Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tudják-e kötelezni a gyermeket...

Tudják-e kötelezni a gyermeket a szülő temetésére?

Figyelt kérdés
Testvérem nem tartja Apával a kapcsolatot semmilyen formában több éve. Kint dolgozik külföldön több éve,szerintem a házat leíratta itthon a nevéről,azzal a taktikával,hogyha meghal Apánk,neki ne kellessen semmit fizetni. Tudják rá kötelezni vagy így rám marad minden kiadás? Örökség nem lesz...persze ha lenne,nem így gondolkodna ő sem.
2015. jan. 31. 16:46
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/71 anonim ***** válasza:
35%
8as: azért eszed egy szál sincs, azt is látom már. Taktikázásból a lányára írta az ingatlanát, hogy ne neki kelljen a temetést kifizetni? :D :D :D Gondolod, h egy kb. 50-100eFtos temetés miatt - ha egyaltalán annyiba kerülne, mert olcsóbb is lehet jóval - így csinálna bárki is, sőt évekre előre így tett tesókád, mert jajj nehogy behajtsák rajta? Szerintem menj és szórakozz máshol kérdező!
2015. jan. 31. 17:07
 12/71 A kérdező kommentje:
7! Nem süllyedek el szégyenembe,mert nincs miért! Én látogatom apámat,tartom vele a kapcsolatot. De kicsit uncsi már,hogy a testvérem az Édesanyánk temetéséből is kihúzta magát. Hát mi vagyok én milliomos vagy akkor jótékonysági intézmény?Neki nem szülője? Igen,kattog rajta az agyam,mert ha nekem kell előteremteni rá a pénzt,ne az utolsó pillanatban kelljen már mindenen gondolkodnom! Segélyből sajnos egyelőre nem futja semmire...
2015. jan. 31. 17:07
 13/71 anonim ***** válasza:
88%

még annyit az előzőhöz:

ha még is úgy alakul, hogy Te viseled a költségeket, utóbb polgári peres úton követelheted a rá eső rész megtérítését (és természetesen, ha elveszti a pert, az összes perköltséget, ami akár lehet több is, mint a rá eső temetési költség része!)

Javaslat:az ÖSSZES Számlát őrizd meg! (bizonyítási célból)

2015. jan. 31. 17:08
 14/71 anonim ***** válasza:
16%
Talán húzzál el dolgozni! De legalább kiderült, hogy nem kiskorú vagy, mindenesetre a szinted még is csak egy tizenévesé. További jó szórakozást! Eléggé gusztustalan ilyen témákban szórakoztatnod magadat, és a társaidat! Grat!
2015. jan. 31. 17:10
 15/71 A kérdező kommentje:
Kedves 11-es!Amíg nem ismersz valakit,ne osztogasd az észt!Egyelőre feltettem egy kérdést,amire neked nem muszáj válaszolni! ...és képzeld el,nem szoktam szórakozni,főleg nem ilyenekkel!
2015. jan. 31. 17:10
 16/71 anonim ***** válasza:
28%
Ha nem temettetitek el, megteszi a halálozás helye szerint illetékes önkormányzat, és az örökséget terheli a költség. HA nincs örökség, akkor vagyonból, jövedelemből behajtható. Külföldi jövedelemből is.
2015. jan. 31. 17:14
 17/71 anonim ***** válasza:
21%
50-100 ezres temetés??? Hol élsz te, 11????
2015. jan. 31. 17:15
 18/71 anonim ***** válasza:

A testvéred saját házához sem neked, sem apukádnak semmi köze nincs. A gyereke majd megörökli, de ha már neki ajándékozta, az is az ő dolga. Mégis kinek kellene, ha nem a saját gyerekének? Apukátok hol él, szoc otthonban?

Ha igen, akkor ha van félretett pénze abból temettetitek el, ha nincs akkor vagy megbeszélitek, és felesben álljátok, vagy eltemetteti az önkormányzat, (ez esetben nem lehet kívánságotok, abban sem, hogy hova, mert területileg van meghatározva. Hogy behajtják e rajtatok a költségeket, azt nem tudom.

2015. jan. 31. 17:16
 19/71 anonim ***** válasza:
9%
16-17es: te hány rokonodat temetted el, hogy ilyen jól tudod, hogy mennyiből lehet a legminimálisabban kihozni egy temetést? / Itt élek, úgyhogy lenne, ha lefékeznéd magad! / De látszik mennyit ér a tudásod, külföldi jövedelemből nem tilthatnak semmit se le. Szép is lenne, akkor egy csomó embernek egy csomó problémája megoldódna.
2015. jan. 31. 17:20
 20/71 anonim ***** válasza:
6%
15ös: kérdező, ha neked egy csepnyi tisztességed lenne, akkor igen is nem kattognál ilyesmiken, és pont leszarnád, hogy a drága testvérkéd mennyire az, vagy sem. Innét kezdve bocsika, de nem is óhajtalak megismerni se ezek alapján. Választ meg mellesleg mind ezeken felül kaptál tőlem is, talán olvasd vissza.
2015. jan. 31. 17:22
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!