Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyámnak miért természetes,...

Anyámnak miért természetes, hogy eltartják?

Figyelt kérdés
Ő közmunkán dolgozik 50.000 Ft-ot keres, aminek a felét cigire költi. Nem keres másik munkahelyet, mert így kényelmes neki, mert helyben van, ő beutazni nem fog, gyárba meg pláne nem megy el. A számlákba nem ad egy Ft-ot sem, bevásárlásnál is apám fizet mindent. Apám már mélységesen beleunt ebbe, mondta anyámnak, hogy kifizeti a házból a részét, költözzön el. Én most végeztem nemrég a tanulással, most munkát keresek. Anyám azt mondta, hogy majd akkor fog elköltözni, ha én találtam munkát, aztán majd megyek vele. Ezt így kijelentette, hogy nekem vele kell mennem, aztán élünk majd ketten abból a pénzből, amit én keresek, meg az ő 25.000 Ft-jából, mert a cigiről nem mond le, és kb annyi marad az 50.000-ből. Megmondtam neki, hogy csak akkor fogok vele elköltözni, ha elmegy másik munkahelyre, aztán erre teljesen kiakadt, hogy én mit képzelek magamról, szégyelljem magam, ő aztán nem fog gyári munkát vállalni, meg beutazni, és ilyenkor folyton azzal takarózik, hogy ő öreg, nem kell sehova, holott máskor ki kéri magának, hogy ő öreg lenne, amúgy az idén lesz 45 éves. Nekem van egy kis spórolt pénzem, már azt is kinézte magának.

2015. máj. 23. 18:45
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
64%
Nincsenek rossz anyagi helyzetben,leírta a kérdező,hogy az apja jól keres,házasságban nincs én pénzem-te pénzed,legalábbis a jobbakban.
2015. máj. 24. 09:19
 32/36 anonim ***** válasza:
91%

A 45 nem is öreg :)

Édesanyám 47,boltvezeto, édesapám most váltott munkahelyet ő is 47. Ányos, apos -43-45 két munkahelyuk is van. Pedig tipikus abból az időből származnak amikor mindenkinek varronoi, és szakmunkasiskolaja van. Aki akar az dolgozik :)

2015. máj. 24. 09:25
 33/36 anonim ***** válasza:
27%

"Nincsenek rossz anyagi helyzetben,leírta a kérdező,hogy az apja jól keres,házasságban nincs én pénzem-te pénzed,legalábbis a jobbakban."

Ja, nincs ilyen, de valószínűsítem már nem olyan a kapcsolat mint volt, nem hiszem, hogy azért akar válni a férj, mert keveset keres a felesége, hanem mert a leírtak alapján egy lusta senkiházi.

2015. máj. 24. 11:59
 34/36 anonim ***** válasza:

A helyzet az, hogy anyukád azért viselkedik így, mert megteheti, hiszen apukád már sok-sok éve elnézi neki, hogy nem fejlesztette magát, nem keresett normális munkát és azt a kis pénzt is jórészt magára költi, amit kap. Ha anyukád pl magára maradna, mindjárt változnának a nézetei, egyből menne dolgozni akárhová is, csak hog meg tudjon élni.

45 évesen öreg???

50 év fölötti nő vagyok, 6 éve indítottam saját vállalkozást egyedül és évről évre egyre komolyabb az árbevételem. Folyamatosan tanulok, vizsgákra járok most is, mert a munkám olyan, ahol állandóan változnak a dolgok. Csak a kényelmes, céltalan emberek takaróznak az életkorukkal.

2015. máj. 24. 13:18
 35/36 A kérdező kommentje:
Mondtam már neki azt is, hogy menjen tanulni, de hallani sem akar róla.
2015. máj. 24. 13:41
 36/36 anonim ***** válasza:
65%
#33 Azért írtam,hogy a jobbakban. Nyilván ez egy nem jó házasság már,de akkor is vagyonközösség van,tehát nem az van.hogy a rossz anyagi helyzet ellenére is dohányzik,mint ahogy leírta itt az egyik válaszoló.Különben meg nem tudhatjuk az előzményeket,lehet,hogy igazából sosem dolgozott,lehet,hogy a 25 éves házassága alatt ez volt a természetes,htb. volt közös megegyezéssel,tehát éltek az apa jövedelméből,ő meg vezette a háztartást,és nevelte a gyerekeket,lehet,hogy ez évekig működött csak éppen most már apuka akar egy kicsit fiatalabb nőt az ágyába,ezt sosem tudjuk meg,és ezt a kérdező sem fogja megtudni mert nem fogják az orrára kötni,ő ennyit lát az egészből,amennyit itt leírt.
2015. máj. 24. 17:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!