Bunkóság lenne pénzt kérni?
A szüleim meghívtak engem és a vőlegényem haza karácsonyra. Mi külföldön élünk, és nem megy túl jól. Anyuék nem tudom, honnan tettek szert pénzre ilyen hirtelen, de felajánlották, hogy kifizetik nekem a jegyet (30 000Ft), kapok új szemüveget (másik 30 000Ft), és ruhákat is, csak látogassunk haza mindketten.
Én nagyon szeretnék, de a vőlegényem mondta, hogy nincs még csak felesleges 30 000Ft-nk se az ő jegyére, valamint csak 3 nap szabadnapja van a kurzusról, ahová jár (dec. 24, 25, 26 + a hétvége), nem érné meg ennyire elutazni.
Egy nap az út oda, egy másik nap haza.
Egyedül nem mehetek, nem szeretném, ha magányosan töltené a karácsonyt, meg ő sem lenne nyugodt, ha nekivágnék a nagyvilágnak.
Bunkóság lenne megkérni anyát, tudna e nekünk utalni némi pénzt?
Természetesen nem az egészet, csak olyan 10-15 ezret.
Otthon nem lenne értelme kitanulni, mert itt nem ismerik el, otthon meg nem költözhetünk össze.
Az elején nehéz, aztán jobb lesz.
Úgy látszik a szüleidnek nagyon fontos, hogy hazalátogass, nagyon szeretnék veled tölteni az ünnepeket.
Szerintem beszélj velük őszintén, hogy most ez a nagy helyzet. Mondd meg, hogy nem kell ajándék, illetve csak az, hogy együtt legyetek mindannyian Karácsonykor.
nem olvastam el a sok választ, de ha még egy repjegyet sem tudtok megvenni, akkor minek vagytok külföldön? Nyomorogni itthon is lehet.
NEM hiszem el, ha mindketten dolgoztok, akkor nem tudtok 100 Eurót félre tenni. Nonszensz!!!!
Ha erre sem vagytok képesek, akkor nektek annyi. Mehettek akárhova, nem fogtok megélni.
Ez a gond, hogy nem olvastad.
Egy cégnél dolgoztunk, ami tönkrement, így mindketten munka nélkül maradtunk.
Kérdező: nem tudtam elaludni, furdalt a lelkiismeretem olyan, hogy olyan keményen mondtam el a véleményemet, de én már csak ilyen vagyok, hogy túlságosan beleélem magam mások helyzeteibe, jelen esetbe a ti és a szüleid helyzetébe, majd dühös leszek igazából magára a szitura. Szóval itt mindenki előtt a kemény szavakért és az esetleges sértő viselkedésért bocsánatot kérek. Újra átgondolva és válaszolva a kérdésedre, és az előzményeket is figyelembe véve szerintem beszéljetek a szüleiddel, a pároddal együtt, mondjátok azt valóban, hogy nem kellenek ajándékok, de hagy mehessen a párod is veletek. És amikor együtt van a család közösön rágjátok át újra a dolgokat.
Ez így nagyon rossz, amibe benne vagytok és van, hogy olykor az viszi előrébb az embert, ha visszalép. Na megyek vissza fekszem aludni, és még egyszer bocsánat tényleg a kemény szavakért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!