Tudják-e kötelezni a gyermeket a szülő temetésére?
Nagyságrendileg ebből kiderül, mi mennyibe kerül. Vannak változó paraméterek, pl. nem lehet előre tudni, hogy hány napig kell hűteni az elhunytat...stb.
Tavaly nálunk kb. 250000 Ft-ba került egy temetés a családban, ebben viszont nagyon szép koporsó, szállítás, hűtés...stb, minden benne volt. (ennél lehet lejjebb is menni árban)
Off: azt nem értem, miből gondolod, hogy a testvéred azért íratta a házat a gyereke nevére, hogy kibújjon a felelősség alól? Szerintem ebben semmi logika nincs.
A temetés rá eső része tegyük fel, hogy 100.000 Ft, az átíratás költsége: ügyvédi díj, hiteles tulajdoni lap...stb majdnem ugyanannyi.Pár tízezer miatt megéri?
54es: nem az volt a kérdezőnek a kérdése, hogy mennyibe kerül egy temetése, csak azért került szóba, mert lemertem írni, hogy én tavaly anyámat 30eFtból elbírtam "temetni", tény, hogy nem sírhelyes volt, és hamvasztátos, szórásos verzió volt, így lehetett ki hozni ennyiből, erre futotta.
A logikája meg az a kérdezőnek, amit nem értesz, hogy szőrszálhasogató, semmi más, így már esélye se maradt, hogy esetlegesen bár milyen jogcímen, ha a testvére is megtalálna halni örökséghez jusson tőle. Ilyen egyszer, csak átkell látni a szitán.
Te most tulajdonképpen kire haragszol? Úgy írogatsz itt egymás után 6 ezer kommentet, mintha bárki is vitatkozni kívánna veled.
Ott volt a kulcsszó a soraidban. 30 ezer forintból nem lehet eltemetni senkit, csak segítséggel. Teljesen mindegy, hogy család, vagy állam segítségével, egyedül nem megy.
Senkinek semmi köze hozzá, hogy a kérdező miért él segélyekből, gondolom nem jó dolgában. Inkább adom az adómat az ő zsebébe, vagy a te édesanyád temetésére, mint kedves politikusaink zsebébe, az a helyzet.
Irigynek lenni arra, hogy valakit x összegért sikerült eltemetni? Ez enyhén szólva is beteges megjegyzés már ne haragudj. Szerintem ha valaki elveszíti egy szerettét, akkor szeretné úgy eltemetni, ahogy illik és nem azt nézi, hogy hol spórolhat 1-2 ezer forintot. Nagyon is jó, hogy a kérdező már most gondol arra, hogy mi lesz ha... Nagyanyáink és az előző generációk még saját maguk gyűjtötték össze a pénzt a temetésükre, éppen azért, mert sosem volt olcsó dolog és mindenki tudta, hogy ez egyszer eljön, ne okozzon hirtelen problémát a családnak.
Sajnos az életnek az a rendje, hogy egyszer mindannyian meghalunk. A kérdező nem azt várja a markában röhögve, hogy végre meghaljon az apja (ami igen, szerintem is szánalmas lenne), hanem gondol arra, hogy temetés esetén valakinek gondoskodni kell az anyagiakról és ő ezt sajnos egyedül nem képes előteremteni.
Ha a testvérének van egy lánya, akkor SOHA nem örökölt volna SEMMIT a kérdező a testvére halála esetén, tehát nem is tudom, hogy jött ez fel.
Nagyjából ennyi. Kicsit elgondolkodhatnál vajon miért bunkóztak le itt már többen is. :)
"Te most tulajdonképpen kire haragszol?"
Olvasd vissza, hogy mikre miket reagált vissza a kérdező nekem és akkor talán leesik belőle, hogy a kérdezőre haragszom. Plusz önmaga a szitu, amit felvázolt a kérdező - és nem a testvére felé - már az is gyomorfacsaró, normális érzésű ember ilyesmire csak haragudhat, pláne ha továbbra se esett le a kérdezőnek a tisztességes gondolkodás mód. Pont lesz@rtam volna, hogy a testvérem önmagát jellemezve mit fog ki fizetni, vagy mit nem, ha lett volna testvérem és így viselkedne, de nem süllyednék a szintjére le, sőt még lejebb, hogy még se halt az apám, de nem azon szomorkodom, hogy nem lesz hamarosan többé velem, hanem azon, hogy úristen megint én fizethetek ki mindent. Na ezért haragudtam, de úgy látszik mindez nem sokaknak tűnt fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!