Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem tudom mit tegyek ebben a...

Nem tudom mit tegyek ebben a helyzetben. Tudnátok tanácsot adni?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, lány. Nagy vonalakban annyi, hogy nem igazán jártam ebben az évben iskolába, ezért évet is fogok halasztani. Az oka, hogy lelki problémáim vannak, amit nem hogy megoldani, rátalálni sem sikerült még. Két személy van akibe képes vagyok (, lennék) kapaszkodni, a barátom és az anyám. De az utóbbi minden rossz dologért az életében engem hibáztat. Soha nem tettem semmit azért, hogy neki ártsak, ellentétben vele. Mindig megbánt, de amikor csak tudom lenyelem, mert nem akarom hogy napi 0-24ben ordítson velem. Bármit teszek, hibának véli és büntetést kapok érte, ha pedig elmondom, hogy nem értek egyet, azért még többet. Ha nem beszélgetek vele, az a baj, de ha beszélgetek vele és más véleményen vagyok, megkapom hogy én vagyok a legrosszabb gyerek a világon, és emellett egy álszent hazug kétszínű ... is. Minden erejével azon van, hogy megkeserítse az életem, és ezt már be is vallotta. A családban "segítői" is vannak ehhez. Tehetetlenül állok már a helyzet előtt, bármit teszek nem segít. Tudnátok valamit javasolni? Kétségbe estem
2015. márc. 5. 17:54
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
16%
Azért jó volt szórakozni egy nagyot a topikodon, jó kis kamu kérdést tettél fel! :D :D :D
2015. márc. 5. 19:37
 22/60 anonim ***** válasza:
100%
én elhiszem, hogy mindenki máshogyan viseli el az "élet csapásait", de neked senki sem mondta el, hogy ezek nem olyan nagy dolgok, hogy ennyire rosszul érezd magad? én nem rosszból mondom neked, valahol meg is értlek, de ez azért már túlzás, anyukád már megvert? vagy láttad részegen a hányásában fetrengeni? nem adott pénzt, amikor kértél? vagy mi az a nagy gond? hogy kicsit hisztis és nem tetszik neki ahogy viselkedsz? menj suliba, járd ki, otthon tűrd el ami van, majd ha felnősz lesz máshogy
2015. márc. 5. 19:37
 23/60 A kérdező kommentje:

Miért is lenne ez kamu kérdés? :D

Igen, vert már meg. Nem, nem tört el semmim. Igen, részegen, hányásban fetrengve is láttam már - és még mindig kisebb problémáknak gondolom ezeket, mint amiket leírtam.

2015. márc. 5. 20:25
 24/60 anonim ***** válasza:
23%
Írd már le, és ne azokat amiket a szádba rágtak, mert így kissé nevetséges vagy, de komolyan!!! / Ezért kamu a kérdésed! :D /
2015. márc. 5. 20:59
 25/60 A kérdező kommentje:
Ki rágta volna a számba? Mi nem lehetséges ebben? Mi lenne ebben olyan vicces? Az nevetséges, amit állítasz.
2015. márc. 5. 21:09
 26/60 anonim ***** válasza:
39%
A 22es válaszadó. De eléggé szánalmasan véded a kitalációdat! :D
2015. márc. 5. 21:22
 27/60 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem is kamu. Ismerem a stílusod. A tieid a gazdag17éveslányos kérdések is.
2015. márc. 5. 21:33
 28/60 anonim ***** válasza:
78%

Álljon már meg a menet!!!!

Mi az, hogy tetszik neki, hogy eltartja?

A szülőnek a gyerekét 18 éves koráig kutya kötelessége eltartani. Ha nem akarja, beadhatja intézetbe mondjuk.

És még ilyeneket írtok, hogy víz, villany :D

Hát gondolt volna a kedves anyuka erre mielőtt szült.

Aki gyereket vállal, az annak tudatában teszi, hogy eltartja.

2015. márc. 5. 22:36
 29/60 anonim ***** válasza:
7%

Jól mondod, álljon meg a menet!

A gyereknek meg kötelessége iskolába menni, amíg anyuka eltartja. Bizony, neki az a "munkája", ha tetszik, ha nem. De ha nem, mehet akkor intézetbe, aztán keressen csak munkát és éljen meg abból. Ha kamu kérdés, az egész, ha nem. Tudod drága előző nem csak a szülőnek vannak kötelességei, sőt egyenlőre még nem a szülőnek kell a gyermek felé engedelmeskedni. Szép is lenne!

2015. márc. 5. 22:40
 30/60 anonim ***** válasza:
28%

Az igen. Nézd nekem is voltak már öngyilkos hajlamaim is, és minden nap rosszul érzem magam lelkileg, mégis fogom magam és bemegyek suliba, addig is legalább másra figyelek. Ha csak otthon ülnék és sírnék, már tényleg becsavarodtam volna, így persze hogy nem leszel jobban.

Ismerősöm a pszichológusa tanácsára iratkozott ki egyetemről, de azért az más mint egy középsuli, amit azért kb kötelező elvégezni.

Szedd már össze magad. A depresszió nem játék, komolyan kell venni, ezzel egyetértek, és elhiszem hogy cefetül érzed magad, de attól még kötelességeid vannak, és fogd fel úgy, hogy lenne min gondolkoznod az önsajnálás helyett, és hamarabb lenne érettségid = hamarabb húzhatnál otthon.

Mint írtam átérzem azok helyzetét, akik padlón vannak lelkileg, de ezt sose értettem meg, aki ilyenkor nem megy sehova és nem csinál semmit csak sír, nem tudom mitől várod a javulást. A pszichológus se érezheti jól magát helyetted, valamit tenned kéne a javulásért.

2015. márc. 5. 22:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!