Szüleim nem fogadják el a páromat és családját, mit lehet ebben a helyzetben tenni?
27 éves vegyok,párommal 11 éve szeretjük egymást.Gimi,egyetem után mindketten találtunk munkát,albérlet,majd egy saját kis lakás,nincsenek köztünk különösebb nézeteltérések,építjük a közös élelünket,úgy érzem sikerült 1-ről 2re jutni.
Egyetlen gond van,a páromat és szüleit az én szüleim nem fogadják el.
Ennek különösebb okák nem találunk,rendezett,tanult család,tényleg jó emberek,kedvesek,empatikusak még így is anyuékkal.Húgom eddigi 2 párjával is hasonlóan bántak,úgy gondolom,emiatt is ment tönkre a kapcsolat.
Beszéltem erről velük töbször is,de csak hárítanak anyuék..
Megkérdeztem család közeli barátokat,hogy ők kívülről,hogy látják és ők sem értik a viselkedésüket.
Megpróbálunk igazságosak lenni,egyszer anyósékhoz,egyszer anyuékhoz menni,nem kivételezünk,de anyut zavarja például ha pár napra elutazunk nyáron a Balatonra anyósékkal,noha velük is megtesszük.Nem tetszik nekik ha karácsony egyik napját ott töltjük,meg nyilván nem lehet csak velük.Családi programokon,eseményeken még mindig úgy tesznek,mintha 2 napja ismertem meg volna a férjem.
Szerintetek mit lehet tenni?
Anyósom,párom megértő,nem firtatják,de engem eléggé bánt,hogy így viselkednek.,..mikor annyi gondot és bajt lát az ember,valahogy meg kellene becsülni,hogy egészséges és boldog a nagy család.
Ha a szüleim elutasítanák a páromat, akkor minimáöisra csökkenteném velük a kapcsolatot.
Emiatt a házasságomat nem vinném veszélybe.
Nem mindig sikerül hídnak lenni. És nem is feladatod. Igazságosnak sem kell lenned. Ha valaki piszkálódik, áskálódik akkor meg kell védened a házasságodat akár azzal is, hogy csökkented a találkozások számát a szüleiddel. Ha az anyósékkal szemben áskálódnak, az pedig sima féltékenység, engedd el a füled mellett.
Az én szüleim gyakorlatilag csak "sátoros ünnepekkor" találkoznak a nászasszonnyal, mert mindegyik külön világ. Életfelfogásban, életstílusban, stb. Ha véletlenül valamelyik megjegyzést tesz a másikra, az rövid úton le van állítva. Mi pedig otthon megbeszéljük, hogyan lehet békében élni velük és nélkülük. ( 20 év házasság)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!