Apukának rettenetes a hozzáállása a két éves gyerekünkhöz mit csináljak?
A férjem nagyon türelmetlen volt eddig is a lányunkkal...
De most már ott tartunk, hogy nagyon csúnyán és agresszívan beszél vele... :(
Ha mesét néz akkor: Kapcsold már ki azt a sz*art
Ha sír: Mi a f*aszért bőgsz. Fogd be a pofád meg ilyesmik.
Nem bírom elviselni ezt már mondtam neki is...
Igyekszem mindent megtenni, hogy a lehető legkevesebbet sírjon és ne legyen útba a férjemnek, de úgy gondolom, hogy természetes, hogy egy 2 éves gyerek sír ha valami baja van. Ráadásul jön a hátsó rágófoga alig tud aludni és erre még a meleg is rátesz. :(
Mit tehetnék hogy ez változzon?
Próbáltam már beszélni vele szépen... volt hogy össze is vesztünk ez miatt... Nem tudom mit tehetnék...
Volt már valaki így?
az én apukám kiskoromban ki akart dobni részegen a teraszon,mivel józanon egy tündér volt anyukám próbálta összehozni a családot, hisz amúgy jó apa...
Most vén huszonéves fejjel végre elváltak és az egész gyerek korom maga volt a pokol hála az agresszív apámnak ,akit megölt a féltékenység,és anyukám veri a falba a fejét amiért nem tudott hamarabb válni(idővel ugyanis akart,de közös volt a ház stb.) ,szóval ne akard egyben tartani a családot, mert ez már rég nem az.
Ülj le gondold át megéri e úgy mellette maradni,hogy a lányod nem érzékeli az apja szeretetét, ráadásul egy szobában kushadva kell játszania(plusz érzékeli hogy a szülei már nem szeretik egymást) vagy jobb lenne egy nyugodt környezetben élnie, ahol szabadon élhet és nem kell attól félnie épp mit csinál rosszul.
Nekem marhára nem érte meg hogy együtt maradtak a tökéletes család modell miatt és tönkre vágta a gyerekkoromat egy 2 éves ezt még simán elfelejti.
ja és itt nincs megbeszélni, mert ennyi idő alatt már meg kellett volna szeretnie, figyeld meg leültök ő azt mondja :
- ez nem igaz ő nem csinált semmit te vagy a beteg amiért így látod
vagy
- persze szívem megváltozom csak ne hagyj el(ezt 1 évig tartja is aztán újra minden a régiben lesz)
és igenis valaki alapból ilyen természetű,de ezt hosszú évekig olyan profin elrejtik,hogy csak nézel amikor pál fordulással egy bunkó lesz belőle
Már kérdeztem a férjem, hogy mi baja van.
Konkrétan kérdeztem, hogy velem van-e a baj.
Azt mondta nem. És hogy nincs semmi baja.
Már azt is kérdeztem, hogy nő van-e a dologba elvileg az sem.
Mondtam neki, hogy ha több időt akar velem tölteni akkor segítsen az otthoni teendőkben, de nem segít.
Sok időm nincsen, mert munka után kb. fél 5kor érek haza. Melegítek kaját a férjemnek meg a 3 gyereknek. Megkajálunk. készítek kv-t, megkávézunk ha a gyerek akar valamit arra reagálok, mosogatok, férjem elmegy boltba a nagyokkal még én fürdetem a kicsit. Vacsora. Altatás. mosogatás, összepakolás a gyerekek után a nappaliba, söprés, közbe ő nézi a tv-t. Aztán alvás.
Kb. ilyen a hétköznap. Hétvégén igyekszem minél több időt fordítani rá is miközben főzök mosok vasalok, ruhát hajtogatok, de egy nap nekem is csak 24 óra. Kértem segítsen ha több időt akar velem lenni, de nem segít.
Pár napja már kiborultam, hogy nem bírom ezt a stresszt és hogy arra sincs időm, hogy leüljek 10 percre mert mindig van valami. Éjszaka kb 6 órát alszok azt is több részletbe mert sokszor ébred éjjel a lányom. Reggel azért kelek fél 5kor hogy fél 6ra kész legyek és ha a gyerek felkel tudjak vele foglalkozni, mert az nem működött hg amíg én sminkelek addig figyel a kicsire. Reggel mire kijön a meleg kv az asztalon, nagyok felébresztve...
Én úgy gondolom az is törődés, és foglalkozás, hogy elé teszem az ételt és a kész kv várja ébredés után.
