Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell erőltetni, hogy...

Miért kell erőltetni, hogy együtt kajáljon a család?

Figyelt kérdés
Szüleim mániája, hogy együnk együtt. Persze akkor amikor ők kitalálják, az tökmindegy, hogy én épp játszok, tanulok, pihenek, takarítok, filmezek.. Az ÖSSZES ismerősömnél úgy működik, hogy mindenki eszik amikor éhes meg van ideje. De nálunk állandóan kötelező kicibálni mindenkit a dolgából, mert hogy együnk együtt. Minek? Nem mindegy mikor eszek?
2015. febr. 1. 23:16
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
88%

Nálunk is közös az étkezés, amikor mindenki itthon van, ez is egy családi "program", keveset vagyunk együtt, mindenki a saját dolgát csinálja egész nap a saját szobájában - teljesen érthető a szülők igénye arra, hogy legalább az evést töltse közösen a család.

Egyébként kíváncsi lennék, pl. segítesz-e egyáltalán a kaja elkészítésében, töltesz-e velük bármennyi időt, vagy csak felháborodsz azon, mit képzelnek, hogy szeretnének veled enni.

2015. febr. 1. 23:20
 2/18 anonim ***** válasza:
61%
Tipikus önző tini vagy, aki annyi figyelmet nem hajlandó a családra szentelni, hogy együtt ebédeljen velük. Költözz össze idegenekkel, nekik biztosan nem lesznek ilyen hatalmas elvárásaik feléd.
2015. febr. 1. 23:21
 3/18 A kérdező kommentje:
20 éves vagyok, nem tini, és beszélgetni nem lehet kaja közben, mert nem illik :D Amúgy szívesen kimegyek anyuhoz, mikor csinálja a kaját, és beszélgetek vele, de evés közben pont nem lehet.
2015. febr. 1. 23:26
 4/18 anonim ***** válasza:
86%

Általában azért szokták, mert napközben mindenki rohan és ez egy olyan kis közös időtöltés, mikor együtt van a család: megebédelnek, vagy vacsoráznak, aztán kicsit beszélgetnek. Nagyon jónak tartom, hogy vannak még olyan családok, akik odafigyelnek erre és nem csak kutyafuttában bekapnak valamit, odanyögnek két szót, aztán már rohannak is.

Persze ha te ezt kényszernek érzed, nyilván nem valami jó hangulatban telnek ezek a családi, közös ebédek.

2015. febr. 1. 23:29
 5/18 anonim ***** válasza:
75%
Na, és miért nem lehet evés közben beszélgetni? Te hányszor készítesz a családnak ebédet, vacsorát? Mert ha jól értem otthon laksz még. 20 évesen már elvárható, nem?! Amúgy a kérdésed alapján 11 nem gondolnálak.
2015. febr. 1. 23:35
 6/18 A kérdező kommentje:

Hétvégén délelőtt kimegyek anyának segíteni főzőcskézni, vagy ha nem tudok mit csinálni, akkor leülök a konyhába és beszélgetek vele. Délután/este is leülünk megnézünk valami filmet, stb, megiszunk egy sört, beszélgetünk, főleg a péntek este ilyen, mikor mindenkinek letelik a hét, akkor ilyen 5-6 órákat csak ücsörgünk és dumálunk. Nincs ezzel gond, az tök jó.

De azt nem szeretem, hogy a napomat nem oszthatom be, hanem ugrani kell amikor szólnak hogy kész a kaja, meg van hogy reggelizek és még egyáltalán nem vagyok éhes, anyuék igen mert ők nem kajálnak reggel, úgyhogy kelletlenül betuszkolok magamba pár falatot, majd 4 óra körül megint éhezek. Nem értem miért nem ehetek két óra múlva, mikor éhes vagyok, vagy úgy állok a dolgommal. Vagy hogy miért nem vonulhatok be a kajámmal a szobába és akkor közben nézhetnék valamit, nagyon nem szórakoztató csak csöndben ücsörögni és enni :D

2015. febr. 1. 23:37
 7/18 A kérdező kommentje:
??? Hogy jön ide az, hogy hányszor készítek kaját? Van olyan hogy én főzök. És ez hogy jön ide? :D
2015. febr. 1. 23:38
 8/18 anonim ***** válasza:
29%
Jaj te szegény, együtt akar veled lenni a családod egy fél órára :((
2015. febr. 2. 00:17
 9/18 anonim ***** válasza:
42%

Kérdező, me figyelj rájuk, ők nem értik.

Nekem pont ugyanez a problémám.

- segítek főzni, beszélgetünk közben, vagy én főzök

- de mindig KÖTELEZŐ akkor lemenni enni, mikor szólnak - ha nem vagyok éhes, akkor is

- a dumaparti nem indok, mert evés közben NEM beszélünk

- és mikor nem vagyok éhes, és csak turkálom a kaját (mert azt, hogy ok, lemegyek, de nem eszek), akkor nekiállnak kiabálni, hogy de, egyem meg, mert olyan nincs, hogy nem vagyok éhes

- ja, és hozzáteszik, hogy később nem ehetsz, és tényleg bezárják az előszobát

Jó, van kaja a szobámban - holott nem szabadna -, mert ők hatkor vacsiznak és utána semmit nem lehet enni. Én meg hajnalra szabályosan rosszul szoktam lenni.

2015. febr. 2. 06:06
 10/18 anonim ***** válasza:
39%

Amúgy a sok válaszoló elég szép álomvilágban él, azért kíváncsi lennék, ha nekik kellene kötelezően leülni - holott amúgy van kommunikáció, meg nem élősködés megy -, mit szólnának.

De, persze, egyszerűbb leszólni a másikat.

2015. febr. 2. 06:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!