Nem tudom mit tegyek ebben a helyzetben. Tudnátok tanácsot adni?
Figyelt kérdés
16 éves vagyok, lány. Nagy vonalakban annyi, hogy nem igazán jártam ebben az évben iskolába, ezért évet is fogok halasztani. Az oka, hogy lelki problémáim vannak, amit nem hogy megoldani, rátalálni sem sikerült még. Két személy van akibe képes vagyok (, lennék) kapaszkodni, a barátom és az anyám. De az utóbbi minden rossz dologért az életében engem hibáztat. Soha nem tettem semmit azért, hogy neki ártsak, ellentétben vele. Mindig megbánt, de amikor csak tudom lenyelem, mert nem akarom hogy napi 0-24ben ordítson velem. Bármit teszek, hibának véli és büntetést kapok érte, ha pedig elmondom, hogy nem értek egyet, azért még többet. Ha nem beszélgetek vele, az a baj, de ha beszélgetek vele és más véleményen vagyok, megkapom hogy én vagyok a legrosszabb gyerek a világon, és emellett egy álszent hazug kétszínű ... is. Minden erejével azon van, hogy megkeserítse az életem, és ezt már be is vallotta. A családban "segítői" is vannak ehhez. Tehetetlenül állok már a helyzet előtt, bármit teszek nem segít. Tudnátok valamit javasolni? Kétségbe estem2015. márc. 5. 17:54
1/60 anonim válasza:
Talán húzzál iskolába rinyálás helyett. Sok eszed lehet, ha eddig mindez még nem jutott az agyadig el! Grat!
2/60 anonim válasza:
Azt mondja lelki problémája van azt azért nem járt idén iskolába… mekkora szar kifogás! Hát jó hogy anyud ki nem állhat, ha ilyen lusta, lógós semmirekellő lánya van. Kérdem én h mit csin amikor lelki nyomorod van és nem mész suliba? Otthon sírsz h szar az életed vagy szórakozol a haverokkal?
3/60 anonim válasza:
ez nem normális, az első egy barom....., megértem ha lelki terror mellet nem tudsz figyelni ilyesmire, de azért meg lehetne próbálni...., próbáld mindenben a kedvét keresni és kerülni egyszerre. még 2 év és el mehetsz otthonról. de nem igaz h nincs egy rokon v barát aki megért , azért ez vmenyire a te hibád is...
4/60 anonim válasza:
3as, ki a barom? Szerintem inkább te, ha neked se jutott el az agyadig, hogy egy nagy gond van itt, hogy a gyerek kerüli az iskolát. Agyam eldobom, hány éves lehetsz vajon? 12? :D :P Valószínű, ha volt pofád személyeskedő sértést intézni "felém"!
5/60 anonim válasza:
Koliba, vagy nagyszülőhöz költözés?
Apukád hol van?
A suliban keresd fel a pszichológust, vagy ha nincs, a védőnőtől kérj címet, telefont, hogy kihez fordulhatsz.
6/60 anonim válasza:
épp, hogy inkább járj suliba...minél hamarabb járd ki, hogy aztán mehess otthonról...így nem fogsz jutni sehova..és ha otthon rossz akkor duplán menj iskolába,emberek közé, ne anyudat bámuld otthon, hogy milyen rosszul bánik veled
7/60 A kérdező kommentje:
Első, második, köszönöm a kommenteket. :)
A többieknek ténylegesen is.
Mellékesen közölném, hogy nem "szórakozok a haverokkal". Lelki okokból eredendően több mint egy éve szinte folyton beteg vagyok, szóval általában itthon ülök és hányok/fekszem. De örülök hogy ez ilyen egyértelmű volt.
2015. márc. 5. 19:09
8/60 A kérdező kommentje:
5ös: Egy nagyszülőm se él, az apám mérföldekre lakik innen, havi 30.000 Ft-ból él és nem tartom vele a kapcsolatot, ahogy a külföldön élő rokonaimon kívül más családtaggal sem.
2015. márc. 5. 19:13
9/60 anonim válasza:
Ó kérdező, ne hazudj már ennyit még saját magadnak is. Hogy nem jut el az agyadig, hogy saját magadtól hánysz? :D Ha olyan rohadtul nagy lelki gondod van, akkor miért nem fordultál mondjuk orvoshoz, pl. ahogy írták is suli pszichológushoz? Te csak az iskolát óhajtod kerülni, bele vagy betegedve abba, hogy tanulnod kellene és nem tetszik számodra, hogy anyád és a rokonok mind ezt nem helyeslik, sőt! Egyébként eléggé érdekes lehetsz, otthon hánysz, meg fekszel, de pasid az van..., arra van eszed?! Lehet anyád se utálna annyira, ha végre megemberelnéd magadat, de rinyálj csak tovább, szegény kis szerencsétlen.
10/60 anonim válasza:
Az azért tetszik, hogy anyád eltart? Ugye? Szerinted, ha így folytatod 18 évesen is elfog tartani? Akkor mi miatt fogsz írni? Hogy dolgoznod kell, de jajj istenem nem vesznek fel sehová, mert milyen szemetek a munkaadók?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!