Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Felpofoztam a 19 éves lányomat...

Felpofoztam a 19 éves lányomat és még neki áll feljebb. Próbáljak békülni vagy hagyjam rá, majd rájön?

Figyelt kérdés

Lányomat 7 éves kora óta egyedül nevelem. Az apja láthatások alkalmával mindig is uszította ellenem. Nála a gyereknevelés ott kimerült h 5000FT tartásdíjat fizet már 12 éve(soha nincs bejelentett állása,állítása szerint neki nincs semmilyen jövedelme,ezt az 5000F-ot is az anyja adja oda-Na persze ez nem így van,mert feketén dolgozik).

A minap összevesztünk a lányommal,mert este elment itthonról és nem hívott meg nem is telefonált h nem jön haza,csak másnap délben került elő. Nagyon aggódtam. Ő kb egy vállrándítással elintézte az egészet.

Hiába mondtam neki h van fogalma mit éreztem mikor reggel hazajövök és látom h nincs itthon,elérni nem tudom,stb...

Azt vágta a fejemhez h ne most kezdjem el nevelni,mert egy k.urva szájából ez az éjszakai élet veszélyei nevetségesnek hangzanak. Ekkor felpofoztam.

Két állásban dolgozom, este 22-től reggel 06ig. És du 2-től este 6ig. Mikor pici volt muszáj volt h el tudjam magunkat tartani és meglegyen mindene,éjjelente mindig volt itt volt vki aki vigyázottt rá.

Most azért van a két állásom hogy tudjam neki a főiskolát finanszírozni.

És ezt a lányom is pontosan tudja! Veszekedtünk,kiderült h az apja szokta neki mondani h én éjjelente azért nem vagyok otthon mert k.urva vagyok. Csak a vállát vonogatta mikor kérdeztem tőle h nem volt olyan h bejött a benzinkútra este mert bulizni akar menni,és el akar kéretözni,meg kell egy kis pénz?

A pofon miatt ő a barátjához akar költözni,aki albérletben él. Lányomnak ott be kéne szállnia a költségekbe valószínűleg. Ő úgy gondolja hogy én ugyanúgy fizetem neki a sulis dolgokat vagy ruhákat,a rezsire meg össze tud annyit diák-munkázni h beszálljon a költségekbe.

Mondtam neki h menjen,de ne várja h azért mert ő felnőttesdit akar játszani,én továbbra is két állásba fogok dolgozni. Erre azt mondta h majd feljelent,és hogy az apja támogatni fogja ebben.

2015. febr. 18. 10:50
1 2 3 4 5 6
 1/55 anonim ***** válasza:
89%

:DDDD

wáá bolond lányod van... szánalmas.. én nem mertem volna így pattogni anyámékon, elsütöttek volna még egy taslert és mehettem volna ahova akarok.. ez aztán a "nagylány"...

22N

2015. febr. 18. 10:56
 2/55 anonim ***** válasza:
65%
Sajnállak egy kicsit, hogy így sült el a dolog, de te is hibás vagy. Amúgy nem fog feljelenteni, csak fenyegetőzik. elmúlt 18, nagykorú. Hagyd menni, akárhogy is fáj neked, majd rájön, hogy nem fenékig tejföl az élet. Tanulja meg, hogy nem követelőzni kell, hanem tenni is valamit. Ha eltartott, akkor meg legalább tudjál róla, merre jár.
2015. febr. 18. 10:57
 3/55 anonim ***** válasza:
94%
Mondjad neki menjen, de tartsa is el magát, ha már ilyen nagylány. A te pofonod semmi azokhoz képest, amiket az élettől fog kapni.
2015. febr. 18. 10:58
 4/55 anonim ***** válasza:
53%

A lányod 19 éves, 16 éves kora óta nem tanköteles, kicsit okosodnia kéne, minek az iskola ?....

Részben hibás vagy, hisz jól látható példa,hogy attól hogy az ő érdekében dolgozol nem fog kötődni,ha nem vagy vele....késő lenne jönni azzal,hogy ezért kell megnézni kinek szülsz...ez már mindegy.

Világosítsd fel a kislányt, nyugodtan jelentsen fel, aki vádol az bizonyít, körberöhögik majd de jó lecke lesz, ha elköltözik nem kell fizetned semmit, sőt, ki is raknám kicsit apuci nyakára. Jogilag felnőtt, nem vagy köteles eltartani.

2015. febr. 18. 10:59
 5/55 anonim ***** válasza:
91%
Ugyan...legfeljebb rokontartásra perelhet be, amit már el is bukott érdemtelenség címén, de azért nem, mer tnem fizeted neki a főiskolát. Menjen a kis rib..nc, tapasztalja meg, hogy mennyit kell ahhoz hajtani, hogy csak azt az életszínvonalat fenntartsa, mait te teremtettél meg neki, na és hogy apucinak is csak a szája nagy, de pénzt nem fog a kezébe adni. Akkor talán bocsánatot kér.
2015. febr. 18. 11:03
 6/55 anonim ***** válasza:
92%

1. Ebben az esetben tökéletesen igazad volt, jogos volt a pofon.

2. Ha elköltözik, ne tartsd vissza, attól kezdve nem vagy köteles eltartani, mert rá mar nem jár gyerektartás.

3. Ha feljelent, akkor az neki lesz probléma, mert a perköltségeket fizetheti, már eredményt nem fog, elérni.

2015. febr. 18. 11:05
 7/55 A kérdező kommentje:

Attól hogy két állásom volt törődtem vele mindig is. Reggel melóból haza értem,készítettem a reggelit keltettem,vittem suliba. Délelőtt megfőztem amíg suliba volt,és kicsit aludtam. Vki mindig elhozta a napköziből fél öt fele.Amig én haza értem ő tv-zett,játszott(a napközibe megírta a leckéjét már,és tanult). Haza értem átnéztem a leckéjét,segítettem ha úgy volt ki kérdeztem neki. Vacsora fürdés,akkoriban mig pici volt,mesét is olvastam neki és mentem dolgozni.

Mikor nagyobb volt,annyian változott a helyzet hogy egyedül jött haza a suliból,és mire én haza értem már megtanult és a lecke is kész volt.

Nem tiltottam a bulitól se,csak az volt a kérésem h szóljon ha megy vhova,és akkor is mikor jön haza vagy haza ért már.

2015. febr. 18. 11:06
 8/55 anonim ***** válasza:
93%
Ne támogasd ha elköltözik, csak minimálisan, nincs alapja a feljelentésének. Nincs igaza, neki kell bocsánatot kérnie. Akkor menjen az apjához, úgyse fogja támogatni.
2015. febr. 18. 11:09
 9/55 anonim ***** válasza:
20%

A lányod 19 éves, 16 éves kora óta nem tanköteles

Neki még biztosan 18 olt, ha már főiskolás...

Kérdező, engedd, menjen a pasijához, semmi értelme marasztalni. A pofon hiba volt, de valahol érthető.

2015. febr. 18. 11:13
 10/55 anonim ***** válasza:
92%

Engedd hogy költözzön! Had lássa meg hogy mibe ugrana. Akkor fog elkezdeni téged értékelni ha látja milyen a nagy betűs élet.

Ne engedd hogy zsaroljon ilyen dolgokkal. Állj el az útjából és engedd hogy költözzön. Maximum három hónap múlva úgy is vissza fog menni.

Ha nem kívánod finanszírozni a felnőttesdi játékát akkor javaslom hogy jól tedd el onnan a pénzed ahol eddig tartottátok. Valószínú hogy két hét múlva hazamenne pénzért.

2015. febr. 18. 11:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!