Vannak itt olyanok, akik nem tudják szeretni a szüleiket?
"Te ezt honnan veszed?:D Legyen veled is ilyen rosszindulatú mindenki, megtudod, milyen érzés."
Nem nehéz rájönni az eddigi írásaid alapján. Én nem rosszindulatú vagyok, hanem csak reálisan vázolom neked a valóságot amit te magadban teljesen elferdítesz.
Nincs ebben mit hibásan látni, van egy kis világod, azt gondosan összeraktad magadnak az évek alatt a tudatodban, mindennek szépen megvan a helye, kis fakkokba belepréselted a dolgokat, és van amiket nem húzol ki, csak azokat amik a te nyomorodat és önsajnálatodat tükrözik.
De ha gondolod boncolgassuk tovább, mennyi idős is vagy akkor pontosan?
23 Ez aztán szép kis diagnózis:D Szerintem fölösleges megmondani, hány éves vagyok, annyira zseniálisan okos vagy, hogy szerintem ezt is tudod.
24 Hát jó kevés értelmes választ kaptam, az biztos. Ha valaki padlón van, rúgjunk bele.
"Érettségivel azért nem a közmunka meg a minimálbér a felső határ."
Érettségim van, szakmám is, mégse vesznek fel sehova, mert minimum 2-3 év gyakorlatot kérnek mindenhol...
Egy idő után rájöttem, hogy itt olyan sok a megkeseredett és/vagy rosszindulatú ember, hogy ilyen kérdést hiába írsz ki ide.
Itt már mindenki 10 éves korától egy bányában dolgozott, három műszakban, 14 évesen elköltöztek otthonról, mellette csináltak 8 diplomát (de nem ám "büfészakon" - minimum ügyvédek:) ) és szuper fizetésük, házastársuk van, sőt még a testük is tökéletes. Pénzt soha az életben nem fogadtak el senkitől, ha lottón nyertek azt is visszautasították, mert nem dolgoztak meg érte. :))
Próbálj albérletet találni, ha többen béreltek valamit, úgy olcsóbb. Ha tanulsz, akkor kollégium.
Nekem is borzalmas itthon anyámékkal! Én is szeretnék lépni! Sajnos tényleg csak a pénz, meg asok munka válthat ki ebből a helyzetből.
Addig meg kitartást! Lelki bántalmazás borzalmasan káros. Volt egy könyvamitelolvastam, és tisztára be voltam feszülve míg olvastam, mert nagyrésze rám illett mint áldozatra. És rádöbbentem, hogy milyen bunkó, agresszív emberekkel élek együtt! Sokszor kellett este is menekülnöm aterror elől. Persze a településünkön ők úgy adják elő magukat, hogy milyen jófejek. Irtózok a családi élettől. Párkapcsolatban is nagyon kijön, mert az állandó jelenlétben nem érzem magam biztonságban, mindig készenlétben vagyok. Lelkileg leépítenek az ilyen emberek, meg csak a félelem nő benned.
Csökkentsd minimálisra velük való beszédet! Sokszor csak egy játsza abeszéd, amibe láthatatlanul belemész, mert olyat állítanak rólad ami nem igaz! Harájuk hagyodúgy jön l hogyegyetértesz velük, ha meg ellenkezel, akkor elérték hogy lelkileg kiborulj, kiessaz egyensúlyodból.
Van amikor az a jó ha elmész arról a helyről még ha fél napot az is jó, van amikor rájuk kell vágni az ajtót, van amikor leperget magadról, hogy hülyék, van amikor bunkón visszaugatni, mert csak abból értenek!
Ne félj! A legjobb amit veled tehetnek ha elzavarnak otthonról, akkor kikerülsz a bántalmazásból!
Olyan érdekes, hogy valaki ír ide valamit és a többség csak cseszegeti, megkritizálja. A legtöbb kérdés:kérés, segítség kiáltás!
Lehet, hogy nem 16 éves a kérdező, hanem mondjuk 20. Hány húsz éves tud manapság függetlenedni a szüleitől?!
Márpedig amíg otthon vagy, kisgyerekükként kezelnek, orrod alá dörgölhetik, hogy mosnak, főznek rád, akkor is ha hazaadsz pénzt.
A szülők is azt akarják, hogy bizonyítsd, mutasd meg, hogy felnőtt, érett ember vagy.
Kérdező, vállalj valamilyen munkát, akár mosogatóit is eleinte, bérelj szobát, és ne lakást, légy önálló. Ha elmész, még hiányozni is fogsz nekik. Nem is olyan könnyű a szülőknek is a gyerek leválása a róluk, hidd el.
Más: megértem, hogyha szeretetlenségben élted a gyerekkorod. Ezzel már nem lehet sok mindent kezdeni, egy tüske, amit vagy kitépsz, vagy megtartasz. Lépj előre! SOk sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!