Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bunkóság lenne pénzt kérni?

Bunkóság lenne pénzt kérni?

Figyelt kérdés

A szüleim meghívtak engem és a vőlegényem haza karácsonyra. Mi külföldön élünk, és nem megy túl jól. Anyuék nem tudom, honnan tettek szert pénzre ilyen hirtelen, de felajánlották, hogy kifizetik nekem a jegyet (30 000Ft), kapok új szemüveget (másik 30 000Ft), és ruhákat is, csak látogassunk haza mindketten.

Én nagyon szeretnék, de a vőlegényem mondta, hogy nincs még csak felesleges 30 000Ft-nk se az ő jegyére, valamint csak 3 nap szabadnapja van a kurzusról, ahová jár (dec. 24, 25, 26 + a hétvége), nem érné meg ennyire elutazni.

Egy nap az út oda, egy másik nap haza.

Egyedül nem mehetek, nem szeretném, ha magányosan töltené a karácsonyt, meg ő sem lenne nyugodt, ha nekivágnék a nagyvilágnak.

Bunkóság lenne megkérni anyát, tudna e nekünk utalni némi pénzt?

Természetesen nem az egészet, csak olyan 10-15 ezret.

2014. nov. 6. 22:09
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/80 anonim ***** válasza:

esetleg mond nekik h most nem megy anyagi okok miatt de az év elején mindenképpen mennétek haza

és akkor lehet hogy jobb is lenne mert nem csak két napra tudnátok menni :-)

esetleg még indokold azzal h pont 24én tudnátok menni és pont lemaradnátok a karácsonyról

am meg németből hogy az istenbe lesz 12 óra az út ?

nekem Angliába volt annyi ami majdnem dupla távolság ....

2014. nov. 7. 09:28
 72/80 anonim ***** válasza:

kérdező,

nekem sok az a 2*30 eFt.

Rendszeresen járok Ausztriába, Németországba (élnek rokonok), 29 (!!!!) euroért Railjet jegyet is lehet venni!

Nézd meg esetleg úgy, hogy Bécsben átszálltok.

Nagyon sok az a 30 eFt, nekem északra szokott Ft-ban olyan 20 eFt lenni- szóval nézzetek már körül vonatügyben is.

Esetleg érdemes lenne abban kompromisszumot kötni, hogy előbb mentek-jöttök, nem pont a csúcsidőben, akkor még több kedvezményes ajánlat van.

(és a vonat gyorsabb, kiszámíthatóbb, főleg, ha hó esik... )

2014. nov. 7. 10:04
 73/80 anonim ***** válasza:
12%
70: így lenézed a saját népedet haza se gyere többé!!! Ja, és semmivel se vagy különb, azoktól akik a kérdező felett ítélkeztek!
2014. nov. 7. 11:25
 74/80 anonim ***** válasza:
16%
71: lehet annyi, kocsival. Páromnak is volt sokszor annyi. Sok mindentől függ, hogy mennyi lesz az utazási idő.
2014. nov. 7. 11:53
 75/80 anonim ***** válasza:
77%

Kedves Kérdező!

Végigolvastam mindent, nem fogok arra reagálni... de mondjuk hogy megértelek én is külföldön élek, idén a karácsonyi hazalátogatás lesz a 3. alkalom hogy látom a családom, tudom milyen nehéz... :( (nekem annyiból szerencsésebb a helyzetem, hogy párom olyan nemzetiségű mint amelyik országban élünk, így neki azért könnyebb és van fix állása is), de jelenleg nekem sincs munkám, ő és a családom támogat mindenben (igen jöhetnek az eltartott-dumák, most tényleg az vagyok így nem fogok senkivel sem szembeszállni).

Csak egy tanácsot szeretnék adni: Európán belül hála az égnek még mindig viszonylag gyorsan és olcsón haza lehet jutni! Csak egy kis utánajárás kell, pl ismered a BlaBlaCar-t? Megnéztem neked, bár várost nem írtál (ha írsz akkor könnyebb lesz segíteni) egy München-Budapest út pl 30 euró! Az kettőtöknek kijön 18.000Ft-ból :) így hazamehettek és a szemüveg ára is kijön bőven :) írj akár priviben is és segítek kitalálni a legolcsóbb megoldást hogy hazajussatok, tudom milyen fontos a családdal lenni és ebbe a szerelmed is beletartozik, én sem tölteném nélküle az ünnepeket :) (nem is fogom, együtt megyünk haza, tavaly az ő családjával voltunk, idén az enyémmel leszünk, ez így jó) :)

Írj és segítek!

2014. nov. 7. 12:04
 76/80 anonim ***** válasza:
47%
Karácsony előtt borzasztó drágák a repülőjegyek, mert a cégek is tudják, hogy mindenki akkor akar utazni. Lehet, hogy jobban megérné inkább januárban menni, és kinézni egy megfizethető fapados utat. Tudom, az nem karácsony, de őszintén szólva ez picit túl van pörgetve, igazából az együttlét a fontos, nem az időpont. Legfeljebb feldíszítetek januárban együtt egy műfenyőt, énekeltek karácsonyi dalokat és anyukád akkor készíti el az ünnepi menüt. :)) A szüleid helyében én jobban örülnék egy hét januári, mint 2 nap karácsonyi együttlétnek.
2014. nov. 7. 12:08
 77/80 anonim ***** válasza:
3%
Ezért megérte kimenni külföldre. Igazi sikertörténet.
2014. nov. 7. 16:05
 78/80 anonim ***** válasza:
7%
wágásiferi, neked muszáj mindenhova odaböffentened a bölcsességeidet?
2014. nov. 7. 18:56
 79/80 anonim ***** válasza:
0%

ma 18:56

Ha már beszálltam az internetbe, megosztom veletek az élet nagy tapasztalatait.

2014. nov. 7. 23:52
 80/80 anonim ***** válasza:
78%
Oszd már meg azokat a tapasztalatokat, mert elnézve az írásaidat szerintem az 1 éves öcsém eddig többre jutott.
2014. nov. 8. 08:40
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!