Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bunkóság lenne pénzt kérni?

Bunkóság lenne pénzt kérni?

Figyelt kérdés

A szüleim meghívtak engem és a vőlegényem haza karácsonyra. Mi külföldön élünk, és nem megy túl jól. Anyuék nem tudom, honnan tettek szert pénzre ilyen hirtelen, de felajánlották, hogy kifizetik nekem a jegyet (30 000Ft), kapok új szemüveget (másik 30 000Ft), és ruhákat is, csak látogassunk haza mindketten.

Én nagyon szeretnék, de a vőlegényem mondta, hogy nincs még csak felesleges 30 000Ft-nk se az ő jegyére, valamint csak 3 nap szabadnapja van a kurzusról, ahová jár (dec. 24, 25, 26 + a hétvége), nem érné meg ennyire elutazni.

Egy nap az út oda, egy másik nap haza.

Egyedül nem mehetek, nem szeretném, ha magányosan töltené a karácsonyt, meg ő sem lenne nyugodt, ha nekivágnék a nagyvilágnak.

Bunkóság lenne megkérni anyát, tudna e nekünk utalni némi pénzt?

Természetesen nem az egészet, csak olyan 10-15 ezret.

2014. nov. 6. 22:09
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/80 anonim ***** válasza:
93%
Hát nekem nem lenne hozzá képem.. Nyilván bármit megér nekik, hogy otthon legyetek karácsonykor. Ha csak 3 napot, akkor annyit. De nektek nincs kedvetek, és még be is nyújtanátok az ajándék kérelmet?:S Nem tudom, hol éltek, de 30e-s jegy gondolom egy repülőjegy ára Európában, tehát az út nem lehet több 2 óránál. Bőven együtt tölthetnétek velük 3 napot, és még egy hétvégétek maradna is. Én lemondanék a szemüvegről, utaznánk, és együtt töltenék az ünnepeket.
2014. nov. 6. 22:12
 2/80 A kérdező kommentje:

Nem nincs kedvünk, hanem nincs pénzünk.Kedvünk nagyon is lenne.

Nem repülőjegy, az ennyiből nem jönne ki, csak buszjegy. 12 óra az út.

2014. nov. 6. 22:16
 3/80 anonim ***** válasza:
95%
12 óra tényleg kicsit necces, de ha 5 szabadnapotok van a hétvégével, nekem megérne annyit. Elmondanám, hogy a helyzet az, nem tudunk utazni, csak ha állják szemüveg helyett a párom jegyét is, és ajándékra se számítsanak. Főleg, ha nem megy túl jól, az ünnepi menü meg lenne oldva, és biztos kapnátok egyéb ellátmányt is:) Szerintem biztos csalódottak lennének, ha nem mentek, és nekem ilyen helyzetben nem nagyon lenne kedvem még pénzt is kérni tőlük. Max ha ők ajánlják fel.. de még akkor sem szívesen.
2014. nov. 6. 22:21
 4/80 anonim ***** válasza:
59%
Hát szerintem nagy bunkoság,ha adni akar akkor otthon is megkapjátok ha mentek haza,az visszafele is jo lesz.
2014. nov. 6. 22:22
 5/80 A kérdező kommentje:
És arra kérni, hogy szemüveg helyett fizessenek ki még egy jegyet, nem lenne bunkóság? Elvégre az ő pénzük, nem mondhatom meg, mire költsék.
2014. nov. 6. 22:25
 6/80 anonim ***** válasza:
79%

Esetleg ha a hiányzó összeget kölcsönbe kérnétek?

Ha jobban álltok, akkor meg visszafizetnétek a szüleidnek.

2014. nov. 6. 22:27
 7/80 anonim ***** válasza:
24%
Ha ugyanannyiba kerül, mondj le a szemüvegről, és menjetek együtt.
2014. nov. 6. 22:27
 8/80 anonim ***** válasza:
31%
Eléggé nagy bunkóság lenne szerintem is. Mellesleg kijönne ennyiből repülőjegy is európán belül, és akkor mindjárt nem 12 órás utazás lenne. Egyébként nem is értem, ha olyan szar kinn, hogy ott is csak "csöveztek", akkor minek vagytok kinn? Külföldre azért szoktak kivonulni az emberek, hogy jobb életük lehessen, nem azért, hogy ott is csak vergődjenek, vergődni itthon is lehet. Ha ennyire nem megy kinn, hogy még hazaútra se futja, az azért már eléggé nagy szégyen! Tessék haza jönni végleg!
2014. nov. 6. 22:28
 9/80 anonim ***** válasza:
82%
Én azt nem érzem bunkóságnak.. ők akarnak ajándékot adni 30e Ft értékben, és gondolom a céljuk az, hogy az ajándék hasznos legyen és örülj neki. Én megmondanám, igazából a szemüveg még várhat, nekem az lenne nagyobb ajándék, ha utazhatnánk, az pedig csak így lehetséges.
2014. nov. 6. 22:30
 10/80 A kérdező kommentje:

Mi az, hogy tessék hazajönni végleg?

A párom külföldi, nem tud magyarul, mi a jó fenét csinálnánk otthon? Eszünkben sincs hazamenni.

Majd jobb lesz idővel.

2014. nov. 6. 22:30
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!