Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet tenni ilyen helyzetben?

Mit lehet tenni ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Borderline szemelyismegzavarom van, panikbetegseggel, depresszioval, meg egy kis eveszavarral is. Voltam pszichiatrian, ott kaptam a diagnozist, gyogyszert nem kaptam es nem is sok minden tortent ott. Pszichologushoz jarok, de nem az igazi, o inkabb kisebbekkel foglalkozni, de mivel meg csak most toltottem a 17-et felnott pszichologushoz nem mehetek. Suliba egy eve nem jarok (itthon probalok tanulni). Nem sok mindent csinalok, rengeteget alszok, nem erdekel semmi, csak a szornyu fajdalmat es uresseget erzem es a mindennapos panikrohamok, a gyomorgorcs..a hanyinger.. Annyira rossz. A szuleim nem ertik meg, rohognek es gunyolodnak rajtam, kapom a megjegyzeseket. Probalok veluk kedves lenni es igyekszem is valtoztatni csak annyira nehez. Beszelgetni szeretnek veluk sokat, elmondani mindent, megertetni a dolgokat, de nem lehet, kirohognek.. Ma is megkaptam, hogy "vedd mar eszre, hogy lesz*rjuk mit erzel". Folyamatosan ereztetik es mondjak, hogy mekkora csalodas vagyok es tonkreteszem oket es az eletuket es alig varjak, hogy betoltsem a 18at es kirakhassanak itthonrol. Rendben, sok mindenben nagyon is igazuk van, de nekem se konnyu es megol a buntudat, hogy ezt teszem veluk, de nem tudok valtoztatni. Az faj, hogy evekig elnyomtam magamban rengeteg mindent, kuzdottem, volt, hogy setaltam suliba, mert nem mertem buszra szallni, mikor kirohantam volna a terembol a rosszullet miatt is vegigultem az orat, az ajulas szelen lefeleltem, de mar annyira rossz volt, hogy belefaradtam, gondoltam, ha elmondom kapok legalabb egy picike segitseget es megertest, de ettol egyre melyebbre kerulok. Fogalmam sincs mit tegyek es kivel beszeljek, tonkreteszem az eletem es sajat magam, de meg a kornyezetem is, latom micsinalok, tudom, de nem tudok kijonni belole. Tudom, rossz hozzaallas..de annyi mindennel probalkoztam es mar nem tudom, hogyan kene... Mit tegyek? Mar tenyleg nem tudom kihez forduljak. Barataim vannak, nagyon sokat jelentenek Nekem es meg ok tartjak bennem a lelket, de sajnos kigyogyitani ebbol ok sem tudnak.
2015. máj. 5. 01:14
 1/5 anonim válasza:

Jó, hogy kerülöd a szituációkat, amik előhozzák a pánik rohamot. De természetesen nem lehet az egész életedet úgy leélned. Nagyon soknak segít a meditáció, vagyis amikor érzed, hogy közeledik egy roham, felrakni a YouTube-ból valami nagyon nyugtató zenét és leűlni behúnyt szemmel, lassan mélyeket lélegzeni és elengedni minden izmot, elképzelve, hogy a feszűltség valahol kifolyik belőled. Ha sikerűl megtanulnod az önnyugtatást, végül majd sikeresn megnyugtathatod magad még akkor is, amikor emberek vannak körülötted.

A testgyakorlatok is segítenek, ebben szintén jól jönnek az internetes videók. Fontos hetente többször is megemelned a szívverést ugrálással, valamint megdolgoztatni az izmaidat úgy, hogy beleraksz nehezebb és nehezebb dolgokat egy szatyorba és emelgeted őket a karodra, lábodra akasztva.

A gondolataidon is változtathatsz, úgy, hogy amikor kezdenek a sötét gondolatok jönni, akkor próbáld kilökni azokat és helyette valami szépre, kellemsre gondolni. Tudom, ezt könnyebb mondani, mint megtenni, de lehetséges és segít!

Tulajdonképpen akik ezzel a problémával küzdenek, legtöbbször magától a rohamtól félnek. Ha tudod, figyeld magad, amihor pánikolsz, szívverés, izzadás, stb., szinte kilépve, kivűlről figyelve magad. Vedd észre, hogy a pánik maga nem veszélyes, hogy csak azért mert pánikolsz, igazából nem vagy veszélyben.

Végűl pedig próbálj olyasmit enni, ami nem hajtja a motorodat, vagyis egy időre vágj ki minden édes, cukros dolgot, olajban sűlt ételfélét, egyél sok salátát, nyers zöldséget, áfonyát, sok diót, mandulát, sajtokat. Ha tudsz szerezni vitaminokat, szedj egy jó multit, plusz extra magnéziumot, és időnként egy jó B komplexet. A cukros italok helyett pedig igyál menta teát.

2015. máj. 5. 03:20
 2/5 A kérdező kommentje:
Koszonom! Panikrohamtol egyebkent nem lehet hasmenesem ( olya, amit nem tudok visszatartani) vagy nem hanyhatok tole? Attol is szoktam felni, hogy ilyen tortenik. Vagy esetleg elajulok..
2015. máj. 5. 04:08
 3/5 anonim ***** válasza:

Neked nem pszichologus kell hanem pszichiater!

Irany a haziorvos, ott meseld el ugyanezt, o majd segit hova tudsz tovabbmenni.

2015. máj. 5. 07:09
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha ezeket tényleg diagnosztizálták volna nálad,kaptál volna gyógyszert,mert mindhárom betegség kezelendő,úgyhogy valószínű egyik sincs,ha nem kezelik.Jó lenne,ha járnál pszichiáterhez,mert kezelés mindenképp kellene,ha nem a depire,meg a pánikra,akkor a hipochondriára.Segíts magadon,ha a szüleidre nem számíthatsz,nem vagy már kisgyerek.
2015. máj. 5. 08:39
 5/5 A kérdező kommentje:
Voltam prszichiaternel, fekudtem pszichiatrian is. Meg volt az oka, hogy miert nem kaptam gyogyszert, es azt mondtak, hogy ok nem tudnak mat mit tenni ertem, jarjak pszichologushoz. A diagnozis ott van a papiron, leirtam, hogy micsoda. Haziorvos anyaek "mellett" van
2015. máj. 5. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!