Tudják-e kötelezni a gyermeket a szülő temetésére?
Csak a kérdést és a kérdező hozzászólásait olvastam el, mert látom, van itt indulat bőven. :-(((
Szóval lehet, hogy valaki már megadta a választ.
A temettetés annak a kötelessége, aki örököl az elhunyt után. Cifrázza a helyzetet, hogy az örökségről le lehet mondani az állam javára. Ennek akkor van értelme, ha pl. több az adósság, mint az örökség értéke. Azt nem tudom, hogy ezzel a temettetés kötelessége alól is mentesül-e az illető.
Ugyanakkor tudok olyat, hogy valaki az elhunyt házastársát elhamvasztatta és a hamvakat hazavitte. Mivel a hamvak közegészségügyi szempontból ártalmatlanok (a holttest persze nem volna az!), ezért kiadták neki. Így a temettetés költségét alaposan leredukálta, noha azért ez sem volt ingyen. Szerintem az önkormányzatnál érdeklődj, mik a jelenleg érvényes szabályok ezzel kapcsolatban, terveznek-e változást, hogyan kell intézni és kb. mekkora költséggel fog járni. Valószínűleg arra is tudnak válaszolni, hogy az örökségről való lemondással le tudsz-e mondani a temettetés terhéről.
De ha le tudsz mondani a temetés költségéről is, akkor apukádnak önkormányzati temetése lesz, mint egy hajléktalannak. Szóval ez érzelmileg is fontos kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!