Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bunkóság lenne pénzt kérni?

Bunkóság lenne pénzt kérni?

Figyelt kérdés

A szüleim meghívtak engem és a vőlegényem haza karácsonyra. Mi külföldön élünk, és nem megy túl jól. Anyuék nem tudom, honnan tettek szert pénzre ilyen hirtelen, de felajánlották, hogy kifizetik nekem a jegyet (30 000Ft), kapok új szemüveget (másik 30 000Ft), és ruhákat is, csak látogassunk haza mindketten.

Én nagyon szeretnék, de a vőlegényem mondta, hogy nincs még csak felesleges 30 000Ft-nk se az ő jegyére, valamint csak 3 nap szabadnapja van a kurzusról, ahová jár (dec. 24, 25, 26 + a hétvége), nem érné meg ennyire elutazni.

Egy nap az út oda, egy másik nap haza.

Egyedül nem mehetek, nem szeretném, ha magányosan töltené a karácsonyt, meg ő sem lenne nyugodt, ha nekivágnék a nagyvilágnak.

Bunkóság lenne megkérni anyát, tudna e nekünk utalni némi pénzt?

Természetesen nem az egészet, csak olyan 10-15 ezret.

2014. nov. 6. 22:09
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/80 anonim ***** válasza:
36%
Miért kinn őszintén mit csináltok??? Gondolom te se dolgozol, kül futná haza útra. Mitől lenne így majd jobb? Jellemző, kimentél mert kivitt egy gép, de ennyi. Aztán meg sírsz, és még a szüleidtől kuncsorognál a párod jegyére is.
2014. nov. 6. 22:33
 12/80 anonim ***** válasza:
29%
Ja és végül is ne is gyere haza végleg a szüleidhez, akkor nem nagyzolhatnál, hogy külföldön élsz! :D
2014. nov. 6. 22:34
 13/80 anonim ***** válasza:
40%

Bocs, de mi értelmen van külföldön élni, ha ennyire csórók vagytok??!

Amúgy ha egy évben egyszer, ráadásul karácsonykor sem ér nektek ennyit a család, akkor ott már nagy bajok vannak!

2014. nov. 6. 22:34
 14/80 anonim ***** válasza:
14%

Miért olyan fontos, hogy most menj haza hozzájuk?Tudom Karácsony és biztos rég láttad őket,de nem lenne jobb,ha inkább félretennétek a pénzt,és amint lesz elég pénzetek és szabadságotok hazautazni,akkor jönnétek?

Én olyan boldog lennék,ha lenne vőlegényem, hogy biztos inkább vele tölteném a karácsonyt,mint a szülőkkel,akikkel kb 20-on x karácsonyt töltöttem már.

2014. nov. 6. 22:36
 15/80 anonim ***** válasza:
44%
Nem hiszem, hogy azon kellene rugózni, hogy hol él a kérdező, a párja nem magyar, ezért laknak külföldön. Éppen ez a gond a magyarokkal, hogy folyton csak köcsögölni tudnak a másik emberrel, ha magyar akkor meg különösen. Milyen nép az, amelyik folyton a saját fajtáját piszkálja?
2014. nov. 6. 22:42
 16/80 A kérdező kommentje:

Képzeld el, kedves kötekedő, mindkettőnknek volt munkája, ugyanannál a cégnél, de pár hónapja becsődölt.

A vőlegényem most beiratkozott egy iskolába (pedig már van egy diplomája), én meg munkát keresek, és otthonról dolgozom.

Nem nagyzolásból költöztem külföldre, hanem hogy együtt élhessünk.

Mire mennénk vele, ha hazaköltöznék?

2014. nov. 6. 22:46
 17/80 anonim ***** válasza:
16%
Semmilyen köcsögölés nem folyt itt. De az ember nem megy ki külföldre a semmire, ha meg a párja se dolgozik kinn, ha külföldi is akkor meg pláne. Köcsögölés akkor folyt volna, ha azt mondom a kérdezőnek, hogy úgy fest felszedett magának egy külföldi pasit, hogy eltartassa magát vele csak épp nem jött neki össze, aztán most meg küzd a honvággyal és a szüleitől várná az anyagi támogatást. Az ilyen magyar milyen, aki ha itthon nem is tud boledogulni az még érthető, de ha még külföldön se az már nehezen érthető?! Nem az a magyar milyen aki ezt kimeri mondani!
2014. nov. 6. 22:48
 18/80 anonim ***** válasza:
68%
17 Igen, és ha még le is kur.vázod a kérdezőt akkor még nagyobb köcsög lettél volna. Hát vannak fokozatok, ez igaz.
2014. nov. 6. 22:51
 19/80 A kérdező kommentje:

Mondom, hogy dolgoztunk, mit nem lehet ezen felfogni?

Nem eltartatni jöttem magam, és nem azért vagyok a párommal, mert "hú de izgi, külföldi", hanem azért, aki.

Külföldön se tesznek minden a s*gged alá, de látom, az otthoniak ezt nem tudják még csak elképzelni se.

2014. nov. 6. 22:55
 20/80 anonim ***** válasza:
29%
Már bocs, deha külföldön annyira se boldogulnak ketten SE, hogy haza bírjanak szülőkhöz utazni karira, amögött csak is olyan dolgok állhatnak, amikről a kérdezőék tehetnek! Dehát az igazság tudom fájdalmas!
2014. nov. 6. 22:55
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!