Ti egy kalap alá veszitek a keresztgyereket és testvérét?
Nekem még nincs keresztgyerekem, de nálunk anno nagyon rossz volt.
Az én keresztanyám (apukám testvére) nem tett különbséget köztem és a húgom között. Mindig együtt vittek minket mindenhova, ugyanolyan ajándékokat kaptunk alkalmakkor, ugyanúgy felköszöntöttek minket szülinapunkon.
A húgom keresztanyja (anyukám testvére) nekem soha semmit nem adott, szülinapra egy puszi, és elvinni sem vittek sehova, csak ha "nagyon muszáj" volt. A húgomat pedig mindig elhalmozták mindennel, merthogy ő a keresztlányuk. Ez nekem mindig nagyon rosszul esett, mert sosem viselkedtem én sem máshogy vele, mint a másik oldalról a nagynénémmel, vagyis a keresztanyámmal. Így én a családnak ezen az oldalán mindig kicsit kirekesztettnek éreztem magam, és azt sem éreztem igazán, hogy lenne keresztanyám, mert a húgomhoz is ugyanúgy viszonyult (ami szerintem így helyes, csak a másik oldalon meg azt láttam, hogy a keresztanya elhalmoz mindennel...)
nálunk az én keresztapám nem tesz különbséget, egyikőnkkel se foglalkozik. tavaly karácsonyi ebédnél mikor feljött, hogy ő a keresztapám, tisztára meglepődött. "jé már el is felejtettem." nagyon jól esett.
öcsém keresztapja meg pont az ellenkezője. tesóm százezres értékű ajándékokat kap, de úgy szó szerint. (laptop, új bicikli, stb.) én meg semmit, mert külföldön lakik, és nyilván az én szülinapomra nem jár haza, csak öcsémére.
hát így jártam :D
(keresztanyánk egyikőnknek sincs.)
Teszek:szülinap, névnap alkalmával. A nem keresztgyerek csak kisebb ajándékot kap.
Nem teszek: karácsonykor próbálok úgy venni, hogy egyenlô arányban. Ha meglátogatom õket ugyanazt az apróságot kapják. Ha elmegyünk viszem mind a kettõ.
A nem keresztgyereknek is vennék nagyobb dolgokat, de sajna pénz kérdés. De a hétköznapokban tényleg kiegyenlítõdik.
És ami a legfontosabb, ugyanúgy imádom mindkettõt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!