Anyának van igaza és gonosz beszólás volt, vagy ezt ti sem bírnátok már?
A nővérem 2 évvel idősebb nálam. Mindig az ő árnyékában éltem, ő volt a család reménysége, iskolásként kitűnő volt, minden versenyt, amit lehetett, megnyert.
Én pedig általánosban még próbáltam "utolérni", de rájöttem, hogy hiába akarom lenyűgözni a családomat, hogyha közben boldogtalan vagyok. Így eljöttem abból a gimiből, ahová miattuk mentem és elkezdtem máshogy élni.
Nem a kitűnő bizonyítvány és a folytonos tanulás, versenyzés volt a célom, hanem hogy szórakozzak, éljek.
Évek teltek el, én 23 évesen külföldön élek, nagyon magas életszínvonalon. A nővérem 25 éves létére három gyerekes anyuka, a házassága a csőd szélén és úgy néz ki, mintha legalább 35 lenne.
Tegnap ünnepeltük apukám 50. születésnapját és elkezdődött a szokásos "milyen rossz lehet nekem, hogy nincs párom és gyerekeim" téma, meg hogy mennyire karrierista lettem, nekem csak a pénz és a fényűzés a fontos, a külsőségek érdekelnek. Amúgy sem volt jókedvem, mert előtte volt egy kis nézeteltérésünk a nővéremmel az ajándékok miatt, amiket hoztam a gyerekeinek és azért, mert szóvá tettem, hogy a fia eléggé neveletlen.
Erre még jött a többiek szent beszéde, hogy hát igen, a pénz semmit nem jelent, ha a Karácsonyt egyedül töltjük, meg ilyen hülyeségek. Én pedig megjegyeztem, hogy attól, mert nem több gyerek lóg rajtam és nem vagyok folyamatosan kialvatlan, attól még igazán boldog az életem. Mikor kimentem cigizni, az anyám utánam jött és elkezdett kiosztani, mint egy óvodást, hogy ez mennyire gonosz volt a nővéremre nézve, mikor tudom, hogy így is mennyire nehéz az élete, stbstb.
Szerintetek itt kinek van igaza?
Gonosz beszólás volt, de ennyi cseszegetés után teljesen jogos. Velem két hete az történt, hogy meghívtak a szomszédba, ahol a 25 éves lány az egy éves gyerekével példálózott előttem (23 vagyok én is), majd az egész családja rám szállt, hogy nekem mikor lesz, nekem biztosan soha nem lesz, mert én nem is vagyok oda a gyerekekért, majd elmondtam nekik, hogy nem azért tanulok ennyit, nem azért csinálok két diplomát, hogy utána kapásból gyereket szüljek, szeretném élvezni a munkám gyümölcsét, dolgozni, pénzt keresni, kicsit élvezni az életemet, később is bőven ráérek szülni. Na, ezután én is végtelenül szemétnek lettem titulálva. :D
Nálad azt látom, hogy mindegy, mit csinálsz, mindig a nővéred lesz a jó, őt fogják támogatni. Én a helyedben tennék rájuk, élvezném az életemet, úgyis tudják szerintem a lelkük mélyén, hogy te jártál jól.
Nem olvastam még el a válaszokat.
Te kiszakadtál az otthoni normából, és felszínre is hoztad, hogy az istenített testvér élete nem tökéletes. Persze, hogy neked támadnak. De azt se felejtsd el, hogy mi az otthoni norma, és mi a kinti norma. Ég és föld a kettő. Ne csodálkozz, ha a családod nem érti meg az életedet. Nem ehhez vannak szokva. Nekik nem ez a norma.
Inkább örülj, hogy másmilyen vagy. Ha egyszer így van boldog, kit érdekel, hogy ki mit mondd?
En tettem fel regebben azt a kerdest, hogy tenyleg ilyen rosszak a magyar csaladok. A magyar ember nem tud szeretetben elni.Rossz ezt a rovatot olvasni. Ilyenek vagyunk.
Nem irom le milyen lehetne egy emberseges csaladban, harom kisgyerekkel, nagyszulokkel a Karacsony, ugyis lepontoznatok, gyozne a gyulolet.
....ha nem a gyerekkori sertodeseiddel erkezel haza....
....ha nem a sikereiddel akarsz visszavagni.......
....ha nem a kisfiu neveletlenseget probalod bizonyitani....
....ha nem dicsekvesbol vasarolsz ajandekot...
....ha erezned, mit jelent a csalad, a karacsony, a gyerekek, a gyertyafeny, a kozos enekles, vacsora,a szeretet, boldogabb lehetnel.....
36 .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!