Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Véletlen összetörtem a tv-nket...

Véletlen összetörtem a tv-nket? Nagyon kiakadnak majd a szüleim! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok.Beteg lettem és ma itthon maradtam és amikor próbáltam összerakni a dvd-t a kezemmel lelöktem az új tvt és összetört :// mit tegyek?A szüleim megölnek ha hazaérnek :S Vissza raktam a helyére és nem akar működni...Kicsit összetört a kijelzője is :S volt vagy 150-200ezer forint és tuti megölnek ha megtudják :(

2015. jan. 26. 11:03
 101/133 anonim ***** válasza:
14%
középiskolában minimum, csak szólók :D
2015. jan. 27. 19:50
 102/133 anonim ***** válasza:
80%
A második "o" rövid, csak szólok.
2015. jan. 28. 11:12
 103/133 anonim ***** válasza:
0%
elütöttem egy betűt, most mi lesz??? :D
2015. jan. 28. 11:32
 104/133 anonim ***** válasza:
59%
10 perc múlva ebédszünet :D
2015. jan. 28. 11:50
 105/133 anonim ***** válasza:
80%

"Az én szüleim ilyen szigorúak :/"

Nem szigorúak, hanem agyament hülyék, már bocsánat. (Nyugodtan le lehet pontozni.)

Ad 1. ha valami olyan ramatyul van rögzítve, hogy simán egy óvatlan mozdulattal le lehet rántani, akkor azért elgondolkoznék, hogy kinek is a hibája az? Édesapád magát mitől tiltotta el, amiért hanyag módon helyezte el a tévét? Ja, persze, mindent a másikra kenni jóval könnyebb, tudom. Beismerni, hogy talán egy 200 ezer forintos tévét úgy kellett volna rögzíteni, hogy ne lehessen egy fél kézmozdulattal lerántani, azt már nem megy.

Ledolgozni? Megfizetni? Mégis ki vagy te? Az alkalmazottjuk, a szolgájuk, vagy a lányuk? Mert nem úgy viselkednek, mint ha a lányuk lennél.

Ismétlem, egy véletlen rossz mozdulat volt, semmi más. Akárkivel megtörténhetett volna. Akár a kérdezővel, akár a testvérével, akár az apjával, akár az anyjával. Csak a véletlenen múlott, hogy vele történt meg ez. (Mert mondom, ha valamit egy tizenéves lány egy véletlen kézmozdulattal le tud verni, az nagyon hanyagul van odatéve.)

"Azért ezt a szigort (ami szerintem is túlzás), meg fogod köszönni később, mer kihat majd az életedre, értékrendedre felnőttként. Nem feltétlenül negatívan, hanem pozitívan."

Igen. Kihatással lesz az életére, hogy idővel majd semmit nem mer csinálni, mert folyton attól fog rettegni, hogy valamit elcsesz. Nem az eszetlen szigortól lesz valakinek jobb az értékrendje és az élete.

Ezt el lehetett volna rendezni értelmes emberek módjára is. Csak ugye nyilván egyszerűbb és könnyebb mindent a másikra kenni, meg rajta kiélni a hatalomvágyat, mint értelmes családapa módjára megoldani a problémát.

2015. jan. 28. 11:54
 106/133 A kérdező kommentje:
#105 Apa ilyen és hidd el amúgy nagyon-nagyon okos ember és én tisztelem és szeretem is őt!Ez meg az én bénaságom volt hogy levertem nem mert ő rosszul rakta oda.
2015. jan. 28. 16:09
 107/133 anonim ***** válasza:
59%

felpofozza a beteg lányát? milyen ember az?

csak kérdezem...

2015. jan. 31. 00:05
 108/133 anonim ***** válasza:
43%

ne kérdezzed...

nem kell túldramatizálni -.-

a kérdező csaj nem fogyatékos beteg meg semmi csak egyszerűen egy kis influenza vagy hasonlóó amiért nem ment suliba... ennyi... nem kell úgy beállítani mintha valami világi nagy betegsége lenne és ütik verik otthon -.- dramaturgiamester, jóóó ?

2015. jan. 31. 09:58
 109/133 anonim ***** válasza:
100%

Simon Belmont, leírtad amit én is leírtam volna.

Alap, hogy egy drága dolgot (TV-t) rögzítek, olyan helyre rakom, ahol nem esik le, nem verik le, stb. Én is két bal kezes és lábas vagyok, pont ezért a barátom inkább kétszer megnézi mit hova rak és HOGY! És nem is szoktam leverni semmit mostanában.

A szüleid túl szigorúak kérdező. Elhiszem, hogy nagy értéket tettél tönkre, de velük is megeshetett volna. Magukat is megbüntetnék?

2015. jan. 31. 10:12
 110/133 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is túl sok ez a büntetés. De ezt biztos hirtelen felindulásból mondta. Fél év, áhh, el is fog szinte addigra felejtődni a dolog, vagy legalábbis a düh mindenképp elpárolog és nem fogtok erről beszélni, ez nagyon sok idő!

Csináld azt, hogy először is nyugodj meg és fogadd el a helyzetet, próbálj meg ne is szomorkodni és ne erre gondolj hogy "ajj, fél év hogy fogom kibírni" stb mert nem úgy lesz! Valószínüleg 1, max 2 hónapon belül már megenyhülnek a szüleid. Lássák azt rajtad, hogy igyekszel jóvá tenni a dolgokat, szépen csináld meg a mosogatást, takaríts látványosan. Így érezni fogják azt, hogy sajnálod ami történt, és tiszteled az ő szavukat és a büntetést is tudomásul veszed (tehát így ők elérték a céljukat ezzel és ők is nyugodtabbak lesznek) nem pedig lázadozol ellene! Ezen kívül most 1-2 hétig légy direkt kedves velük, ne vitatkozz stb, ha mégis vitára kerülne a sor inkább haggyad... Készülj fel hogy ingerültebbek lesznek a megszokottnál, mivelhogy dühösek rád.. Ha így teszel ahogy mondtam, ez tuti felgyorsítja majd a dolgokat és jobb lesz a helyzet. Én biztos így csinálnám!

Mellesleg nálam is volt olyan, hogyha valami nagyon nagy hülyeséget csináltam, apám lekevert egy pofont :S Büntiket én is úgy szoktam kapni, hogy alapból nincs tévé, internet, egyszer telefon se volt (mondjuk az durva eset volt). De hiába szabtak ki időtartamokat pl. 2 hét büntetés, pár nap után már megenyhültek..

Ja és nem lesznek azért mérgesek hogy a telefonodon netezel? Ha nem engednék, akkor ne engedd hogy észrevegyék hogy azon netezel.

2015. jan. 31. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!