Munkanélküli férfi vs. A családja és/vagy a párja hozzáállása. Ti hogy gondoljátok?
A napokban olvasgattam kérdéseket, lényegük az volt, hogy a dolgozó férfit akinek vagy párja volt, vagy családja
(anya-apa-tesóra gondolok) vagy a párjával már családja (tehát baba vagy már kisgyerek) kirakták az állásából és most munkanélküli, viszont valamelyik szerette (párja vagy anya-apa-tesó) zrikálja, hogy keressen munkát, aki láthatóan nem teszi, vagy ezzel vagy azzal az indokkal. A kommentekbe pedig jöttek a válaszok, hogy milyen szívtelen az illető aki a munkanélkülinek ilyet mond, nem elég szégyen neki ez férfi létére, még bele kell rúgni stb..
Na most..ezek a kommentek furcsák nekem, mert..én megértem, hogy valakinek nincs munkája, szar a helyzet, stb, DE..ha nem látom a másikon, hogy tényleg akarna munkát keresni, csak ül és van, akkor mi jogon várják el tőlem hogy csukjam be a számat és csak nyeljem a levegőt és/vagy tartsam el a családot, ilyen olyan formában?
Szerintem ebben az esetben jogos a kiakadásom, ha nem is moccan a másik egy millimétert se. Mert ha megtenné én esküszöm meg nem szólalnék(és szerintem más kérdés kiírók sem), mert ott az akarás. A jóban-rosszban-szegénységben-gazdagságban című dologgal is egyetértek, de ilyen hozzáállás mellett mint feljebb említettem, miért a kiírónak feszülnek neki, aki jogosan piszkálja a másikat?
A kérdésem nem a jelenemről szól, csak elgondolkodtatott tegnap, hogy ekkor mégis kinek van igaza?! NEM PROVOKÁLNI AKAROK, pusztán csak érdekel.
9#: ez az álláspont is teljesen rendben van, és érthető hogy fájt a gyanúsítgatás és ok nélküli kiakadás. De gondolom te elmondtad a párodnak, hogy melyik nap miket nézegettél, hova küldözgetted a CV-t, tehát ha nem is látta, de tudott róla, mert megosztottad vele korrektül. Ezzel így nem lenne gond, mert úgymond bizonyított és teszel ellene, mozdulnál valamerre, ha tudnál. Arra gondoltam főként a kérdésnél, akit oké, hogy nem látnak, de nem is csinál semmit, tehát nincs miről beszámolnia egy nap végén a párjának, hogy ezt nézte, ezt kereste, oda e-mailozott.
Remélem azóta megoldódott az álláskeresési problémád! :)
#9 vagyok. Az elején nem számoltam be, mert nem tartottam különösebben izgalmas dolognak. Esetleg ha találtam egy valamilyen szempontból különösebben érdekes állást, azt elmondtam.
De ha belegondolsz: ha bemész dolgozni és nem történik semmi érdekes, te se számolsz be, hogy az adott nap mit csináltál.
A végén már beszámoltam, de akkor meg már mindegy volt, mit mondok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!