Ez érdekes... Tényleg azt szokta mondani, hogy én vagyok aki mindent rosszul lát... :(
Köszönöm, hogy megosztottad velem.
20-as vagyok.
A kommentjeid alapján azt mondom, hogy egy költözés (még ha csak egy kis időre) a megoldás. Már ha van hova menned.
Nem akartam kommentelni, mert (bocs, most meg fogsz sértődni) az ilyen tipusu nők mint te, tipikus szolgalelkűek mindegy mit csinál a pasi, belerughat naponta sőt még a gyerekbe is, nem számit csak apuka legyen ott, mindegy hogy lelki nyomorék lesz a gyerekből meg belőled is egy idő után.
Nekem egyszer lenne alkalma kimondani a gyerekemre hogy fogja be a pofáját, először őt vágnám pofán és 5 perc múlva már nem lennék vele egy lakásban. Egy normális ember nem beszél így a családjával és ne próbálj mentséget keresni neki erre, mert nincs. "Ez a mondatod meg, hogy ne próbálsz mindent megtenni, hogy ne legyen útba a férjednek" kifejezetten undorító. Csak és kizárólag a gyereket sajnálom az ilyen idióta szülők miatt.
Egyet értek a válaszolókkal.
Költözz el, ha nincs más a szüleidhez átmenetileg, de ahogy olvasom dolgozol, egy kis lyukat lehet fent tudnál tartani amíg nincs jobb.
Ez lehet, hogy észhez téríti.
De ha idegesíti a gyerek és így beszél vele, gondolom nem is foglalkozik vele..Akkor ennek így nincs értelme.
Tényleg a gyerek fogja megszívni, persze még nem fog erre emlékezni, de ha egész gyerekkorában ez lesz hidd el nekem, hogy téged is hibáztatni fog amiért nem hagytad el azt a tuskót..
Találnál más férfit, ha ezen aggódsz.
Én leülnék elmondanám neki, hogy ez így nem mehet tovább elhagyod, majd megbeszélitek , hogy veletek mi legyen válás vagy ilyesmi..De ha nem is szereted már, meg így viselkedik a gyerekkel, köztetek sincs értelme így.Inkább nőjjön fel apa nélkül, vagy nevelőapával, mint olyannal aki ki nem állhatja őt.
A legtöbb kapcsolatban gyakori problèma, hogy egy nõ ha gyermeket szül ès anyàvà vàlik, a fèrfi elhanyagolva èrzi magàt.
A megszokott szeretetenergia, most nem a fèrfi felè àramlik elsõsorban.
Ez termèszetes lehet egy anyànak, akinek kapcsolata gyerekèvel, màs módon mèlyülhet el, mint egy apukànak a kapcsolata.A megszületett gyermeket az anya, sajàt testèben kreàlta, tàplàlta, figyelte mozdulatait, ès kapcsolódàsa sokkal jobban elmèlyülhetett, mint az apukàè, aki lehet màr a terhessèg alatt önsajnàlatàt erõsìtette.
Egy fèrfinak meg kell èrtenie, hogy amint egy nõ anyàvà vàlik, ott szinte màr csak akkor lesz esèlye, ha õ maga is úgy kezd el viselkedni mint egy gyerek.Ez nem azt jelenti, hogy ùjra szèt kell hagynia maga utàn mindent, vagy stb..
Nem vagyok tipikus szolgalélek.
Nem gondolhatod komolyan, hogy szó nélkül hagyom, hogy így beszéljen a gyerekemmel...
Persze, hogy nem hagyom... olyankor általiba jól összeveszünk és másnap reggelig duzzog mint egy 5 éves.
Ezt is elmondtam neki hogy gyerekesen viselkedik...
De nem hatja meg semmi... mint akinek másnapra kitörlődik amit mondtam... :S
Elmenni nehéz lenne, mert nem nagyon van hova...
Albérletet fizetni megint csak nagyon kemény ügy lenne egy munkabérből... (megyeszékhelyen lakok 40-50 körül van egy 1,5 szobás albérlet) És ezek nem csak kifogások még mielőtt megint valaki letámadna...
Én igyekszem erre is odafigyelni, hogy ő is kapjon figyelmet.
Amint van egy kis időm leülök mellé beszélgetni, megsimogatom vagy megmasszírozom a vállát ilyesmi...
Szoktam szervezni nekünk randit amikor a kicsit a mamánál hagyjuk a nagyok az anyjuknál és elmegyünk együtt valahova...
Pont most 7végére van lebeszélve egy ilyen és kérdeztem is tőle mit szeretne csinálni de semmi... :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!