Felpofoztam a 19 éves lányomat és még neki áll feljebb. Próbáljak békülni vagy hagyjam rá, majd rájön?
Lányomat 7 éves kora óta egyedül nevelem. Az apja láthatások alkalmával mindig is uszította ellenem. Nála a gyereknevelés ott kimerült h 5000FT tartásdíjat fizet már 12 éve(soha nincs bejelentett állása,állítása szerint neki nincs semmilyen jövedelme,ezt az 5000F-ot is az anyja adja oda-Na persze ez nem így van,mert feketén dolgozik).
A minap összevesztünk a lányommal,mert este elment itthonról és nem hívott meg nem is telefonált h nem jön haza,csak másnap délben került elő. Nagyon aggódtam. Ő kb egy vállrándítással elintézte az egészet.
Hiába mondtam neki h van fogalma mit éreztem mikor reggel hazajövök és látom h nincs itthon,elérni nem tudom,stb...
Azt vágta a fejemhez h ne most kezdjem el nevelni,mert egy k.urva szájából ez az éjszakai élet veszélyei nevetségesnek hangzanak. Ekkor felpofoztam.
Két állásban dolgozom, este 22-től reggel 06ig. És du 2-től este 6ig. Mikor pici volt muszáj volt h el tudjam magunkat tartani és meglegyen mindene,éjjelente mindig volt itt volt vki aki vigyázottt rá.
Most azért van a két állásom hogy tudjam neki a főiskolát finanszírozni.
És ezt a lányom is pontosan tudja! Veszekedtünk,kiderült h az apja szokta neki mondani h én éjjelente azért nem vagyok otthon mert k.urva vagyok. Csak a vállát vonogatta mikor kérdeztem tőle h nem volt olyan h bejött a benzinkútra este mert bulizni akar menni,és el akar kéretözni,meg kell egy kis pénz?
A pofon miatt ő a barátjához akar költözni,aki albérletben él. Lányomnak ott be kéne szállnia a költségekbe valószínűleg. Ő úgy gondolja hogy én ugyanúgy fizetem neki a sulis dolgokat vagy ruhákat,a rezsire meg össze tud annyit diák-munkázni h beszálljon a költségekbe.
Mondtam neki h menjen,de ne várja h azért mert ő felnőttesdit akar játszani,én továbbra is két állásba fogok dolgozni. Erre azt mondta h majd feljelent,és hogy az apja támogatni fogja ebben.
Nekem nincs gyerekem, és ilyenkor mindig olyan jót röhögök! :)
Nagyon sok értelme volt gyereket csinálni. Évtizedekig lapátoltad bele a keserves munkával szerzett pénzedet egy olyan pénznyelőbe, ami utána jól szаrik a fejedre, és azon dolgozik, hogy megalázzon téged.
Tényleg remek befektetésnek tűnik.
Én meg inkább lazán élek, a saját pénzemet meg magamra költöm, nem pedig egy parazitára.
Felvilágosíthatod, hogy rosszul gondolja, nem fogod fizetni a sulis költségeit, a ruhákat, a bulizást.
Nyugodtan mehet apucival feljelenteni, úgyse érnek semmit. Mégis milyen alapon jelentene fel? Nagykorú, nem vagy köteles támogatni, pénzelni. Még a törvényekkel, jogokkal és kötelességekkel sincs tisztában, mit akar ő nagy felnőttet játszani?!
Menjen apukához, kérje el az ötezer forintját, aztán mehet a barátjához... majd meglátjuk, mennyi idő kell neki, amíg észbe kap.
Elég mocskos zsaroló aljas lányod van...
Nem tetszik valami és elmenekül de a pénzed kéne..szánalmas..
Takarítsd el és nehogy pénzt merj adni.
Ha támogatás kell neki akkor meg maradjon veled mert közel sem nagylány még a költözéshez..
Szomorúan bevallom, hogy én is voltam olyan, mint ez a kislány, és én jöttem el otthonról (de ha tovább várok, tényleg anyám rakott volna ki). Nos, utána megismertem a magyarok istenét. Nem koncsorogtam magam vissza, de évekbe telt, amíg talpra álltam. Utólag nagyon megbántam, amiket korábban műveltem otthon anyámmal szemben (is), de talán ha nincs ez a drasztikus lépés és utána ez a szörnyű időszak, talán sose tértem volna magamhoz.
Neked is ezt ajánlom.
Figyelj ide anyuci, helyedben azt tenném, hogy:
2 állásban dolgozol, hogy eltartsd a lányodat meg magadat, a lányod 19 éves, megmondanám neki, édes leányom olyan korba vagy amikor a szüleidnek nem kötelességük eltartani,
nos adok két lehetőséget számodra, ha továbbra is hisztis pi*ként fogsz viselkedni és nem tudod értékelni azt amit adok neked, felmondok az egyik munkahelyemen és ugrott a főiskolád és apukád majd finanszirozhatja azt ill. kereshetel magadnak munkát, hogy kitud fizetni, tudod édes lányom senkinek sincs előirva, hogy főiskolásnak kell lennie,
ill. ha tisztelettudóan fogsz viselkedni velem szembe és hallgatni fogsz akkor járhatsz tovább fősulira (még + otthoni munkát adnék neki főzés takaritás stb mivel ez evvel jár) Ő is tegye hozzá máagát a dolgokhoz.
Annyi, hogy ha kicsit is megszegi máris meg kell tőle vonni a dolgokat kiskapukat bezárni, másesetben továbbra is kihasznál majd
ha elmegy a barátjához menyjen de akkor keresse meg ő saját magának a pénzt a sulira, ez a felnőtté válás, van barátja apja miért te gürcölnél azért hogy mocskoljon téged ? miért engeded ? egyszerű ha nem ugy fog viselkedni akkor felmondasz és mehet dolgozni, hogy tehetgéses ? kit érdekel ? mennyi tehetséges ember anyagi okokból nem tud járni fősulira ? te már ledolgoztál jópár évet miért kellene másra is gürcölnöd
gyereket kölcsönbe kapjuk nem örökbe,
Ezt tenném én a helyedbe, persze ez a nehezebbik út de az irásodból ugy tűnik hogy te vagy a rabszolga pedig igazából a király vagy aki megteremti az anyagi jólétet ezt ne feledd
persze ha ezt választod akkor várhatol sok sok nyivásra veszekedésre de elég csak egyszer felmondani, és ha az apja jön okoskodni akkor ennyi érvvel letudod rázni hogy édes drága nemző apja a lányomnak keritsd elő te a pénzt a fősulira mert a havi 5000 egy pohár hidegvizre sem elég,
és ha tudod hogy feketén dolgozik feladhatod hivatalos szerveknél
ill. ez is egy lehetséges út, hogy melyiket választod az a te kezedben van. Vagy maradhatsz a lányod ill. munkaadód rabszolgája vagy a talpadra állhatsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!