Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tudják-e kötelezni a gyermeket...

Tudják-e kötelezni a gyermeket a szülő temetésére?

Figyelt kérdés
Testvérem nem tartja Apával a kapcsolatot semmilyen formában több éve. Kint dolgozik külföldön több éve,szerintem a házat leíratta itthon a nevéről,azzal a taktikával,hogyha meghal Apánk,neki ne kellessen semmit fizetni. Tudják rá kötelezni vagy így rám marad minden kiadás? Örökség nem lesz...persze ha lenne,nem így gondolkodna ő sem.
2015. jan. 31. 16:46
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/71 anonim ***** válasza:
26%
Ha senki se fogja eltemetni, akkor az állam megoldja, hogy azt utána behajtják bárkin, arról nem tudok, de valószínűsítem, hogy ha igen, akkor rajtad fogják, mivel téged bírnak elérni.
2015. jan. 31. 16:51
 2/71 anonim ***** válasza:
15%
Ja, és az mindegy, hogy gyermek vagy-e, vagy se, ha elmúltál már 18, és munkaképes vagy, akkor behajtás terén, ha van is ilyen elsődlegesen azt fogják nézni, ha kiskorú vagy, akkor biztos, h nem fogják rajtad behajtani.
2015. jan. 31. 16:53
 3/71 A kérdező kommentje:
Ha nagyon akarják,őt is elérik. A gyereke itt maradt és neki ott több jövedelme van,mint nekem jelenleg a segély. Mégis elmegyek meglátogatni,ami nekem 15 ezerbe van.
 4/71 anonim ***** válasza:

Eléggé zavaros a kérdésed. Milyen házat íratott le a nevéről? Apukátoknak semmije nincs? Te kaptál tőle valamit?

Ha a testvéred semmit, nem is örököl, kapcsolatot sem tartanak, akkor szerintem a temetési költségek viselésére sem kötelezhető, nem is lenne fair.

5/71 A kérdező kommentje:
A testvérem a saját házát a gyerekére! Én sem kaptam semmit és ha meghal akkor sem fogok,mert nincs semmije a ruháján kívül. Akkor az sem fair,hogy én temessem el,hiszen ketten vagyunk testvérek.
2015. jan. 31. 16:57
 6/71 anonim ***** válasza:
82%

Ha a "leiratta a házat a nevéröl" alatt olyasmit értesz, hogy elöre lemondott mindenféle örökségröl, akkor nem kötelezhetik semmire a meghalttal kapcsolatban.

A kérdésed jóformán érthetetlen, a kiegészítéseid ugyanúgy. Nem ártana, ha megfoglamaznád érhetöen.

2015. jan. 31. 16:57
 7/71 anonim ***** válasza:
7%

3as: "Ha nagyon akarják,őt is elérik."

De az állam NEM nyomozó iroda, hogy ilyesmikkel foglalkozzon. Nem írtad le, hogy hány éves? De hallod te se vagy különb a külföldön élő testvérednél. Én a helyedben elsüllyednék szégyenembe, - akármilyen is volt az apám -, ha ilyesmiken akár csak kattognék. A tisztesség hol marad? A te saját tisztességed? Bár ebből kiindulva nagyban sejtem, hogy kb. 10en éves lehetsz.

2015. jan. 31. 17:03
 8/71 A kérdező kommentje:
6! Hogy írjam le neked,hogy megértsd? Van egy testvérem,aki külföldön dolgozik több éve! Itt van-volt egy családi háza,amit taktikázásból ráíratott a lányára,ha apánk meghal,ő rajta ne tudják behajtani vagy ne tudják kötelezni a temetésre! Nincs ugye igy a nevén semmi,ő külföldön tartozkodik,háza már "nincs" így nincs mire terhelni! Érted?Vagy még mindig nem?
 9/71 anonim ***** válasza:
89%

kint él állandó bejelentett lakással rendelkezik? vagy csak kint dolgozik, és Magyarországon van állandó bejelentett lakása?

mert ez nagyon nem mindegy!

(utóbbi esetben teljesen mindegy, hogy hol dolgozik.)

ha Te sem vállalod a temetés költségeit, eltemetteti az Önkormányzat és a költségeket az örökösökre terhelik, akik lehetnek akár az unokák is! (tehát a testvéred gyermekei is.) ha végképpen nem tudtok, (akartok fizetni), ráterhelhetik az ingatlanra (Jelzálog bejegyzés a Földhivatalban)

10/71 anonim ***** válasza:
9%
Miért nem írod le, hogy hány éves vagy, de szerintem azért mert korántsem vagy kiskorú.
2015. jan. 31. 17:04
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!