A lányom nem akar segíteni?
Összeköltözött a pasijával és nem segít nekünk pedig tudja hogy nincs pénz élnünk sem és kikapcsolják a vilanyt ha nem fizetünk! Azt mondta hogy csak az anyámékat lenne hajlandó támogatni mert hogy ők befogadták gyerekként míg én rossz anya voltam! Pedig én mindent megtettem érte és a testvéreiért is!
Hazudja hogy nincs túl sok pénze mert suli mellett dolgozik de a pasija fizet mindent!
Hogyan vegyem rá hogy segítsen?

Ezt bírom mikor szar szülő valaki egész életében, elüldözi a gyerekét, és még el is várja hogy a gyerek pénzelje őt.
És ezek után még van pofájuk az ilyeneknek azzal jönni hogy a gyerek "beképzelt lett". Ez nem beképzeltség, csak annyit kapsz vissza, amennyit te is adtál neki. Nem csoda ha undorodik tőletek.
Ez a "fizettük a tánc óráit" dolog is tipikusan az a szöveg, hogy egyszer adtál valamit a gyerekednek, aztán azt emlegeted évek múlva is, meg elvárod hogy onnantól örökre az adósod legyen. Meg alapvetően érződik hogy "ellenségként" írsz a lányodról, először leszólod hogy a pasija fizet mindent, aztán nem hogy megkérdi akarod hogy segítsen hanem "rávenni", jó hogy nem azt írod hogy hogyan kényszerítsem...
Na meg azért valahol illene elgondolkodni a párom dolgozna, csak jajj a gonosz főnökök mindig, és mindig őt b..szogatják...ilyen az életben nincs, annak oka van ha a főnök ezt teszi, és ha minden munkahelyen mindig a "főnök a hibás" a párod szerint, akkor ott a pároddal van a gond.

A hitelekkel kapcsolatban kérjetek halasztást, vagy a futamidő hosszabbítását, havi törlesztő csökkentését stb,millió lehetőség létezik már.
A párod mindenképp menjen el, ha fizikailag képes,gyári betanított melót biztosan talál.
Szociális helyzetekre való tekintettél, az áram és stb szolgáltatóhoz tudtok fordulni részletfizetési kérelemért, önkormányzati támogatás stb. Ezeket úgyis megkapjátok, ha a jövedelmetek alacsony, plusz a hitelre való tekintettel.
A lányodtól meg pénzt ne várj, ő egyetemre jár, és dolgozik mellette, ne akard tőle azt a kicsit is elvenni.

A párodat küldd el dolgozni. Akinek kell a pénz, az ne válogasson, vállaljon el mindent. Keressetek másodállást. Adjátok el, ami felesleges.
"Hazudja hogy nincs túl sok pénze mert suli mellett dolgozik de a pasija fizet mindent! " Diákmunkával nem lehet sok pénzt keresni. A pasijának nem kötelessége titeket pénzelni.
"Pedig én mindent megtettem érte és a testvéreiért is!" Ezek szerint nem csak 2 gyereketek van. Esetleg a többit is megkérheted ha már felnőttek, hogy segítsenek.
Ha meg kicsik, akkor jobban át kellett volna gondolni az anyagi helyzetet, és nem ész nélkül potyogtatni a gyerekeket, hanem annyit vállalni, amennyit utána fel is tudsz nevelni tisztességesen.

Gyönyörű anya lehetsz, ha a TI hiteleteket a lányoddal akarod megfizettetni, neki a hitelfelvételbe semmi beleszólása nem volt. Esetleg a megvett pelenkák számláit nem akarod neki benyújtani? A lányod párjának meg nemhogy a számláitokhoz, hanem hozzátok sincs semmi köze. A gyereket dolgozik egyetem mellett, önellátó, te meg még le is húznád pénzzel azért, mert a párod egy lusta disznó, aki nem akar dolgozni. Ne próbáld meg bemesélni, hogy "jaj mindig a csúnya gonosz főnök", mert ha mindig panaszkodnak a főnökök a férjedre, akkor nem a főnökökben van a hiba, hanem a férjedben.
Bírom az ilyen idióta szülőket, akik a gyereküktől várják a pénzügyi megváltást, miközben normális szülő nem azért szül gyereket, hogy az később bevételi forrás legyen. Legyetek felnőttek, és rendezzétek magatok a pénzügyi problémáitokat, nagyon sok lehetőség van már manapság erre, a hitelre is.

Normális esetben egy szülő azon gondolkozik, hogy segítse az egyetemista gyerekét, nem azon, hogy hogy kényszerítse a gyereket arra, hogy az ő meg a munkanélküli párja megélhetését biztosítsa. De ezt már mindenki leírta előttem.
Örülj, hogy önálló a lányod, és egyetem mellett dolgozik, nincs rátok szorulva (szerencséjére).

Ha a férjedre mindig panaszkodik mindegyik főnök, akkor nem gondolod, hogy a férjeddel van a probléma? Gondolom lopja a napot, nem hajlandó a munkát elvégezni, otthon meg beadja neked, hogy juj a csúnya főnök megint megbántotta és kirúgta.
Erre te nemhogy a férjeddel beszélgetnél el, még a lányodat akarod rákényszeríteni arra, hogy azt a kevés pénzt is nektek adja, amikor ő egyáltalán nem tehet arról, hogy nyakig vagytok a kakiban. Miért kellett egyáltalán hitelt felvenni? Pénzügyi problémára miért egyből a hitel a megoldás? Vagy nagy hévvel felvettétek, hogy "majd a lányunk úgyis segíti kifizetni" ?
Szerintem hagyd békén a gyerekedet, hadd élje az életét, és megértem, hogy kerül benneteket, mint a leprát. Normális anya nem a gyerekével akarja megfizettetni a hitelt/adósságot/törlesztőt, pláne nem hánytorgatja fel, hogy "én még a táncóráit is fizettem". Te mit reagálnál rá, ha a te anyukád beállítana egyik nap számlával, hogy 18 éves korodig X millióba kerültél, kezdd el szépen törleszteni?
A lányod pasija nem is értem, hogy hogyan jön ide.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!