Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bunkóság lenne pénzt kérni?

Bunkóság lenne pénzt kérni?

Figyelt kérdés

A szüleim meghívtak engem és a vőlegényem haza karácsonyra. Mi külföldön élünk, és nem megy túl jól. Anyuék nem tudom, honnan tettek szert pénzre ilyen hirtelen, de felajánlották, hogy kifizetik nekem a jegyet (30 000Ft), kapok új szemüveget (másik 30 000Ft), és ruhákat is, csak látogassunk haza mindketten.

Én nagyon szeretnék, de a vőlegényem mondta, hogy nincs még csak felesleges 30 000Ft-nk se az ő jegyére, valamint csak 3 nap szabadnapja van a kurzusról, ahová jár (dec. 24, 25, 26 + a hétvége), nem érné meg ennyire elutazni.

Egy nap az út oda, egy másik nap haza.

Egyedül nem mehetek, nem szeretném, ha magányosan töltené a karácsonyt, meg ő sem lenne nyugodt, ha nekivágnék a nagyvilágnak.

Bunkóság lenne megkérni anyát, tudna e nekünk utalni némi pénzt?

Természetesen nem az egészet, csak olyan 10-15 ezret.

2014. nov. 6. 22:09
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/80 anonim ***** válasza:
88%
Basszus, a szívem összeszorul, hogy választani kell a karácsony és a látásod közt. Tudom, milyen rossz, nekem is volt, hogy cellux tartotta egyben a szemüvegemet, és tényleg nem olcsó.
2014. nov. 7. 00:41
 62/80 A kérdező kommentje:

Anyukáméknak sem megy jól, így esélyes,hogy nem saját pénzből van. Kedvelik a párom, örülnek, hogy együtt vagyunk, mindkettőnket meghívtak. Meg sajna odahaza sincs munka, egy darabig nekik kéne eltartani, ami megint csak megoldás.

Köszönöm, utolsó.

Nem haragszom, minden rendben. Majd megoldjuk valahogy. Csak pozitívan.

2014. nov. 7. 00:42
 63/80 A kérdező kommentje:

Mármint, utolsó előtti.

Pont azzal fixáltuk az enyémet is. Nem a legszebb, de a lényeg, hogy látok, és stabil.

Idővel megoldódik minden, én hiszek benne. Csak vannak nehéz helyzetek.

2014. nov. 7. 00:46
 64/80 anonim ***** válasza:
90%

Én a 14-es vagyok ... Miért nem jött rá reakció?

Szüleiddel már 20 karácsonyt töltöttél,a vőlegényeddel most végre kettesben lehetnétek karácsonykor és tök meghitt lehetne!

Anyukád pedig a szemüveg pénzed elküldhetné,illetve ha tudja,átutalhatná a pénzt rá...

S ti gyűjtögetitek a pénzeteket,és együtt hazautaztok,amikor lesz elég szabadság és pénzetek is.

Nem ócsárolni jöttem, én tudom nagyon jól milyen,amikor külföldön megszűnik az állásod.S azt is tudom milyen,amikor már 1éve nem láttad a szülőket,de inkább pénzt gyűjtesz, hogy 1 év múlva 2hetet velük tölthess.

2014. nov. 7. 01:16
 65/80 anonim válasza:
31%

A tipikus magyar mentalitás :) Gratulálok!! Szivjuk csak egymás vérét mert az olyan k..va jó! Aki azt hiszi hogy külföldön jajj de milyen könnyű, és semmit sem kell csinálni csak dől a pénz, azt kérem hogy próbálja ki..A lehetőség mindenkinek adott!

Nem értem miért kell egyből kötekedni, miért nem lehet belegondolni, hogy egyéb gondjaik is lehetnek amiért nincs pénzük? Olyan könnyen tudtok itélkezni....

Kérdező, szerintem ne utazz haza Karácsonyra, várd meg amig összegyűl egy kevés pénzetek.. Sok sikert kivánok!

2014. nov. 7. 01:32
 66/80 anonim ***** válasza:

Az a durva, hogy egy hónapja nincs munkátok, és annyi félretett pénzetek nincs, hogy haza utazzatok. Akkor tényleg minek éltek ott?

És oké, hogy a szüleid fizetnék neked a jegyet és a szemüveget, de azt nem kérheted tőlük, hogy a szemüveg árát adják inkább a párod jegyébe. Mert téged gondolom szívesen támogatnak, de a pasidhoz semmi közük, gondolom náluk is lenne helye annak a pénznek.

2014. nov. 7. 03:50
 67/80 anonim ***** válasza:
91%

Hagyjátok már a kérdezőt.

Mondod otthon, hogy nincs pénzetek és tőlük nem akartok elfogadni semmit, és elnézést kérsz.

Nem vagy köteles hazamenni, külön élsz.

Egyébként tudom, hogy nehéz nemet mondani úgy, hogy ne sértődjenek be, de ez van.

2014. nov. 7. 07:40
 68/80 anonim ***** válasza:

Azért addig még van legalább másfél hónap! Ha novemberben elvállaltok néhány alkalmi melót, elég hamar összejönne rá a pénz. A vonat, buszjegyet pedig nem kell annyival előbb megvenni, mint a repülőt. Telekocsi is van, egy ismerősöm azzal járt Németországba. Nekem lesülne a bőr a képemről, ha a szüleimtől kéne kérni. Legközelebb meg ha lesz munkátok figyeljetek arra, hogy mindig legyen megtakarítás, hogy ne járjatok így.

Még egy kérdés: azt írod, hogy a párod diplomáját nem ismerik el, tehát ő sem odavalósi? Akkor miért nem költöztök angol nyelvterületre, ott legalább nem lennének nyelvi akadályok? Vagy az ő szülőországába?

2014. nov. 7. 07:43
 69/80 anonim ***** válasza:
72%
8-as...mi is külföldön élünk elég csórón, de még mindig jobb mint odagaza volt ahol májkrémes kenyeret tudtam csak venni! Arrol nem beszélve, hogy a magadfajta istenbarma emberek miatt akkor se mennék ha milliárdok várnának rám!!! Hiaba a honvágy.
2014. nov. 7. 09:08
 70/80 anonim ***** válasza:
35%

Fordítsuk meg a dolgot, kedves naaagy magyarkodók!

Minek legyen itthon évekig munkanélküli a szülei nyakán ,mint a mostani tömeggyártott sok büfészakos illetve aluliskolázott h.lyék akik csak az adót segélyezik tőlünk illetve a "nyaralás" nekik a Balaton, ahelyett,hogy kintmarad és 2-3 hónap múlva 2-szer annyit kap a wc pucolásért mint ti? Bizony, 2-szer annyit, tudom ;)

Szóval kérdező, csak irigyek onnan Orbánországból ,.nyugodtan kérdezd meg,hogy a szemüveg árát nem e adják oda inkább, ha nem akkor nem mész ,ha igen akkor meg hajrá.

2014. nov. 7. 09:28
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!