Bunkóság lenne pénzt kérni?
A szüleim meghívtak engem és a vőlegényem haza karácsonyra. Mi külföldön élünk, és nem megy túl jól. Anyuék nem tudom, honnan tettek szert pénzre ilyen hirtelen, de felajánlották, hogy kifizetik nekem a jegyet (30 000Ft), kapok új szemüveget (másik 30 000Ft), és ruhákat is, csak látogassunk haza mindketten.
Én nagyon szeretnék, de a vőlegényem mondta, hogy nincs még csak felesleges 30 000Ft-nk se az ő jegyére, valamint csak 3 nap szabadnapja van a kurzusról, ahová jár (dec. 24, 25, 26 + a hétvége), nem érné meg ennyire elutazni.
Egy nap az út oda, egy másik nap haza.
Egyedül nem mehetek, nem szeretném, ha magányosan töltené a karácsonyt, meg ő sem lenne nyugodt, ha nekivágnék a nagyvilágnak.
Bunkóság lenne megkérni anyát, tudna e nekünk utalni némi pénzt?
Természetesen nem az egészet, csak olyan 10-15 ezret.
Mondj egy példát, kedves utolsó!
Tán a mi hibánk, hogy csődbe ment a cég?
Én bármit elvállalok, mivel nincs diplomám, képzeld, még WC puculónak is jelentkeztem, és én is szeretnék tovább tanulni, de nehéz olyan munkát kapni, ahol:
1. Nem akarnak átvágni egyből, mert külföldi vagy
2. Eleget fizetnek ahhoz, hogy álljam a tandíjam
3. Össze lehet egyeztetni a munkaidőt az iskolával
Inkább maradok itt, és élek szerényen, de Vele, minthogy hazaköltözzek a szüleim nyakára, őt meg itt hagyjam, amikor szüksége lenne rám.
Egy hónapja nincs munkám, ha már itt annyira hónapokat emlegetsz.
Igenis jobb lesz idővel.
"Képzeld el, kedves kötekedő, mindkettőnknek volt munkája, ugyanannál a cégnél, de pár hónapja becsődölt."
Te írtad. Ezt az egy hónapra reagáltam.
Igen, jelentkeztem. Meg szobalánynak, takarítónőnek, és hagy ne soroljam tovább.
Mégis, milyen igényekkel?
Igen. Szeptember közepén nagy anyagi veszteség érte a céget, ami miatt nem bírták tovább működtetni. Végigcsinálták a projectet, majd befejezték működésüket.
Október óta nem dolgozom ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!