Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyámnak miért természetes,...

Anyámnak miért természetes, hogy eltartják?

Figyelt kérdés
Ő közmunkán dolgozik 50.000 Ft-ot keres, aminek a felét cigire költi. Nem keres másik munkahelyet, mert így kényelmes neki, mert helyben van, ő beutazni nem fog, gyárba meg pláne nem megy el. A számlákba nem ad egy Ft-ot sem, bevásárlásnál is apám fizet mindent. Apám már mélységesen beleunt ebbe, mondta anyámnak, hogy kifizeti a házból a részét, költözzön el. Én most végeztem nemrég a tanulással, most munkát keresek. Anyám azt mondta, hogy majd akkor fog elköltözni, ha én találtam munkát, aztán majd megyek vele. Ezt így kijelentette, hogy nekem vele kell mennem, aztán élünk majd ketten abból a pénzből, amit én keresek, meg az ő 25.000 Ft-jából, mert a cigiről nem mond le, és kb annyi marad az 50.000-ből. Megmondtam neki, hogy csak akkor fogok vele elköltözni, ha elmegy másik munkahelyre, aztán erre teljesen kiakadt, hogy én mit képzelek magamról, szégyelljem magam, ő aztán nem fog gyári munkát vállalni, meg beutazni, és ilyenkor folyton azzal takarózik, hogy ő öreg, nem kell sehova, holott máskor ki kéri magának, hogy ő öreg lenne, amúgy az idén lesz 45 éves. Nekem van egy kis spórolt pénzem, már azt is kinézte magának.

2015. máj. 23. 18:45
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
58%

"- ugyanmár, királylány, ezt miből és hogyan számítottad ki? Közmunka: napi 8 ó 20' teljes megalázottságban. Semmi köze a bulihelyeken vakaródzó egyetemi élethez. "

Aham, látom te sem jártál egyetemre. Megy ez az élet a gólyáknál az első vizsgaidőszakig kb, de a nagy részénél addig sem.

Közmunka: napi 4/6/8 óra "munka" ami 80%-ban kapanyél támasztás képtelesen vagy szó szerint. Az ismerőseim nagy része meg heti 25-30 órákat dolgozik fixen egyetem mellett, sokan hétvégén is a plusz pénzért.

2015. máj. 23. 19:58
 22/36 anonim ***** válasza:
49%

"16Nos, én 48 leszek, de nem tartom magam öregnek. SOk tervem van még."

Ez helyes, igaz, és dicséretes 16-os.

De: a munkáltatók 99%-a vénszarnak tart - és nem vesz fel. Mosolyog, nem mondja, csak gondolja.

2015. máj. 23. 19:59
 23/36 anonim ***** válasza:
94%
Drága #22: programozó vagyok, és szeretem és értek is hozzá :D
2015. máj. 23. 20:00
 24/36 A kérdező kommentje:
Előre szólok, hogy én nem pontoztam le senkit.
2015. máj. 23. 20:10
 25/36 anonim ***** válasza:
70%

" vénszarnak tart "

Sem vén, sem szar nem vagyok. Magadat minősíted.

Pont a beképzelt, buta, unintelligens, empátia mentes suhancokra nincs szükség.

2015. máj. 23. 20:11
 26/36 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező, tudom, nem te pontozol, de nem is érdekel.

És bocsi, hogy ennyire offra vittem a témát.

Anyukáddal legyél kicsit keményebb, és APukáddal is beszéld meg, mert ő is benne van ebben a helyzetben, vastagon.

2015. máj. 23. 20:14
 27/36 anonim ***** válasza:
73%
Az a baj, hogy nincs motivációja és szerintem sose volt. Mondjuk azt megértem, hogy gyárba nem akar menni. Örülj neki, hogy egyáltalán közmunkázni hajlandó, ennyi motivációval. De azt ne hagyd, hogy rádtelepedjen. Nem lehet, hogy depressziós?
2015. máj. 23. 20:14
 28/36 anonim ***** válasza:
68%
Azzal a mentalitással van gond, amely szerint egy negyvenvalahány éves személy már vén szar és semmire sem jó.
2015. máj. 23. 20:40
 29/36 anonim ***** válasza:
35%
kicsit nagy a szád ahoz képest hogy még sose dolgoztál
2015. máj. 23. 21:27
 30/36 anonim ***** válasza:
57%

"kicsit nagy a szád ahoz képest hogy még sose dolgoztál"

Egy 16 évessel beszélsz. Ennyi idősen bőven rájöhet az ember arra, hogy ha valaki 45 évesen nem hajlandó dolgozni és letenni a cigit a rossz anyagi helyzet ellenére, akkor annak az embernek nulla jövőképe van és egyik napról a másikra él. Ez pedig eléggé gyerekes.

2015. máj. 23. 21:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!