Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hülyék vagyunk ebben a helyzet...

Hülyék vagyunk ebben a helyzetben, ha megtartjuk a gyereket?

Figyelt kérdés
Kétgyerekes, harmincas házaspár vagyunk. Az egyik gyerek kétéves, a másik öt. Úgy tűnik, úton van a harmadik, akit nem terveztünk (tudom, senki nem fogja elhinni, de velünk tényleg megtörtént a lyukas gumi esete), sőt, valójában örültünk, hogy kicsit szusszanhatunk, nagyobbak a gyerekek, jön az éjszakai alvás... Mégis mindketten úgy érezzük, nem lenne szívünk elvetetni. Anyagilag megoldható, de tényleg meg terveztünk állni két gyereknél.
2015. máj. 19. 09:39
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
82%
Feleségem 42 éves, én 44 leszek. 19, 12, 8 évesek a gyerekek, de az élet megajándékozott egy meglepetés kislánnyal, aki most februárban született. Mikor megtudtuk egyáltalán nem volt kérdés, hogy megszülessen e?! Természetesen az aggodalom bennünk is megvolt. 40 fölöttiek vagyunk, kiestünk a pici babás rutinból, sőt jó pár éve kezdtük visszakapni a "szabadságunkat" is. Berendezkedtünk lelkileg is fizikailag is egy több nagy gyerekes családi életre. Mégis, mióta megszületett Adél, semmi pénzért nem adnám oda ezt az érzést, hogy újból babás szülők lettünk, minden nehézség ellenére. Érettebben állunk a dolgokhoz és a gyerekek öröme, szeretete pótolhatatlan élmény, amit kis jövevény felé sugároznak. Nem bántuk meg! És nem vagyunk gazdagok, átlagos család vagyunk. Szóval hajrá és sok boldogságot!
2015. máj. 19. 12:20
 22/33 anonim ***** válasza:
74%
21-es! Ezt olyan jó volt olvasni! Megható! Köszönöm! :)
2015. máj. 19. 12:39
 23/33 anonim ***** válasza:
14%
igen, hülyék vagytok. minek egy harmadik gyerek? megint káosz lesz az életetek.
2015. máj. 19. 12:42
 24/33 anonim ***** válasza:
29%
Miért érzem úgy, hogy a "mindketten úgy érezzük" valójában annyit tesz, hogy a feleség döntött, a férjnek meg úgysem volt beleszólása? Szerencsétlen nem kicsit van ellene a gyerekvállalásnak, ha a házasságon belül is inkább gumit húzott, csak nehogy baba legyen, erre te benyögöd, hogy jaj, én mégis szeretném, naná hogy nem mert ellentmondani. Am végiggondoltad, hogy ha a fáradtságra, kialvatlanságra, állandó lármára, kuplerájra, anyagi gondokra, stresszre rámegy a házasságotok, akkor mihez fogsz kezdeni 3 gyerekkel a hátadon? Csak kérdem.
2015. máj. 19. 13:39
 25/33 anonim ***** válasza:
34%

"Miért érzem úgy, hogy a "mindketten úgy érezzük" valójában annyit tesz, hogy a feleség döntött, a férjnek meg úgysem volt beleszólása?"

Szerintem valószínűleg azért, mert másokra, számodra ismeretlen emberekre is kivetíted a saját érzéseidet, és nem zavar, hogy minden alap nélkül, a saját szubjektív feltételezéseidből kiindulva ítélkezel valakin.

2015. máj. 19. 13:49
 26/33 anonim ***** válasza:
48%

Ha nektek belefér az életetekbe, miért lennétek hülyék ??? Mindenkinek màshogy kerek az egész ! Ha nektek 3 gyerekkel ,akkor semmi gond ...

Én is csak a saját dolgomba tudok belegondolni ,nekem a max . az 2 gyerek . Sosem vàllalnék 3. - at . Ebben a pàrom is igazat ad nekem ! Jelenleg egy gyerekünk van , teszünk is érte ,hogy ez egy jó darabig így maradjon ,hiszen nagy terveink vannak a jövőre nézve .. Amibe a csalàd bővítés nem fér bele !

De mivel ,ugye nem rólam van szó hanem rólatok ,s ha a ti helyzetetekbe képzelem magam ,nem marad màs hàtra ,mint hogy jó egészséget kívànjak !!! ☺

2015. máj. 19. 14:01
 27/33 anonim ***** válasza:
29%

24-es nem mindenki küldi el a feleségét abortuszra, az nem olyan mint egy foghúzás! És mi van ha később mégis szeretnének és amiatt nem lehet mert elcs*sznek vmit? a másik meg valaki belegondol hogy az már ott akkor is egy kis élet!

"Mégis mindketten úgy érezzük, nem lenne szívünk elvetetni."

gondolom neked baromi furcsa hogy valakinek van szíve!

2015. máj. 19. 14:36
 28/33 anonim ***** válasza:
61%

Lehet nem ide tartozik, de hidd el, mindenféle negatív hangvétel nélkül írom, hogy engem lenyűgöznek ezek a sztorik. Én két év próbálkozás után most megyek missed ab műtétre, és ennek ellenére létezik olyan, aki gumival esik teherbe. Tudod mennyi ennek az esélye? Hihetetlen! :-D Ti valami ultra szuper páros vagytok!

Őszintén sok boldogságot! Remélem majd legközelebb én is arról számolhatok be, hogy végül is nem vagyok evolúciós zsákutca.

Amúgy meg nem vagy hülye. Teljesen érhető a reakció, sőt, szerintem normális.

2015. máj. 19. 18:21
 29/33 anonim ***** válasza:
75%

Mivel nincs szó anyagi (eltartási) problémáról, én megtartanám a babát. Én 1 gyereknek is örülnék ha lenne.

Azt értem, hogy nem volt tervezett a terhesség, de kérdés az, hogy mit éreztek? Most, hogy úton van, igazán akarjátok a babát? Mert ha ellenérzéseitek vannak, csak és kizárólag nyűgnek érzitek, akkor nem javaslom a megtartást, mert akarva/akaratlanul éreztetni fogjátok a gyerekkel, hogy nem akartátok Legalábbis nagy esély van erre. (Amúgy velem is éreztették a szüleim anno, én is véletlen voltam.) Nagyon szar érzés.

Ha jó érzésekkel tölt el az újabb baba gondolata, akkor tartsátok meg.:) Főleg úgy, hogy a pénzhiány nem akadály. Azt írod nem lenne szívetek elvetetni. Így szerintem utólag megbánnátok az abortuszt. Az is lehet, hogy a kapcsolatotok rovására menne idővel.

2015. máj. 21. 18:30
 30/33 anonim ***** válasza:
58%
szerintem nagyon jól döntötök, meglásd, ő, a kicsi lesz a kedvenc:D
2015. máj. 21. 19:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!