Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apukának rettenetes a hozzááll...

Apukának rettenetes a hozzáállása a két éves gyerekünkhöz mit csináljak?

Figyelt kérdés

A férjem nagyon türelmetlen volt eddig is a lányunkkal...

De most már ott tartunk, hogy nagyon csúnyán és agresszívan beszél vele... :(

Ha mesét néz akkor: Kapcsold már ki azt a sz*art

Ha sír: Mi a f*aszért bőgsz. Fogd be a pofád meg ilyesmik.

Nem bírom elviselni ezt már mondtam neki is...

Igyekszem mindent megtenni, hogy a lehető legkevesebbet sírjon és ne legyen útba a férjemnek, de úgy gondolom, hogy természetes, hogy egy 2 éves gyerek sír ha valami baja van. Ráadásul jön a hátsó rágófoga alig tud aludni és erre még a meleg is rátesz. :(

Mit tehetnék hogy ez változzon?

Próbáltam már beszélni vele szépen... volt hogy össze is vesztünk ez miatt... Nem tudom mit tehetnék...

Volt már valaki így?

2015. jún. 9. 07:18
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
61%

Erõsödj meg abban amit gyermeked irànt èrzel.

Fèrjedet ne vedd komolyan, de tar

2015. jún. 9. 10:09
 32/53 anonim ***** válasza:
79%
Igen, elhiszem, hogy nehéz de egy ilyen emberrel nem élhetsz! ÉS ha már megvan az elhatározásod, hogy lépsz az már fél siker! Akkor először csak 1 szobást keress, nem létezik hogy az nem olcsóbb! De mindenképp lépj mert nem teheted ki ennek se a gyereket se magadat!
2015. jún. 9. 10:13
 33/53 anonim ***** válasza:
66%

bakker te vagy a hazicseled es meg te keresed a kegyeit?

Ennyire nincs benned tartas?

Szanalmas.

2015. jún. 9. 10:14
 34/53 anonim ***** válasza:
100%

Erõsödj meg abban amit gyermeked irànt èrzel.

Fèrjedet ne vedd komolyan.Azèrt ne, mert a komolysàg, komolysàgot szül.Kezeld egy gyerekkènt õt is.Amint úgy èrzed teljesen betelt a pohàr, màr nem fogod nèzni a körülmènyeket, ès hidd el lèpni fogsz.

Fèrjed megszokott kis vilàga, most megvàltozott.A felôled addig kapott figyelem, most hiànyzik, hogy önmagàra talàljon.Màr beazonosult ezzel az önsajnàlkozós àllapotàval.Amennyiben nem törekszik szeretetre ès megèrtèsre felètek, csak elvonatkoztatni fogsz tudni õtõle, vagy elköltözni.Mindenesetre törekedj a komolysàg mellõzèsère, ìgy gyermeked sem fogja azt làtni, hogy valami gond van, mert te nem veszed fel.Ìgy õ is nyugodtabb lesz!

2015. jún. 9. 10:20
 35/53 anonim ***** válasza:
100%

Függetlenül attól, hogy miért és mennyi idő alatt változott meg a férjem viselkedése, nem akarnám ennek kitenni a két éves kislányomat.

Ha velem van esetleg bármi baja (kevesebb törődés, figyelem, akármi más), azt velem kellene megbeszélnie felnőtt ember módjára, nem pedig egy ártatlan kétévesen megtorolni.

Ha nem változtatna azon, hogy hogyan beszél a gyerekkel és hogyan viszonyul hozzá, mindenképpen arra törekednék, hogy megoldjam valahogy az elköltözést, és keresnék valami anyagilag megfizethető megoldást, akár pl. egy egyedülálló kisgyermekes anyukával közös albérletet, vagy netalán egy szimpatikus egyedülálló idős nénit, akinek jól jönne némi segítség a háztartással, vagy ház körüli teendőkkel, és ezért cserében, vagy az albérlet áraknál jóval kedvezőbb összeg fejében ott lakhatnánk nála, vagy bármi egyéb megoldást, amit anyagilag megengedhetek.

De előtte mindenképpen megbeszélném a férjemnek, hogy először egy fix időtartamú (minimum egy, de inkább két hónapos) ideiglenes különválást szeretnék, mert a válás komoly lépés, szeretném, ha mindkettőnknek lenne ideje nyugodt körülmények között elgondolkozni a kapcsolatunk jövőjéről, megtapasztalni, hogy egyáltalán mennyire hiányzik neki a másik, és jobb-e egyedül.

(Nem tudom, hogy megoldható lenne-e esetleg, hogy egy átmeneti időre a szüleidhez, esetleg egy barátnőhöz, vagy bárhova máshova költözz.

