Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tudják-e kötelezni a gyermeket...

Tudják-e kötelezni a gyermeket a szülő temetésére?

Figyelt kérdés
Testvérem nem tartja Apával a kapcsolatot semmilyen formában több éve. Kint dolgozik külföldön több éve,szerintem a házat leíratta itthon a nevéről,azzal a taktikával,hogyha meghal Apánk,neki ne kellessen semmit fizetni. Tudják rá kötelezni vagy így rám marad minden kiadás? Örökség nem lesz...persze ha lenne,nem így gondolkodna ő sem.
2015. jan. 31. 16:46
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/71 anonim ***** válasza:

Csak a kérdést és a kérdező hozzászólásait olvastam el, mert látom, van itt indulat bőven. :-(((

Szóval lehet, hogy valaki már megadta a választ.

A temettetés annak a kötelessége, aki örököl az elhunyt után. Cifrázza a helyzetet, hogy az örökségről le lehet mondani az állam javára. Ennek akkor van értelme, ha pl. több az adósság, mint az örökség értéke. Azt nem tudom, hogy ezzel a temettetés kötelessége alól is mentesül-e az illető.

Ugyanakkor tudok olyat, hogy valaki az elhunyt házastársát elhamvasztatta és a hamvakat hazavitte. Mivel a hamvak közegészségügyi szempontból ártalmatlanok (a holttest persze nem volna az!), ezért kiadták neki. Így a temettetés költségét alaposan leredukálta, noha azért ez sem volt ingyen. Szerintem az önkormányzatnál érdeklődj, mik a jelenleg érvényes szabályok ezzel kapcsolatban, terveznek-e változást, hogyan kell intézni és kb. mekkora költséggel fog járni. Valószínűleg arra is tudnak válaszolni, hogy az örökségről való lemondással le tudsz-e mondani a temettetés terhéről.

De ha le tudsz mondani a temetés költségéről is, akkor apukádnak önkormányzati temetése lesz, mint egy hajléktalannak. Szóval ez érzelmileg is fontos kérdés.

2015. jan. 31. 23:19
 62/71 anonim ***** válasza:
0%
60as: eleitől kezdve a kérdező esett nekem, olvasd el az első két hszemet, én elég sokáig, de még a sértegetésein túl is sokáig emberi hangnembe írtam vissza neki. Neki csak az nem tetszett, hogy én simán megírtam már az elején, h nem tud mit kezdeni a testvérrel és az állam se igen fog tudni mit kezdeni.
2015. jan. 31. 23:29
 63/71 A kérdező kommentje:
43 %-os te nagyon beteg vagy,valóban kezeltesd magad. írhatnál egy könyvet,annyi hülyeség van benned. Szép napot ,ma ne öblögess annyit... :)
2015. febr. 1. 09:54
 64/71 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, szerintem inkább az a beteg, aki inkább rinyál a temetés árán, mint sajnálná egy kicsit is, hogy az apja esetleg eltávozik, amiről nem írtad egy szóval se, hogy hamarosan így lenne csak épp előre sír a szád. Mint írtam inkább nézzél magadba, mert gyomorfacsaró a dolgokhoz való hozzá állásod! Remélem jókat kacaráztál!!! Primitív, proli!
2015. febr. 1. 10:01
 65/71 anonim ***** válasza:
0%
Nem véletlen kerül téged a testvéred és élsz segélyből! Talán előbb ezen gondolkodj el!
2015. febr. 1. 10:08
 66/71 A kérdező kommentje:
435-oska! Ha eddig nem bírtad értelmezni amit leírtam,a kedvedért megteszem még egyszer! Nem a testvérem kerül engem,én kerülöm őt,mivel az Anyukánk temetéséből-temetéséről is kihúzta magát,sőt elárulom neked el sem jött. % éve a sírnál nem volt. Ez csak számodra rinyálás,éppen azért gondolkodom előre,hogy ne járjak úgy mint te. Nem akarok és nem fogok szórást rendezni.Az,hogy ki hal meg hamarabb,nem tudjuk,igen,lehet,hogy én...de az is lehet,hogy te. Bár,veled ellentétben én nem kívánom neked és másnak sem. A testvérem házára nem fáj a fogam,hiszen van nekem saját és amúgy is van gyereke. A te pihent agyaddal kombinálsz. A segélyre csak annyit,ma én,holnap te... ! :) Még valami?? Unalmas egy életed lehet és nem pörög olyan gyorsan az agyad ahogy képzeled,különben nem irkálnál itt két percenként,egy üzenetben is megtudnád fogalmazni a mondandódat! :) Szerintem az életedben ez a legnagyobb szórakozásod,névtelenül osztod itt az észt. Nem szoktam a pontozást nézni ha ide tévedek,de nem hiába vagy te 43%-os. További szépet,igyál meg valamit,hogy lenyugodj. Pá kedves.
2015. febr. 1. 10:51
 67/71 A kérdező kommentje:
Bocs,már csak 42%-oska vagy..
2015. febr. 1. 10:52
 68/71 anonim ***** válasza:
0%
Aha. Ha te kerülöd őt, akkor mit érdekel téged, hogy a házát a gyerekére merte íratni? Ha nem akarsz úgy járni, mint, akkor talán munkát kéne keresni. Téged nem a temetés ára érdekelt, egy percig se az érdekelt, hiába adod utólag a szépet, hanem az, hogy hogy hajthatnád a testvéreden be, mert ő milyen szemét. Igen az, de te se vagy különb. Sőt! Nem kívánsz rosszat nekem, egyenlőre te jöttél olyan sértegetésekkel, hogy miattam haltak meg a szeretteim. Miért is csodálkozol azon, hogyha viszonozzák feléd? Ha te csupán a temetés árán izgultál, akkor miért nem azt kérdezted eleve meg, és talán nem válsz senki szemébe se gyomorfacsaróvá. Ja és képzeld nekem is volt megtakarított pénzem, de mint írtam nem csak az anyám halt meg. De mondom, ha nem akarsz úgy járni, mint én, akkor ne a testvérkédre alapozz, és ne rá verd a nyáladat, hanem kezdj el spórolni és utána járni a lehetőségeknek irigykedések helyett. Végül az ítélkezést te kezdted pont a testvéred felé, miért lepődsz meg azon, ha te is visszakapod, amikor te se vagy különb? Ugyanakkor szépítheted itt mások felé a dolgokat, de az első hszeidből eléggé kiderül, hogy te magad is kiakarod a költségeket kerülni. Ez a szőrszálhasogatásod és acsargodásod, másokra irigykedésed gusztustalan!
2015. febr. 1. 12:04
 69/71 anonim ***** válasza:
0%
Az itteni százalékom emlegetése, meg egyenesen nevetséges, és mérhetetlenül gyerekes, látszik, hogy hol áll a szinted! Grat!
2015. febr. 1. 12:06
 70/71 anonim ***** válasza:
0%
Ja és még utoljára még vmit, ha te már túl vagy anyád temetésén, akkor pontosan tudnod kéne, hogy mit tehetsz etéren a testvérkéd felé. Ennyit az átlátszó, felháborító tini, gusztustalanul gyerekes szórakozásodról. De hallod, ez legyen a legnagyobb örömöd.
2015. febr. 1. 12:39
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!