Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukák! Ti mit tennétek ha a...

Anyukák! Ti mit tennétek ha a lányotok pofont adna mert nem veszitek meg neki a legújabb Iphone telefont?

Figyelt kérdés

2015. jún. 3. 08:45
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
89%

Most őszintén: Ha lepofozna titeket a gyerek-félig felnőtt-felnőtt gyerek, mit tennétek? Csak állnátok ott mint a kuka a meglepettségtől, vagy egyből elkezdenétek magyarázni, hogy ezt még egyszer ne tegye, vaggy egyből visszavágnátok. Nagy valószínűséggel visszapofon lenne reflexből. Ha csak ott álltok, mint kuka-mit lát a gyerek?: hát én ezt megtehetem máskor is. Ha egyből visszavágsz, valószínű leveszi, hogy ezt marhára nem kellett volna. Ha csak elmagyarázod neki, hogy nem kellett volna-esetleg leordítod a fejét-, akkor meg..: "hát anyu kicsit dühös, de nem vészes, mert csak lekiabálja a fejem, azt kibírom, máskor is helyre rakhatom anyámat."

A levegőnek nézés az nagyon tuti. Tudom, mert egyszer ezt velem is megcsinálták. A nevelő anyám. Nagyon dühös lett rám valamiért és napokig levegőnek nézett. Baromi rosszul esett.

Valami olyan bűntetést kell egyébként mindig kitalálni, ami összefüggésben van a rosszasággal.

Sajnos tényleg a mai világban megtörténhet símán ilyen.

Meg kell próbálni mindig erősen fogni a gyeplőt- ez a gyerek saját érdeke is. Ha nem tanulja meg tisztelni a szüleit, hogy fogja tisztelni a főnökét?

Ha ez tényleg nem kamu, és tényleg megtörtént, és a történtek után ezt kérdezi az anyuka, akkor az az anyuka gyengeségére utal. Valószínű csak állt a lánya előtt, mint a kuka, és most azt kérdezi, mit kellett volna tennie. Vagy lekevert neki egy pofont és megbánta és most azt gondolja, hogy megveszi neki engesztelésül a telót. Ez még rosszabb eset, mert nincs annál rosszabb, mint mikor a szülő nem következetes. Az vezet csak igazán a kezelhetetlen gyerekhez.

2015. jún. 3. 22:36
 52/65 anonim válasza:
20%
Elgondolkoznék azon, mit b*sztam el a nevelésében.
2015. jún. 4. 10:00
 53/65 anonim ***** válasza:
71%

No?

Él még a gyerek?

2015. jún. 4. 10:37
 54/65 anonim ***** válasza:
75%
Szeretem, amikor kiírnak egy kérdést, aztán felszívódnak.
2015. jún. 4. 21:10
 55/65 anonim válasza:
89%

:) Sziasztok.

Meg kérdeztem a 6éves lányom! Rögtön vissza adná a pofont!( hitben járó család vagyunk)Mert ez nagyon nagyon csúnya dolog!Én 42éves férfi, nem adnám vissza a pofont! Viszont minden tárgyi jutalmazást meg vonnék és meg is mondanám 1családi beszélgetés keretében, szóval se zsebpénz, se mozi, se tab, se semmi. S ha legalább 1 jegyet javít a tanulmányain, akkor kapja vissza!33éves feleség: Lehet vissza adnám a pofont, de biztosan nem szólnék a gyerekhez 2hétig, még ha szíven szakadna is meg. Persze meg sem hallanám amit mond!

2015. jún. 4. 21:46
 56/65 Kekcsi ***** válasza:
0%

iPhone-t nem vennék, mert nincs rá szüksége. Büntetés, bosszú nem szükséges, a pofon súlyát magától is érzi.

Tanulni úgyis csak akkor fog, ha majd neki lesz pénze és gyereke. Így van az agya kitalálva, mert addig nincs szüksége arra a tudásra, hogy mi a pénz értéke.

A nevelése nincs elrontva, bármennyire is ezt éreztetik a válaszadók. Inkább sokra viszi még ilyen céltudatossággal. Szerencsére az alárendeltségről sem tanult semmit, én nem is tanítanám a szülő tiszteletére. Azt ki kell vívni, vagy elviselni, ha nem sikerült.

Nem a követelőzés a lényege ennek szerintem. Nem azt kell kijavítani. A barátairól kell beszélnetek. Hogy valóban kiközösítik-e, ha nincsenek menő cuccai, vagy csak ő hiszi ezt róluk. Hívja magára a figyelmet olyan dolgokkal, ami valóban van neki, pl. ügyesség, tudás, ízlés, esetleg erő (de nem erőszak).

2015. jún. 5. 09:39
 57/65 anonim ***** válasza:
0%
Még mindig nem ütötted agyon azt a mocsok kis taknyot? :-)
2015. jún. 5. 09:44
 58/65 anonim ***** válasza:
100%

" Iskolában kiközösitik

a szegényebb gyerekeket,lenézik ha

nincs pénze okos telefonra,menő

gépre"

Ez marhaság. Abszolut nem igaz. Semmivel sem lesznek erősebb barátságai csak mert iphone-ja van. Vannak nagyon menő, vezéregyéniség gyerekek akiknek semmijük sincs és van akinek papa-mama mindent megvesz de nincsenek barátai, legfeljebb a pénze miatt ideig-óráig kihasználják, miközben azt hiszi így már vannak barátai.

2015. jún. 6. 14:29
 59/65 anonim ***** válasza:
29%

Először: magadnál vagy? Tudod te mit tettél?

Ha nincs megbánás, akkor feljelentés.

2015. jún. 8. 11:25
 60/65 anonim ***** válasza:
68%

" Dől a hozzászólásokból az agresszió.

Kik azok, aki két büdös nagy pofont

érdemelnének? Nagyon sokan

közületek!"

Az aggresszio épp belőled dől.

2015. jún. 8. 17:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!