Tudják-e kötelezni a gyermeket a szülő temetésére?
Figyelt kérdés
Testvérem nem tartja Apával a kapcsolatot semmilyen formában több éve. Kint dolgozik külföldön több éve,szerintem a házat leíratta itthon a nevéről,azzal a taktikával,hogyha meghal Apánk,neki ne kellessen semmit fizetni. Tudják rá kötelezni vagy így rám marad minden kiadás? Örökség nem lesz...persze ha lenne,nem így gondolkodna ő sem.2015. jan. 31. 16:46
21/71 anonim válasza:
Ja és kérdező, még hazudozó is van, mert úgy állítottad be a kérdésedet, mintha kiskorú lennél.
22/71 anonim válasza:
Reméld, hogy anno a Te majdani halálod előtt a gyerekeid ne marakodjanak a "kit kötelezhetnek a temetésre" dolgon. Anyuék hatan voltak testvérek, mikor nagyapám meghalt, anyu fizetett mindent, mert a testvérei szerint neki volt a legtöbb pénze (ja, 3 gyereket neveltek), meg sem fordult a fejében, hogy az államra hagyja.
23/71 A kérdező kommentje:
16 ! Köszönöm,végre egy értelmes válasz! :) Én nem mondtam,hogy nem temetem el. Itt arra irányult a kérdés,hogy CSAK nekem kellesz vagy kötelezhetik e a testvéremet is! Akár hogyan taktikázik is! Egyes emberek én sem tudom hol élnek,mert nem 50-100ezer ft egy temetés. Igen szociális otthonban van és ott nincs félretett pénz. Beszéltem az igazgatóval,ők arra nem tesznek félre. Valaki írta,hogy az állam nem nyomozóiroda! Dehogynem,hiszen kinyomozták,hogy létezünk,mert évekig semmit nem tudtunk róla! De ettől fgtlenül ha úgy van,még ha egyedül kell állnom is,akkor sem fogom hagyni,hogy az Önkormányzat temesse el! Sok okostojásnak üzenem:Ne ítélj,hogy ne ítéltess! Sok itt az unatkozó,aki azt hiszi más is szórakozásból van itt! Sajnálatra méltó némelyik hozzászóló és olvasva,nem csak az én kérdésemnél! Gratulálok nekik!Akinek nem inge..nem öltözik. Köszönöm :)
2015. jan. 31. 17:27
24/71 anonim válasza:
23as: Kérdező ... aha, valóban lehet akár fél millákért is temetést rendezni, sőt még többért is, de képzeld 50eFt alatt is ki lehet hozni. Honnét tudom? Onnét, h talán eltemettem az összes rokonomat. De nekem egyszer se jutott volna eszembe, hogy hisztériázzak a még meg sem halt rokonom temetési kiadásain.
25/71 anonim válasza:
Ja, és ezt magadnak is üzenhetnéd: "Ne ítélj,hogy ne ítéltess!" Te ugyanúgy ítélkezel a testvéred felett, sőt még sokkal durvábban.
26/71 anonim válasza:
50ezer alatt veszel egy ásót meg egy zsákot és elásod a kertben, te nagyon félnótás 43%-os...
Linkeljek neked árlistát a helyi temetkezési árakról??? Csak a sírhely drágább ötvennél...
27/71 anonim válasza:
Kérdező, létezik olyan, hogy temetkezési biztosítás, havi pár ezer ft, és nem kell aggódni a temetés költségei miatt.
Ha te fizeted a teljes költséget, akkor a hagyatéki tárgyaláson kérheted, hogy ennyivel nagyobb részt kapj az örökségből.
28/71 A kérdező kommentje:
25! Te már párszor elköszöntél! Még mindig itt vagy??? :)
2015. jan. 31. 17:37
29/71 anonim válasza:
visszaolvastam, vajon miből gondolta itt bárki, hogy a kérdező kiskorú?
30/71 anonim válasza:
26os: látszik te se temettél el senkit se, kül nem linkekkel vagdalóznál. Hamvasztásról, szórásról hallottál már?
Kérdező: ne legyél olyan nagyra magadra, inkább amit javasoltál nekem nagy bölcsen, azt először magad felé fogadd meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!