Felpofoztam a 19 éves lányomat és még neki áll feljebb. Próbáljak békülni vagy hagyjam rá, majd rájön?
Lányomat 7 éves kora óta egyedül nevelem. Az apja láthatások alkalmával mindig is uszította ellenem. Nála a gyereknevelés ott kimerült h 5000FT tartásdíjat fizet már 12 éve(soha nincs bejelentett állása,állítása szerint neki nincs semmilyen jövedelme,ezt az 5000F-ot is az anyja adja oda-Na persze ez nem így van,mert feketén dolgozik).
A minap összevesztünk a lányommal,mert este elment itthonról és nem hívott meg nem is telefonált h nem jön haza,csak másnap délben került elő. Nagyon aggódtam. Ő kb egy vállrándítással elintézte az egészet.
Hiába mondtam neki h van fogalma mit éreztem mikor reggel hazajövök és látom h nincs itthon,elérni nem tudom,stb...
Azt vágta a fejemhez h ne most kezdjem el nevelni,mert egy k.urva szájából ez az éjszakai élet veszélyei nevetségesnek hangzanak. Ekkor felpofoztam.
Két állásban dolgozom, este 22-től reggel 06ig. És du 2-től este 6ig. Mikor pici volt muszáj volt h el tudjam magunkat tartani és meglegyen mindene,éjjelente mindig volt itt volt vki aki vigyázottt rá.
Most azért van a két állásom hogy tudjam neki a főiskolát finanszírozni.
És ezt a lányom is pontosan tudja! Veszekedtünk,kiderült h az apja szokta neki mondani h én éjjelente azért nem vagyok otthon mert k.urva vagyok. Csak a vállát vonogatta mikor kérdeztem tőle h nem volt olyan h bejött a benzinkútra este mert bulizni akar menni,és el akar kéretözni,meg kell egy kis pénz?
A pofon miatt ő a barátjához akar költözni,aki albérletben él. Lányomnak ott be kéne szállnia a költségekbe valószínűleg. Ő úgy gondolja hogy én ugyanúgy fizetem neki a sulis dolgokat vagy ruhákat,a rezsire meg össze tud annyit diák-munkázni h beszálljon a költségekbe.
Mondtam neki h menjen,de ne várja h azért mert ő felnőttesdit akar játszani,én továbbra is két állásba fogok dolgozni. Erre azt mondta h majd feljelent,és hogy az apja támogatni fogja ebben.
na este csomagolhat is be magának.
majd ha rájön, hogy magának kell megdolgozni a pénzért, akkor sírva futna haza! vagy költözzön az apjához!
19 évesen a lányodnak lehetne már annyi esze, hogy egyrészt tudhatná, milyen az apja, másrészt nem hisz el mindenféle rosszindulatú sértést.
Vannak olyan helyzetek, amikor tényleg jobb, ha a gyerek a saját kárán tanul. Költözzön csak el, segíts neki összepakolni, de közöld vele, hogy innentől egy fillért sem lát tőled, és hogy felmondasz az egyik munkahelyeden, mert ha ennyire nagylányt játszik, akkor legyen is nagylány, és menjen el dolgozni, tartsa el saját magát.
Majd úgyis pofára esik, amikor rájön, hogy az élet sajnos nem ennyire egyszerű. Apuci meg csak fizesse a főiskolát, ha tudja. Ha nem, így járt a leányzó.
Kérdező, mi a helyzet azóta?
Egyébként meg "gyönyörű" lányod van. Nem elég, hogy tudja, hogy 2 munkahelyen gürizel, hogy finanszírozni tudd a taníttatását, meg még e mellé le is k...rváz, és rendőrséggel fenyeget. (Fenyegessen, mégis milyen indokkal? Plusz a perköltséget sem tudná fizetni.) Én nem egy, hanem 2 pofon után közöltem volna vele, hogy rendben, segítek összecsomagolni, költözzön csak a kanjához, vagy az apjához, ha neki az anyja csak annyira számít, hogy hozza haza a pénzt. És ezzel a lendülettel fel is mondtam volna az egyik állást. A hercegnő majd megtanulja, hogy az élet nem olyan egyszerű, ahogy gondolja. De én az exférjedet is felhívtam volna, és közöltem volna vele, hogy innentől vagy ő fizeti a lány főiskoláját, vagy a főiskolai éveknek vége. Pont. Aztán ha nem fizeti, akkor ez van.
Neked is kijár a pihenés, és mivel a lányod 19 éves, egyáltalán nem kötelességed csak miatta 2 állásban dolgozni. Ha csak 1 munkád lenne, lenne magadra is időd, és pénzed is.
1) pont megérdemelte a pofont, sőt...
2) hagyjad, költözzön csak, de ne adj neki egy vasat se, majd vissza jön 2 hét múlva sírni!
Ma mikor haza értem munkából,láttam hogy pakolászik.
Kérdeztem tőle hogy nem gondolja hogy ezt meg kéne beszélni? A válasza az volt h nincs mit megbeszélni,ő még kiskorában se kapott soha pofont,majd felnőtt nő létére én így megalázhatom... Mondtam neki h gyerek korában nem beszélt velem így,és a nagyon egyszerű szabályomat is betartotta(szóljon ha megy vhova,és hogy mikor megy haza).
De ő szerinte már felnőtt nő,nem tartozik beszámolóval nekem.
Veszekedtünk ismét,mondtam neki h jó akkor menjen én nem tartom vissza,az apjával beszélje meg h a következő havi gyerektartást már neki adja oda. A kisasszonynak nem tetszett,hogy nem engedem elvinni a szobájából a tv-t,szerinte az az övé,mert az ő szobájában volt. Mondtam neki h mivel én fizettem ki az az enyém,örüljön h megengedem h takarót,párnát,huzatokat,törülközőt elvigyen.
Mielött elment volna kértem h adja oda a kulcsait. nem tetszett neki,de végül is oda adta. Kérdezte h én mikor adom oda a neki járó pénzt. Kérdeztem a családi pótlékra gondol e,mondtam hogy az majd csak jövő hónap elején jön,majd telefonálok,és oda adom,de intézze el h neki utalják,mert én nem akarok ezzel szórakozni. Így h ő kilép a nagybetüs életbe,én se fogok két helyen dolgozni. Hisztizett h milyen anya vagyok,ő hagyja ott a sulit akkor mert nem támogatom. Mondtam neki h nem ő lenne az első aki főiskola,egyetem mellett dolgozik. Valamint nem én dobom ki őt,ő akar elmenni,Hát akkor menjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!