Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért lett ilyen hanyag a 17...

Miért lett ilyen hanyag a 17 éves lányom? Nem ezt látta tőlünk.

Figyelt kérdés
Mostanában mindent széthagy,eldobál ahelyett hogy kidobná a szemetesbe.A szobájába be se lehet menni mert szana-szét vannak dobálva a ruhái,könyvei,füzetei,ágyneműje,2 hetes romlott pizza,üres üvegek stb.Olyan büdös van hogy nem lehet megmaradni de nem venné a fáradtságot hogy ki takarítson vagy legalább szellőztetne.Egész nap a számítógép előtt ül és játszik,ha veszi a fáradtságot a kisasszony és ki jön enni akkor se pakol el maga után hanem ott hagyja az asztal közepén.Ha este kimegy inni egy pohár tejet inkább beleiszik a dobozba de nem teszi vissza a hűtőbe.Szalámit is kiveszi a hűtőből eszik 2 szeletet és ott hagyja.Volt olyan hogy 3 napig nem fürdött csak befújta magát sprével.Hiába beszélek neki szépen vagy ordítok vele semmiből nem ért csak bezárkózik a szobájába és gépezik meg alszik.Mit csinálhatnék vele?Már az idegeimre megy teljesen hogy hiába beszélek hozzá nem hall meg semmit.Ha nem mosnám a ruháit fel sem tudna öltözni bár szerintem már az se érdekelné inkább meztelen lenne minthogy berakja a mosógépbe a ruháját.

2014. nov. 1. 23:31
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
67%
Csináljatok közös programokat. Az még nem jutott eszedbe, hogy hiányzik neki a társaság, az érzés, hogy számít valahol, és tartozik valahova? Igazából részben a te hibád is, hogy elhanyagoltad. És ezt egy olyan ember mondja, aki szintén átélt hasonlót. Nem pedig egy cikk valakitől.
2014. nov. 2. 01:59
 12/36 anonim ***** válasza:
100%

Depressziós.

Helyesen: nem veszi a fáradságot.

2014. nov. 2. 02:34
 13/36 anonim ***** válasza:
18%
Egyébként 40 éves vagyok, 10 éve saját lakásban, és én is így élek. Végre! Világéletemben szenvedtem a rendtől és tisztaságtól.
2014. nov. 2. 02:37
 14/36 anonim ***** válasza:
100%

Az en szuleim rendesek, sokat dolgoznak, de van ram idejuk, es szeretjuk is egymast. En viszont lusta vagyok, celtalan, egesz nap itthon uloka gep elott vagy alszok. Barataim nem igazan vannak, es ismerkedni sem szeretek. A szuleimmel csak aktiv kamaszkorban kaptam ossze nrha 15-17, de azota igyekszem kevesebb gondot akasztani a nyakukba.

Kiskoromban aktiv voltam, szorgalmas jo tanulo, es konnyen baratkozo. Megis sokat csufoltak, sokat voltam egyedul, az elso baratnom pedig megcsalt azota nem volt tobb.

A lenyeg az hogy nagyon sok csaladon kivuli tenyezo miatt is megvaltozhat a lanyod. Probalj meg beszelni vele, hatha elmondja mi a gondja. De ne aggodj, 19-20 eves korara, amennyi en is vagyok, kinovi szerintem. :)

2014. nov. 2. 03:05
 15/36 anonim ***** válasza:
100%
elég nehezen, mindig felajánlják hogy segítenek rendet tenni,sőt volt hogy mire hazajöttem át lett pár dolog pakolva, ami gáz volt ,mert ami anyának szemét volt az nekem fontos lett volna....,ráadásul nem is találtam meg a cuccaimat .. szerintem ilyet ne csinálj(nem tudom ,hogy gondoltál-e rá egyáltalán,de ha igen szerintem nem jó ötlet) , ráadásul egy hét múlva minden a régi volt ,csak volt egy veszekedésünk anyával :S.
2014. nov. 2. 03:20
 16/36 anonim ***** válasza:
75%
Megoldás lehet a közös rendrakás, takarítás hétvégén az aegyész lakásban. Akkor nem kell egyikőtök sam egyedül csinálja és közben beszélgethettek is, így gyorsabban telik az idő.
2014. nov. 2. 05:59
 17/36 anonim ***** válasza:
60%
14. Normális vagy ? Szenvedsz a rendtől és a tisztaságtól ??? Fogyatékos vagy. De hogy ide is kitérjek , az elég nagy baj hogy igy lett nevelve, hogy egész nap gépezik. Most már amit hosszú évek alatt elb...tok hirtelen nehéz helyre hozni. De én biztos vagyok hogy megtanítanám. A Fa testápoló csodákra képes. Meg egyszerűen nem tudna mit kinn hagyni a hűtőből. Látod , két hetes pizza bebüdösödik. Én azt se adnék neki. Zsíros kenyér. Ha ott hagyja nem büdösödik meg. De egyszer kiéhezne. Nem ezt látta tőletek??? De azt látja hogy megteheti. !!! Persze most a hozzád hasonló trehány szülők hurroghatnak, de nálunk ilyen nem volt és nem lesz. De ezzel csak a további életét teszitek teljesen tönkre, mert rászokik hogy akármit csinál nincs retorzió. nincs büntetés.
2014. nov. 2. 07:03
 18/36 anonim ***** válasza:
41%

14: Pedig ez gyakori az extrovertált egykéknél, hogy szeretik az összevisszaságot és pánikolnak a rendtől.

A jungi 4 személyiségtipust ha tanulmányozod, akkor a magyarázatával is tisztában leszel.

2014. nov. 2. 07:12
 19/36 anonim ***** válasza:
41%
18: És még az agy rendszerezőképessége is többféle, most nem emlékszem, azt a rendszert ki dolgozta ki és hány féle tipus van benne. De van, akinek az elméje így rendszerez, ahogy az enyém. Nagyapám is ilyen, én pedig örököltem tőle.
2014. nov. 2. 07:14
 20/36 anonim ***** válasza:
97%

Egyszerű a dolog: bemész és kitakaritasz, kidobálsz mindent amit ki kell, akár fontos, akár nem(kis papirfecnik amikre irkál) ne félj lesz visitás, ezt párszor megismétled és kb. 1 hónap és magától megcsinálja, neked nem kell szólni.

tudjuk, hogy a "zseni" átlát a káoszon, de te ne türd meg a káoszt. Ennyi. Ahol több ember él, ott alkalmazkodni is kell, lányként meg, hogy 3 napot ne fürödjön az nonszensz.

Szóval vagy betartja a család szabályait vagy nem. Ha nem akkor te lépsz és magára vessen.

2014. nov. 2. 08:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!