Munkanélküli férfi vs. A családja és/vagy a párja hozzáállása. Ti hogy gondoljátok?
A napokban olvasgattam kérdéseket, lényegük az volt, hogy a dolgozó férfit akinek vagy párja volt, vagy családja
(anya-apa-tesóra gondolok) vagy a párjával már családja (tehát baba vagy már kisgyerek) kirakták az állásából és most munkanélküli, viszont valamelyik szerette (párja vagy anya-apa-tesó) zrikálja, hogy keressen munkát, aki láthatóan nem teszi, vagy ezzel vagy azzal az indokkal. A kommentekbe pedig jöttek a válaszok, hogy milyen szívtelen az illető aki a munkanélkülinek ilyet mond, nem elég szégyen neki ez férfi létére, még bele kell rúgni stb..
Na most..ezek a kommentek furcsák nekem, mert..én megértem, hogy valakinek nincs munkája, szar a helyzet, stb, DE..ha nem látom a másikon, hogy tényleg akarna munkát keresni, csak ül és van, akkor mi jogon várják el tőlem hogy csukjam be a számat és csak nyeljem a levegőt és/vagy tartsam el a családot, ilyen olyan formában?
Szerintem ebben az esetben jogos a kiakadásom, ha nem is moccan a másik egy millimétert se. Mert ha megtenné én esküszöm meg nem szólalnék(és szerintem más kérdés kiírók sem), mert ott az akarás. A jóban-rosszban-szegénységben-gazdagságban című dologgal is egyetértek, de ilyen hozzáállás mellett mint feljebb említettem, miért a kiírónak feszülnek neki, aki jogosan piszkálja a másikat?
A kérdésem nem a jelenemről szól, csak elgondolkodtatott tegnap, hogy ekkor mégis kinek van igaza?! NEM PROVOKÁLNI AKAROK, pusztán csak érdekel.
1#: köszi a választ! :)
2#: pontosan ilyen esetre gondoltam, mint a tiétek. Hogy ebben az esetben mi is a legjobb..mindenesetre kitartást, állj a sarkadra és ne hagyd magad :)
Ha valaki munkanélküli, és nem talál munkát, az előfordul, sajnos ilyen az élet.
Ha valaki viszont meg sem próbálja, az nem tolerálható semmilyen szinten sem.
Én álltam a másik oldalon. A következő volt a helyzet: a párom reggel elindult dolgozni. Én akkor nekiültem az álláskeresésnek, hirdetéseket olvastam, az önéletrajzom pofozgattam, millió cég oldalát kerestem meg, stb.
Ha behívtak, mentem interjúra, ha volt állásbörze, elmentem. Volt, hogy a várost jártam.
Amikor a párom hazaért, abbahagytam a keresést, és onnantól vele foglalkoztam, vacsorát főztem neki, filmeztünk, stb.
Később megkaptam, hogy én nem csinálok semmit. Mert NEM LÁTJA, hogy állást keresnék.
Persze, hogy nem látta. Hiszen akkor dolgozott. Hogy láthatta volna?
Nekem borzasztóan rosszul esett, amikor így állt a kérdéshez. Mondjuk ő tetézte még azzal is, hogy idővel mindegy is volt, mit mondok, éreztem hogy ő eldöntötte magában, hogy én nem keresek munkát. Rá is ment a kapcsolatunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!