Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell erőltetni, hogy...

Miért kell erőltetni, hogy együtt kajáljon a család?

Figyelt kérdés
Szüleim mániája, hogy együnk együtt. Persze akkor amikor ők kitalálják, az tökmindegy, hogy én épp játszok, tanulok, pihenek, takarítok, filmezek.. Az ÖSSZES ismerősömnél úgy működik, hogy mindenki eszik amikor éhes meg van ideje. De nálunk állandóan kötelező kicibálni mindenkit a dolgából, mert hogy együnk együtt. Minek? Nem mindegy mikor eszek?
2015. febr. 1. 23:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
14%

[link]

[link]

Tehá ezért..

Szerintem is nagyon fontos...

Tiszteljük mar meg qt aki elkeszitette az étlt, hogy együtt értelmesen leülve, megterített asztalnál, lehetőleg frissen esszük meg, amit készített.

Elvilegpha mindig együtt esztek nagyjából egyszerre lesztek éhesek is, mert ráálla rendszerre a szervezet..

Megnezné azokban a családokban, ahol mgtehetnék, hogy együtt esznek, megis mindenki akkor qmikor akar..a csqládi kapcsolataikat...

Szép is erőseid vannak, ha az összesnél így van..

27/n

2015. febr. 2. 07:32
 12/18 anonim ***** válasza:
27%

Szerintem teljesen jól gondolják a szüleid. Ha reggel eszel, tuti, hogy ebédre éhes leszel és nem kell könyörögni. Ha valaki egész délelőtt gürizik a főzéssel, előtte meg azzal, hogy beszerezze az alapanyagokat, tiszteld már meg azzal a fél órával, hogy rá áldozod.

Nincs rosszabb, mint hogy megfőz az ember, megterít és a másik annyit sem tesz, hogy odaüljön a kész asztalhoz.

Az meg még idegesítőbb, ha rendbe teszi az ember a konyhát, végre leül pihenni és akkor jön a család másik fele kajálni, zörögni.

2015. febr. 2. 08:09
 13/18 anonim ***** válasza:
14%
Egyáltalán nem kötelező. 20 éves vagy, ha nem tetszik, akkor költözz el és akkor, majd akkor eszel amikor szeretnél. Vagy pedig leülsz a szüleiddel és megbeszéled velük ezt a dolgot normálisan, elvégre felnőtt ember vagy.
2015. febr. 2. 09:46
 14/18 anonim ***** válasza:
87%
Biztosan úgy érzik, hogy máskor nem tudtok együtt beszélgetni. A baj csak az, hogy erőltetve ennek semmi értelme, annál inkább nem jó. Azt javasolhatod, ha legközelebb szólnak, hogy legyen pl.10 perc múlva, hogy ne dobj el mindent a kezedből, vagy evés előtt kb 15 perccel szóljanak, hogy abba tudd hagyni amit éppen csinálsz. Egyébként érthető, sokaknál ez az egyetlen amikor együtt van a család. Kérdés ez hányszor van 1 héten, szerintem hét végén 1-szer elég, kérdés az is, hogy minden nap erőltetik-e.
2015. febr. 2. 10:40
 15/18 A kérdező kommentje:

Ismerőseim családi élete teljesen jó, a barátomék soha nem esznek együtt, még karácsonykor se igazán, mégis ezerszer jobb a kapcsolata anyukájával, mint nekem. :D

Hát nem tudom, ha én csinálok kaját, akkor engem nagyon nem érdekel ki mikor eszi meg.

Az meg hogy egyszerre leszünk éhesek... Hát én reggelire szeretek összedobni egy rántottát, vagy valamit, azzal azért elvagyok délután 2-ig, anyámék nem reggeliznek soha, ők már délben éhesek.

Egyébként hogy lepontoztátok azokat, akik tudnak olvasni és értik mi a bajom :D :/

Sokkal jobban élvezem most, hogy napközben egyedül vagyok itthon. Elmegyek boltba, kitakarítok, stb, nem csak lopom a napot, de be tudom osztani magamnak az időm, és egybe is tudom kötni a kikapcsolódást a kajával, mert pont egy 20 perces anime részt megnézek ebéd közben :D Sokkal jobban érzem magam. Este meg úgyis beszélgetünk 1-2 órát, ha hazaérnek anyuék.

2015. febr. 2. 11:00
 16/18 A kérdező kommentje:
Ja, amúgy vacsora minden nap így van (pedig vacsorára legtöbbször felvágottat eszünk, nem valakinek a főztjét, hogy meg kelljen tisztelni), hétvégén meg ebédnél és vacsoránál.
2015. febr. 2. 11:01
 17/18 anonim ***** válasza:
Én teljesen megértem a problémádat. Nálunk tulajdonképpen a család minden tagjának különböző szokásai vannak, étkezés terén is, pedig az lenne a logikus, hogy azért legalább hasonló szokásaink lennének. Igazából ezért is tartom hülyeségnek ezt a dolgot mert nem mindenki egyszerre éhezik meg és tényleg vannak dolgok, amik "fontosabbak". Szóval, nálunk mindenki akkor eszik, amikor akar. Hétköznap, munka vagy iskola előtt apám 5-kor kel és reggelit készít magának, eszik és 7-kor együtt megyünk el otthonról. Mikor hazaérünk (ez is változó) eszünk majd egyszer vacsorázunk is, általában külön-külön. Egyedül hétvégén vasárnap van közös ebéd, de ez sem kötelező jelleggel. Ha éppen tanul, dolgozik, beszélget valakivel az ember vagy akármi egyéb más elfoglaltsága van, amit nem szeretne vagy nem tud félbehagyni akkor nem "kell" rögtön ennie. Szerintem ez szokás kérdése. A nagymamám például mikor feljön hozzánk ebédidőben, képes hisztit csapni, hogy mi az, hogy nem ül mindenki az asztalhoz és addig nem nyugszik, amíg ez meg nem történik. Teljesen normális a családi életünk, együtt vagyunk, szoktunk beszélgetni és igazából ebéd közben mi (nem az illem miatt), de inkább eszünk, mint beszélgetünk egymással. Annak, hogy otthon laksz-e, hány éves vagy, segítesz-e az étel előkészítésében pedig szerintem semmi köze nincsen a kérdéshez.
2015. febr. 2. 16:34
 18/18 anonim ***** válasza:
Tök egyszerű. Megkérdezed mikor lesz kész a kaja és úgy szervezed a programodat. Ennyi.
2015. júl. 6. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!