Tudják-e kötelezni a gyermeket a szülő temetésére?
Eléggé zavaros a kérdésed. Milyen házat íratott le a nevéről? Apukátoknak semmije nincs? Te kaptál tőle valamit?
Ha a testvéred semmit, nem is örököl, kapcsolatot sem tartanak, akkor szerintem a temetési költségek viselésére sem kötelezhető, nem is lenne fair.
Ha a "leiratta a házat a nevéröl" alatt olyasmit értesz, hogy elöre lemondott mindenféle örökségröl, akkor nem kötelezhetik semmire a meghalttal kapcsolatban.
A kérdésed jóformán érthetetlen, a kiegészítéseid ugyanúgy. Nem ártana, ha megfoglamaznád érhetöen.
3as: "Ha nagyon akarják,őt is elérik."
De az állam NEM nyomozó iroda, hogy ilyesmikkel foglalkozzon. Nem írtad le, hogy hány éves? De hallod te se vagy különb a külföldön élő testvérednél. Én a helyedben elsüllyednék szégyenembe, - akármilyen is volt az apám -, ha ilyesmiken akár csak kattognék. A tisztesség hol marad? A te saját tisztességed? Bár ebből kiindulva nagyban sejtem, hogy kb. 10en éves lehetsz.
kint él állandó bejelentett lakással rendelkezik? vagy csak kint dolgozik, és Magyarországon van állandó bejelentett lakása?
mert ez nagyon nem mindegy!
(utóbbi esetben teljesen mindegy, hogy hol dolgozik.)
ha Te sem vállalod a temetés költségeit, eltemetteti az Önkormányzat és a költségeket az örökösökre terhelik, akik lehetnek akár az unokák is! (tehát a testvéred gyermekei is.) ha végképpen nem tudtok, (akartok fizetni), ráterhelhetik az ingatlanra (Jelzálog bejegyzés a Földhivatalban)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!