Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bunkóság lenne pénzt kérni?

Bunkóság lenne pénzt kérni?

Figyelt kérdés

A szüleim meghívtak engem és a vőlegényem haza karácsonyra. Mi külföldön élünk, és nem megy túl jól. Anyuék nem tudom, honnan tettek szert pénzre ilyen hirtelen, de felajánlották, hogy kifizetik nekem a jegyet (30 000Ft), kapok új szemüveget (másik 30 000Ft), és ruhákat is, csak látogassunk haza mindketten.

Én nagyon szeretnék, de a vőlegényem mondta, hogy nincs még csak felesleges 30 000Ft-nk se az ő jegyére, valamint csak 3 nap szabadnapja van a kurzusról, ahová jár (dec. 24, 25, 26 + a hétvége), nem érné meg ennyire elutazni.

Egy nap az út oda, egy másik nap haza.

Egyedül nem mehetek, nem szeretném, ha magányosan töltené a karácsonyt, meg ő sem lenne nyugodt, ha nekivágnék a nagyvilágnak.

Bunkóság lenne megkérni anyát, tudna e nekünk utalni némi pénzt?

Természetesen nem az egészet, csak olyan 10-15 ezret.

2014. nov. 6. 22:09
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/80 anonim ***** válasza:
14%

Igények: "2. Eleget fizetnek ahhoz, hogy álljam a tandíjam

3. Össze lehet egyeztetni a munkaidőt az iskolával" .

2014. nov. 6. 23:09
 32/80 anonim ***** válasza:
25%
Tanulni már nem lehet itthon, igaz? :D Elképesztő, komolyan mondom! Itthon azt is megkaphatnád talán ingyen is!!! De hajrá.
2014. nov. 6. 23:11
 33/80 anonim ***** válasza:
83%

Ha úgy érzed, hogy itthon a helyetek karácsonykor, akkor mondd meg anyukádnak őszintén, hogy csak akkor tudtok hazajönni, ha mindkettőtök jegyét ő fizeti, és nem kértek semmi más ajándékot. Ha nem annyira fontos, hogy pont most gyertek, akkor nyárra időzítsétek a hazalátogatást, gondolom, akkor az iskolában is lesz nagyobb szünet. Sok külföldön élő család csak nyaranta látogat haza.

Off: Eddig még soha nem jutott eszembe, hogyha valaki elveszíti az állását, és egy-két hónapon belül nem talál másikat, azonnal másik országba kell költöznie.

2014. nov. 6. 23:11
 34/80 A kérdező kommentje:

Ezek nem igények, ezek tények.

Tovább kell tanulnom, ha vinni akarom valamire? - Igen

Kifizeti helyettem bárki a tandíjam? - Nem

Dolgozik helyettem bárki, még én tanulok? - Nem

Azért vagyok itt, mert itt a vőlegényem. De szerintem már ezerszer leírtam.

2014. nov. 6. 23:12
 35/80 anonim ***** válasza:
100%
Hol vagytok hogy ennyire nincs melo? Csak 1 tipp: ha takaritos allasoknal beirod a CV-be hogy mar dolgoztal ilyen helyen akkor eselyesebb a dolog, a kutya nem fog egy szobalanynak utana nezni hogy mi igaz a cv-ben es mi nem.
2014. nov. 6. 23:13
 36/80 A kérdező kommentje:
Tudod, kedves kötekedő, a házassági eskü (ami jövő nyáron esedékes, és nem lagzi, nem buli, hanem két tanús esküvő), úgy szól, hogy "jóban-rosszban", Jól néznénk ki, ha itt hagynám, mert nem megy jól anyagilag.
2014. nov. 6. 23:14
 37/80 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippet.

Németországban

2014. nov. 6. 23:14
 38/80 anonim ***** válasza:
0%

És akkor mi van? Te áldozz fel mindent? Itthon igen is lehet, hogy tandíj mentesen tanulhatnál tovább, sőt diákként, nappali tagozatosként simán kapnál munkát is, sőt szüleid is "olcsóbban" tudnának anyagilag segíteni, mint külföldön vergődve.

Off: nem egy mások országba jönne a kérdező, hanem haza, ahol egyenlőre számára, ha már kinn nem jöttek össze a dolgaik és láthatóan nem is jönnek össze a dolgok nagyobb esélyei lehetnének. Pláne, ha tanulni óhajt!

2014. nov. 6. 23:16
 39/80 anonim ***** válasza:
0%
Jóban-rosszban..., az nem csak rólad szól, hanem a párodról is.
2014. nov. 6. 23:17
 40/80 A kérdező kommentje:

Ő is megtehetné, hogy hazacuccol anyucihoz és apucihoz, mert otthon lenne hol laknia, meg munkája, engem viszont az ő országa nem fogad. (Oroszországból származik).

Érdekesmód még nem gondolt arra, hogy csomagoljon, és itt hagyjon. Akkor ki hoz áldozatot csak?

2014. nov. 6. 23:18
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!