Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudok tenni ilyen helyzetb...

Mit tudok tenni ilyen helyzetben? Tudnátok tanácsot adni?

Figyelt kérdés

Az egész ügy lényege az, hogy az apám nagyjából azóta szarik rám, mióta az öcsém megszületett. Állandóan morog, kiabál velem, és ez engem nagyon érzékenyen érint. Az anyám folyamatosan kötekedik velem és irigy rám, pl. ha ő nem megy nyaralni, akkor ne menjek én se.

Az apám viselkedése az elmúlt hónapokban sokkal rosszabb lett, részegen rongál a házban, egyszer részegen azt kérte, hogy mutassam meg magam neki meztelenül (ezt a mai napig nem tudtam feldolgozni), a legújabb hülyesége pedig az, hogy igyekszik kiutálni a páromat a családból, mert szerinte cigány (nem az, de az sem érdekelne, ha az lenne, és egyedül ő utálja a családból, illetve újabban anyu is csatlakozik hozzá).

Én egyetemista vagyok, a párom most végzős a középiskolában, nyáron mindenképpen összeköltözünk az én budapesti albérletembe, de addig is szeretnék túlélő-tippeket kérni tőletek, mert engem már teljesen tönkretesz ez a szituáció.

2015. jan. 1. 20:22
 1/10 anonim ***** válasza:
18%

tűrj.. más tanács nem nagyon van

Bár engem az érdekelne, hogy hogy lehet valakinek saját albérlete..:)

2015. jan. 1. 20:25
 2/10 A kérdező kommentje:
Miért ne lehetne?
2015. jan. 1. 20:28
 3/10 anonim ***** válasza:
19%
talán nem vagy tisztában az "albérlet" szó fogalmával??
2015. jan. 1. 20:29
 4/10 A kérdező kommentje:
Egyébként meg tűrök, csak tönkrementem benne lelkileg, rettegek, ha itthon kell lennem. Apám mindig akkor hülyül meg, ha pálinkát iszik, és már attól is rosszul vagyok, ha meghallok két üveget összekoccanni, mert mindig az a hang jut eszembe, amikor a pálinkás üveget visszarakja a hűtőbe. Múltkor egyébként megvert engem is, az anyámat is és a nagymamáimat is.
2015. jan. 1. 20:30
 5/10 A kérdező kommentje:
Már ne is haragudj, de ez legyen a legnagyobb bajod...
2015. jan. 1. 20:30
 6/10 anonim ***** válasza:
58%
Az alkohollal nem tudsz harcolni. Szerezz valami diákmunkát, mielöbb költözz össze az udvarlóddal (ha arra alkalmasnak látod) és tarts magas távol a családodtól (ez lelkileg nagyon megterhelő)
2015. jan. 1. 21:05
 7/10 anonim ***** válasza:

a történetből az öcsédet sajnálom a legjobban, hogy ilyen közegben kell felnőnie.

az alkohol problémái nem fognak javulni maguktól. anyukád fülét farkát behúzza, meg mellé is áll.

igazi minta szülők.

szerintem is éld az életedet, ha nem muszáj ne vidd a szüleid közelébe, bár gondolom ő se szívesen megy.

ha bele akarnak szólni a kapcsolatodba, engedd el a füled mellett, ne érdekeljen.

a költözés a te döntésed, ha nem lesz gond anyagilag, miért ne?:)

2015. jan. 1. 22:23
 8/10 anonim ***** válasza:

a történetből az öcsédet sajnálom a legjobban, hogy ilyen közegben kell felnőnie.

az alkohol problémái nem fognak javulni maguktól. anyukád fülét farkát behúzza, meg mellé is áll.

igazi minta szülők.

szerintem is éld az életedet, ha nem muszáj ne vidd a szüleid közelébe, bár gondolom ő se szívesen megy.

ha bele akarnak szólni a kapcsolatodba, engedd el a füled mellett, ne érdekeljen.

a költözés a te

2015. jan. 1. 22:24
 9/10 anonim ***** válasza:
41%
te most nő vagy vagy férfi?
2015. jan. 1. 22:54
 10/10 A kérdező kommentje:
Nő...
2015. jan. 4. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!