Így a férjed megtapasztalhatná, hogy milyen, amikor "nincs útban" a saját gyereke, nem sír, nem zavarja őt semmivel. Kiderülne, hogy megkönnyebbülés-e, vagy netalán hiányzik neki, hiányoztok neki.

Megtapasztalhatná azt is, milyen az, amikor 1-2 hónapig ő főz a két másik gyerekre és saját magára, és ő látja el a teljes háztartást munka után, ami eddig rád hárult.

A lakás egyébként a férjed kizárólagos tulajdona?

2015. jún. 9. 10:49
 36/53 A kérdező kommentje:
A lakás önkormányzati bérlakás a férjem nevén van.
2015. jún. 9. 11:14
 37/53 anonim ***** válasza:
9%

Ácsi, ácsi... Apuci gyerekei 12 és 18 évesek.

Tehát apuci meglett férfiember, aki fogott egy fiatal bulát, tudjuk mire, csak hát emellett a Saridon mellett olyan könnyű megesni, no ez nem volt bekalkulálva.

Jelen helyzetben 3 dolgot tehetsz, válassz kedvedre:

- próbálsz beszélni vele, leordítod az arcát, vagy ilyesmi

- nem foglalkozol vele, hisz te szereted, ilyen apróság miatt nem érdemes vitatkozni

- fogod magad, és lelécelsz gyerekestől

2015. jún. 9. 12:11
 38/53 A kérdező kommentje:

már írtam, hogy tervezett gyerek!

Ez a fogott egy fiatalabb bulát dologról meg inkább tudomást sem veszek. köszi.

2015. jún. 9. 12:24
 39/53 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kerdezo! En nem akarlak bantani teged,de egy hosszas monologban azert azt kozolhetned a ferjeddel,hogy te dolgozol,fozol,takararitasz es kiszolgalod ot,valamint a ket gyereket,akik nem is a tieid! Kavet fozol,meg a segget is kinyalod neki,meg a pulyainak,az a minimum,h legalabb kedves es megerto legyen. En a helyedben nagyon csunyan elkuldenem melegebb eghajlatra,es nem o,hanem en nem szolnek hozza hetekig.

Nalunk is volt hasonlo gond,a tobbi valaszolo nagy oromere nalunk a klasszikus helyzet allt elo,igazuk van. Rovid kapcsolatbol szuletett nem tervezetten a kisfiunk,de nem igy akartam megfogni a ferfit,ez a storybol sztem ki is derul majd. Szoval az elso par honapban semmit nem segitett,pont,mint nalatok,mire egy este leultettem magammal szembe,es egy rovid ket oras monologban kifejtettem neki,h mekkora patkany dolog az,h magamra hagy,egy semmir ero gane alak,aki nem torodik sem velem,sem a fiammal. Kozoltem vele,h amennyiben ezen nem valtoztat (es nem egy het,honap mulva,hanem azonnal),akkor ott az ajto,es majd kethetente talalkozunk. Megijedt,eszbe kapott,megvaltozott. Eltelt azota ket ev,lekopogom.

Masik eset,szinten hasonlo...mikor a kicsi 7 hos volt,mondtam neki,h tegye be a rugos hintaba. Nemsikerult neki,o volt bena,de ugy felhuzta magat,h elkezdett a babaval uvolteni,mindenfele ocsmanysagokat kiabalva. Na,kedves kerdezo, en akkor hallottam ilyet eloszor,es utoljara,ebben biztos vagyok,ugyanis kitort belolem az allat. Sztem ilyen osztast meg eleteben nem kapott. Tenykent kozoltem,h amennyiben meg egyszer ilyet mer tenni,ugy takarodik el innen,h meg cuccait is a kuka mellett fogja megtalalni.

Kerdezo,az a szegeny ket eves nem tudja magat megvedeni,kerlek tedd meg helyette. Aki a fiamat bantja, az a szememben megszunik letezni,es pont lesz@rom,h az az apja e. Az ilyen nem apa,csak egy kocsog,aki tonkretesz titeket.

Allj a sarkadra,nem vagy senki rabszolgaja. A ket masik gyerek amugy miert nem segit? Konyorgom nagyok mar. Igenis jatszanak a kicsivel,vigyek el setalni,es mosogassanak el maguk utan.

2015. jún. 9. 13:53
 40/53 anonim ***** válasza:
77%

Hagyd már ott a p***ába, ahelyett, hogy itt sírsz. Most őszintén, akarsz egyáltalán változtatni a helyzeten? Mert mint leírtad apuci nem akar. Menj el, költözz a szüleidhez, vagy bárhova, ezt a f**kalapot meg felejtsd el. A gyerekednek még most, két évesen könnyű lesz a válás. Minél idősebb lesz, annál rosszabb lesz a helyzet, és apuci mindent rád fog kenni.

Nyisd már ki a szemed, könyörgöm.

2015. jún. 9. 13:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!