Bunkóság lenne pénzt kérni?
A szüleim meghívtak engem és a vőlegényem haza karácsonyra. Mi külföldön élünk, és nem megy túl jól. Anyuék nem tudom, honnan tettek szert pénzre ilyen hirtelen, de felajánlották, hogy kifizetik nekem a jegyet (30 000Ft), kapok új szemüveget (másik 30 000Ft), és ruhákat is, csak látogassunk haza mindketten.
Én nagyon szeretnék, de a vőlegényem mondta, hogy nincs még csak felesleges 30 000Ft-nk se az ő jegyére, valamint csak 3 nap szabadnapja van a kurzusról, ahová jár (dec. 24, 25, 26 + a hétvége), nem érné meg ennyire elutazni.
Egy nap az út oda, egy másik nap haza.
Egyedül nem mehetek, nem szeretném, ha magányosan töltené a karácsonyt, meg ő sem lenne nyugodt, ha nekivágnék a nagyvilágnak.
Bunkóság lenne megkérni anyát, tudna e nekünk utalni némi pénzt?
Természetesen nem az egészet, csak olyan 10-15 ezret.
esetleg mond nekik h most nem megy anyagi okok miatt de az év elején mindenképpen mennétek haza
és akkor lehet hogy jobb is lenne mert nem csak két napra tudnátok menni :-)
esetleg még indokold azzal h pont 24én tudnátok menni és pont lemaradnátok a karácsonyról
am meg németből hogy az istenbe lesz 12 óra az út ?
nekem Angliába volt annyi ami majdnem dupla távolság ....
kérdező,
nekem sok az a 2*30 eFt.
Rendszeresen járok Ausztriába, Németországba (élnek rokonok), 29 (!!!!) euroért Railjet jegyet is lehet venni!
Nézd meg esetleg úgy, hogy Bécsben átszálltok.
Nagyon sok az a 30 eFt, nekem északra szokott Ft-ban olyan 20 eFt lenni- szóval nézzetek már körül vonatügyben is.
Esetleg érdemes lenne abban kompromisszumot kötni, hogy előbb mentek-jöttök, nem pont a csúcsidőben, akkor még több kedvezményes ajánlat van.
(és a vonat gyorsabb, kiszámíthatóbb, főleg, ha hó esik... )
Kedves Kérdező!
Végigolvastam mindent, nem fogok arra reagálni... de mondjuk hogy megértelek én is külföldön élek, idén a karácsonyi hazalátogatás lesz a 3. alkalom hogy látom a családom, tudom milyen nehéz... :( (nekem annyiból szerencsésebb a helyzetem, hogy párom olyan nemzetiségű mint amelyik országban élünk, így neki azért könnyebb és van fix állása is), de jelenleg nekem sincs munkám, ő és a családom támogat mindenben (igen jöhetnek az eltartott-dumák, most tényleg az vagyok így nem fogok senkivel sem szembeszállni).
Csak egy tanácsot szeretnék adni: Európán belül hála az égnek még mindig viszonylag gyorsan és olcsón haza lehet jutni! Csak egy kis utánajárás kell, pl ismered a BlaBlaCar-t? Megnéztem neked, bár várost nem írtál (ha írsz akkor könnyebb lesz segíteni) egy München-Budapest út pl 30 euró! Az kettőtöknek kijön 18.000Ft-ból :) így hazamehettek és a szemüveg ára is kijön bőven :) írj akár priviben is és segítek kitalálni a legolcsóbb megoldást hogy hazajussatok, tudom milyen fontos a családdal lenni és ebbe a szerelmed is beletartozik, én sem tölteném nélküle az ünnepeket :) (nem is fogom, együtt megyünk haza, tavaly az ő családjával voltunk, idén az enyémmel leszünk, ez így jó) :)
Írj és segítek!
ma 18:56
Ha már beszálltam az internetbe, megosztom veletek az élet nagy tapasztalatait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!