Mondjam meg neki, hogy rosszul esik ha kivételezik az új gyerekeivel?
Én a helyedben szólnék az exnek. Méghozzá konkrétan h kell vmi a lánynak.
"Béla,a Kittike telefonja már mindjárt szétesik. Kéne neki venni egy újat a napokban,nem?"
Sztem ő úgy van vele,hogy mivel a lakást otthagyta,így letudta a gyerektartást,és ebben igaza is van.Neki ezen felül nem kötelessége vásárolgatni a lányotoknak,így is vesznek neki ruhákat mint írtad.Én értem,hogy ezt fáj látni,hogy a másik két gyerek többet kap,de a lányodnak is több jutna,ha nem a lakás felét kapja,hanem havi rendszerességgel gyerektartást.Nézd az ő szemszögükből is kicsit a dolgokat.Két gyereket nevelnek,tartanak el,a 3.-ról is gondoskodtak váláskor,még pluszban így is vásárolgatnak neki,és akkor az anyja belázad,hogy ez nem elég ennél több kell.
Írom ezt neked úgy,hogy én is elvált vagyok,és két lányt nevelek,akik után az apjuk még semmit nem fizet,és évente 2x látja őket.
Ezt a lanynak meg kell tanulni elfogadni sajnos az elvalt szulok gyerekeinek ilyen elet jut sokszor.
A valasnak mindig megvan a buntetese es a gyerekek az aldozatok.
magyarazd el a lanyodnak a legfontosabb a szeretet es hogy lathatja az apjat a targyak nem szamitanak ne foglalkozzon veluk.
Meg kell a gyerekeket tanitani arra a szeretetet nem mobilban es laptopban fejezzuk ki.
Szerintem meg akkor nem lenne ebből baj, ha a lányod beszélne az apjával ezekről a dolgokról őszintén. Sokkal többre mennétek. Az a baj, hogy ha ezek a dolgok nem lesznek tisztázva akkor benned főleg gyűlik majd a harag, egyszer csak kirobban és akkor még gázabb lesz a helyzet.
Szerintem azzal sem lenne gond ha a lányod kiment volna mikor a Viki nevű unokahúg dolgát tárgyalták és szólt volna, hogy apa én is szeretnék menni.
Szerintem a lányod elég nagy már és értelmes, hogy tudjon beszélni az apjával.
Engem meg lehet kövezni, le is lehet pontozni, de az ilyen pont az amikor egy apa elfelejt apa lenni.
Mind a két félről lévő gyerekeinek ugyan azokat a dolgokat kellene megkapnia!!!
Hiába él más nővel, hiába vannak mástól gyerekei az elsőt gyermekét sem szabad elfelejtenie!!!
Az apuka helyében mélységesen elszégyellném magam, hogy a másik két gyerekemmel kivételezek.
Én is elvált vagyok, az új kapcsolatomba is van gyermekem, de egyformán mindenből a legjobbat próbálom megadni nekik.
Egy gyermek nagyon törékeny ilyen helyzetekben, és örök traumaként (még ha a későbbiekben nem is ismeri be magának) fog benne élni.
A kislányodnak kellene az apjával beszélnie, hogy ezek a dolgok neki milyen rosszul esnek.
Te semmikép ne avatkozz bele, ez apa-lánya beszélgetés legyen.
45/F
3-as vagyok,
mint a válaszomban is írtam, hasonló helyzetben vagyok csak a másik oldalon. Az én apám úgy mûködik, õ vállalkozó mindent "egyedül" ért el... legalábbis õ ezt hiszi, mégha közel sincs így... büszke ér rohadtul nagyképû... bátyám soha nem "kért" semmit, ezért nem is "kapott"...
Egyedül akkor vett neki bármit, mikor az anyja panaszkodott... panaszkodott, hogy biciklit akar a gyerek, de nincs pénz stb stb, és ilyenkor apám, mivel egy nagyképû felvágós ember, vett biciklit, hogy megmutassa mennyivel jobb, mibt bátyám anyja...
Szóval ha nálatok is hasonló a helyzet, mert a szavaid alapján tökre, èn a helywdben, ha a te önérzeted megengedi, így közelíteném meg a helyzetet... teremts kommunikációt és panaszkodj...
milyen nehéz a munka, èpphogy futja kajára meg rezsire, szegény lánynak milyen jó lenne ha vehetnél telefont de sajnos nem teheted... milyen kár, hogy soha nem vigeted el nyaralni stb stb...
így nem mögötte szervezkedsz, így saját magadat alázod meg a szemében, és ha szereti a lányát, téged meg szán, akkor tuti lesz új telefonja annak a gyereknek...
persze megértem, ha nem engedi az önbecsülésed, mert nyílván gusztustalanul le kell menni kutyába, viszont szerintem biztosan mûködik... persze nem tudhatom, csak egy újgazdag elkényeztetett unatkozó egyetemista vagyok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!