A gyerekneveles nem is,de a haztartasban valo besegites igen. Ne vicceljunk mar,nem ovodasok,igenis pakoljanak el maguk utan,mosogassanak el,vagy egyszer egyszer talan neadjisten meg fel is porszivozhatnak.
A testveruket nyilvan nem kell nevelniuk,vannak szuleik,de en ilyen hhelyzetben igenis elvarnam,h azertt neha jatszanak vele. Ha szted ez mar a neveles atadasa,akkor nalad vannak bajok.
Nem bántani szeretnélek Kérdező, nem azért írok én is, de szerintem sincs más megoldás, mint elkönyvelni, hogy ez így nem megy és nem erőltetni tovább a gyereked kárára.
A leírásod alapján nekem úgy tűnik, hogy a férjed nem szeret téged igazán. Nem akarok bántó szavakat írni, de szerintem is inkább csak a házicselédet látja benned, aki ellátja őt és a gyerekeit. Én elhiszem, hogy tervezett baba volt a közös gyerek is, de szerintem nem mérte fel, hogy ő is egy élőlény lesz a maga gyerekes kis dolgaival, amik amúgy teljesen normálisak egy ilyen kicsi gyerektől.
Jó, hogy ott vagy a férjednek, kiszolgálod, munka után te rohangálsz az ő gyerekei után is, és őúrasága is elvárja a teljes kiszolgálást, ő meg tévét néz állandóan?
Nem becsül meg téged, de nyilván jó, hogy leveszel róla egy nagy terhet. Szerinted ő tudná ezt csinálni, hogy ellátja a gyerekeit munka után és saját magát is? Kinézed belőle? Arra se hajlandó, hogy a te helyzeteden könnyítsen egy kicsit, nem fogja felemelni a hátsóját ezután sem, csak pasáskodik és idegbeteggé teszi a kicsit és hosszútávon téged is.
Gondolkozz el azon, hogy mennyire kell ez neked és a gyereknek? Megéri? Azt mondod dolgozol, biztosan meg tudnád oldani, hogy egyedül élj a gyerekkel, a férjed meg azt csinál, amit akar.
Hidd el, a leírásod alapján ő egyelőre biztos a dolgában, hogy úgysem hagyod el.
De itt most úgy tűnik, hogy választanod kell. Vagy neveled a gyereketeket kicsit alacsonyabb színvonalon, de egészséges lelki környezetben, vagy ragaszkodsz az elveidhez és még évekig tűröd ennek a baromnak a viselkedését. Csak ne lepődj meg, ha a közös gyereketek téged is hibáztatni fog ezért és amint teheti eltávolodik majd tőled is.
Nem akartam kemény szavakat használni, de szeretném, ha kinyílna a szemed. Ne válaszd ezt az életet a gyerekednek.
Tegnap megint összevesztünk ezen, hogy hogyan viszonyul a gyerekekhez.
Megmondtam neki hogy kap egy hónapot hogy változtasson a hozzáállásán különben elköltözünk a kislánnyal és a bíróságon elintézem, hogy soha ne láthassa.
"a bíróságon elintézem, hogy soha ne láthassa"
És ezt HOGYAN teszed? Mert et nem úgy megy ám, hoyg anyuka "intézkedik"!!!!!!
Utolsó: Ez ilyen esetben jól hangzik, nyugi. Kicsit rá kell ijeszteni, és ha ettől sem jön meg az esze akkor viszlát.
Kérdező!! Nagyon büszke vagyok rád. :)
Valóban arról volt szó, hogy ez eléggé ijesztően hangzik.
Én is tudom, hogy nem megy olyan könnyen az ilyesmi a bíróságon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!