Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bunkóság lenne pénzt kérni?

Bunkóság lenne pénzt kérni?

Figyelt kérdés

A szüleim meghívtak engem és a vőlegényem haza karácsonyra. Mi külföldön élünk, és nem megy túl jól. Anyuék nem tudom, honnan tettek szert pénzre ilyen hirtelen, de felajánlották, hogy kifizetik nekem a jegyet (30 000Ft), kapok új szemüveget (másik 30 000Ft), és ruhákat is, csak látogassunk haza mindketten.

Én nagyon szeretnék, de a vőlegényem mondta, hogy nincs még csak felesleges 30 000Ft-nk se az ő jegyére, valamint csak 3 nap szabadnapja van a kurzusról, ahová jár (dec. 24, 25, 26 + a hétvége), nem érné meg ennyire elutazni.

Egy nap az út oda, egy másik nap haza.

Egyedül nem mehetek, nem szeretném, ha magányosan töltené a karácsonyt, meg ő sem lenne nyugodt, ha nekivágnék a nagyvilágnak.

Bunkóság lenne megkérni anyát, tudna e nekünk utalni némi pénzt?

Természetesen nem az egészet, csak olyan 10-15 ezret.

2014. nov. 6. 22:09
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/80 A kérdező kommentje:

Mondj egy példát, kedves utolsó!

Tán a mi hibánk, hogy csődbe ment a cég?

Én bármit elvállalok, mivel nincs diplomám, képzeld, még WC puculónak is jelentkeztem, és én is szeretnék tovább tanulni, de nehéz olyan munkát kapni, ahol:

1. Nem akarnak átvágni egyből, mert külföldi vagy

2. Eleget fizetnek ahhoz, hogy álljam a tandíjam

3. Össze lehet egyeztetni a munkaidőt az iskolával

2014. nov. 6. 22:58
 22/80 anonim ***** válasza:
57%
Nem ezt nem azok nem tudják felfogni, akik itthon élnek! Valszeg kinn se habos torta az élet, deha több hónap után se találtál munkát, de még a párod se talált diplomás létére az azért eléggé durva. De nekem mindegy, te kérdeztél, én a helyedben hazajönnék, ha már egyszer hónapok óta nem boldogulok kinn, és nem a szüleimet terhelném még pluszban. Vagy maradj kinn, de viseld ami ezzel együtt jár. Ennyi.
2014. nov. 6. 22:58
 23/80 A kérdező kommentje:

Inkább maradok itt, és élek szerényen, de Vele, minthogy hazaköltözzek a szüleim nyakára, őt meg itt hagyjam, amikor szüksége lenne rám.

Egy hónapja nincs munkám, ha már itt annyira hónapokat emlegetsz.

Igenis jobb lesz idővel.

2014. nov. 6. 23:03
 24/80 anonim ***** válasza:
82%
Utolsó, valószínűleg pont a te engedélyedre vártak, hogy kint maradhassanak. B*zdmeg, mit fáj az neked, hogy hol élnek? Szerinted külföldön mindenki gazdag? Ott is vannak, akik szerényen élnek, ott sem kolbászból van a kerítés. Neked nem mindegy, hogy hol nincs pénzük? Miért jobb neked, ha itthon csórók? Az meg látom neked nagyon nem akar átmenni, hogy eddig mindketten dolgoztak, nyilván addig nem is voltak különösebb gondjaik. Miért jönnének ide? Csak mert éppen munkát keresnek? Főleg, hogy a kérdező párja nem magyar. Őt mivel édesgetnéd ide? Hogy jöjjön ide, mert itt valószínűleg sose lesz munkája?
2014. nov. 6. 23:04
 25/80 anonim ***** válasza:
13%
És hogy válaszoljak, arról nem tehtetsz, hogy csődbe ment a kinti cég ahol dolgoztok. De a többiről tehetsz, eléggé nehezen tudom elképzelni, hogy ilyen igényekkel te még wc pucolónak is jelentkeztél! :D
2014. nov. 6. 23:05
 26/80 anonim ***** válasza:
25%

"Képzeld el, kedves kötekedő, mindkettőnknek volt munkája, ugyanannál a cégnél, de pár hónapja becsődölt."

Te írtad. Ezt az egy hónapra reagáltam.

2014. nov. 6. 23:06
 27/80 A kérdező kommentje:

Igen, jelentkeztem. Meg szobalánynak, takarítónőnek, és hagy ne soroljam tovább.

Mégis, milyen igényekkel?

2014. nov. 6. 23:06
 28/80 A kérdező kommentje:

Igen. Szeptember közepén nagy anyagi veszteség érte a céget, ami miatt nem bírták tovább működtetni. Végigcsinálták a projectet, majd befejezték működésüket.

Október óta nem dolgozom ott.

2014. nov. 6. 23:08
 29/80 anonim ***** válasza:
6%
24: igazad van, kinn legyenek csórók, és kinntre kérjen a kérdező anyagi támogatást a szüleitől. Mire is lenne jó, ha haza jönne, talán olcsóbb lenne a szüleinek, ha itthon támogatnák a gyereküket, amíg nem áll a lábára. Nekem semmi se fáj, nektek fáj az igazság.
 30/80 anonim ***** válasza:
68%
Minek vagy kint,ha egy szemüvegre,meg hazaútra nem telik? Ezért dolgoztok,most komolyan?
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!