Anyának van igaza és gonosz beszólás volt, vagy ezt ti sem bírnátok már?
A nővérem 2 évvel idősebb nálam. Mindig az ő árnyékában éltem, ő volt a család reménysége, iskolásként kitűnő volt, minden versenyt, amit lehetett, megnyert.
Én pedig általánosban még próbáltam "utolérni", de rájöttem, hogy hiába akarom lenyűgözni a családomat, hogyha közben boldogtalan vagyok. Így eljöttem abból a gimiből, ahová miattuk mentem és elkezdtem máshogy élni.
Nem a kitűnő bizonyítvány és a folytonos tanulás, versenyzés volt a célom, hanem hogy szórakozzak, éljek.
Évek teltek el, én 23 évesen külföldön élek, nagyon magas életszínvonalon. A nővérem 25 éves létére három gyerekes anyuka, a házassága a csőd szélén és úgy néz ki, mintha legalább 35 lenne.
Tegnap ünnepeltük apukám 50. születésnapját és elkezdődött a szokásos "milyen rossz lehet nekem, hogy nincs párom és gyerekeim" téma, meg hogy mennyire karrierista lettem, nekem csak a pénz és a fényűzés a fontos, a külsőségek érdekelnek. Amúgy sem volt jókedvem, mert előtte volt egy kis nézeteltérésünk a nővéremmel az ajándékok miatt, amiket hoztam a gyerekeinek és azért, mert szóvá tettem, hogy a fia eléggé neveletlen.
Erre még jött a többiek szent beszéde, hogy hát igen, a pénz semmit nem jelent, ha a Karácsonyt egyedül töltjük, meg ilyen hülyeségek. Én pedig megjegyeztem, hogy attól, mert nem több gyerek lóg rajtam és nem vagyok folyamatosan kialvatlan, attól még igazán boldog az életem. Mikor kimentem cigizni, az anyám utánam jött és elkezdett kiosztani, mint egy óvodást, hogy ez mennyire gonosz volt a nővéremre nézve, mikor tudom, hogy így is mennyire nehéz az élete, stbstb.
Szerintetek itt kinek van igaza?
Valószínű a szüleid látják ezt csak így, hogy fényűzően élsz, meg minden olyan ember, aki már 4 forintot odébb tesz, hogy vegyen belőle hó végén vajat a kenyérre.
Mindenki úgy éli az életét, ahogy jól esik neki, miért kellene beleszólnia bárkinek is?
Te egyedül szeretsz lenni, nővéred 3 gyerekkel, szüleid kicsit szűklátókörűek, meg korlátoltak.
En jobban tudom!
Egy ember említette a kvasagot, méghozzá én, az oka pedig a hatalmas titkolózás , hogy ugyan mit dolgozik.
Én neked adok igazat!
Az előzmények ismerete nélkül gonosz beszólásnak mondanám, de mivel téged se vettek semmibe egész gyerekkorodban, ez egyáltalán nem volt gonosz, sőt, én is így visszavágtam volna a múlt sérelmeiért. Hihetetlen, hogy szülő hogy tud így különbséget tenni a gyerekei között!!!
Neked kell végiggondolnod, hogy elásod a múltat, és új lappal próbálsz a nővéreddel normális kapcsolatban lenni (ő igazán semmiről nem tehet, a szüleid az idióták!!!) vagy kalap, kabát, és a kötelező pofaviziteket leszámítva hátrahagyod a családod! Ebben az esetben viszont te se számíts semmilyen segítségre a későbbiekben (bár nem tudom, hogy én egyáltalán akarnék-e segítséget ilyen családtól...)
Szóval azt hiszem, ez egy újabb csodás példa a szülők rossz nevelésének, a testvérek szétválasztásának :(
"az oka pedig a hatalmas titkolózás , hogy ugyan mit dolgozik"
Szerintem senkinek nem kötelessége hogy minden rosszindulatú prolinak beszámoljon a munkájáról, főleg hogy az közel sem kapcsolódik a kérdéshez. Másrészt az már téged minősít hogy szerinted nő csak a testével kereshet pénzt. De elég szar életed lehet ha ennyire támadod másokét, a privátban küldött üzeneted meg végképp alulképzett emberre utal. :)
Tehát a nővérednek annyi a "hibája", hogy fiatal korában jól tanult.
Te viszont ezt megbosszulva kárörvendesz a nyomorán a rossz anyagi és családi helyzetén és hangoztatod felsőbbrendűségedet és jó anyagi körülményeidet.
Ha az én véleményemre vagy kíváncsi nem volt igazad.
Ez egy sablon, gyerekek. Ezt a sztorit már százszor olvastam itt.
Nővér: körülrajongott, szülők kedvence, felnőve boldogtalan, ronda, elhízott, min. 3 gyerekkel, a férje nem szereti.
Húg: gyönyörű, gazdag (a pasija pénzét költi), mindenki bántja, egy ovis oklevéllel havi kétmilliót keres.
Én úgy gondolom, az egész probléma a gyerekkorukban gyökerezik. Ha mind a 2 gyereket egyformán szerették és támogatták volna, nem biztos hogy a kisebb lány így viselkedne. Nézzétek meg a szülők annak sem örülnek, hogy a kisebbik lány külföldön megtalálta a számítását és boldog.
Ennek miért nem örülnek a szülők?
Nektek hogyan esne, ha folyton a másik testvért ajnároznák, és amikor önerőből, a szülők támogatása nélkül elértek valamit, annak sem örülnek???
Szerintem valahogy le kellene ülnötök kedves Kérdező és elmondani az egészet, mert valamikor a múlt tud fájni.
En jobban tudom!
Először is soha nem írok privát üzenetet, nem is válaszolok rá. Ha kaptál valakitől, az nem én voltam.
Másodszor nem, nem gondolom hogy egy nő csak a testével kereshet pénzt, Pl azért sem, mert én is nő vagyok, én sem azzal teszem. Lehet, a kérdező sem. De egy mit dolgozol kérdésre az "egy cégnél dolgozom " az olyan nagyon kitérő válasz, amire más indokot én nem tudok elkepzelni. Államok leirni k hogy informatikus/atomfizikus/macskaszor szedegeto/akármi vagyok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!